La mulți ani tuturor florilor breslașe. Vă pup cu mult drag și vă urez să aveți parte numai de lucruri gingașe! (și eu sunt o floare ;) )
Am descoperit acest desert delicios și l-am făcut de două ori, cu modificări de fiecare dată. Vă prezint astăzi ultima variantă, super delicioasă. Este foarte ușor de preparat și atât de gustos încât merge să-l faceți desertul principal de Paști.
Avem nevoie de:
– 1 pachet pișcoturi
– 1 cutie frișcă lichidă Hulala
– 1 plic întăritor frișcă
– 1 litru lapte
– 2 plicuri budincă cu aromă frișcă sau vanilie
– coaja rasa port0cala
– 1 conservă piersici în sirop
– 1 conservă ananas în sirop
– fulgi ciocolată pentru ornat
Budinca și litrul de lapte se prepară conform instrucțiunilor producătorului, în principiu se amestecă praful de budincă cu un sfert litru lapte rece, iar restul de lapte se pune la fiert, și peste se amestecă ulterior și pasta de budincă in care am pus coaja de portocale. Se fierbe până se îngroașă și apoi se dă deoparte pentru a se răci.
Se bate frișca spumă împreună cu întăritorul și se așează deoparte la rece. Se scot fructele din conservă și se pun la scurs.
Alegem un recipient în care vom construi desertul, de preferință pătrat sau dreptunghiular (vas de jena, tavă, etc). Se așează primul rand de pișcoturi și cu siropul de la fructe insiropam pișcoturile prin stropire cu lingură, nu prin înmuiere. Peste pișcoturi așezăm caisele tăiate bucățele și apoi budinca răcită. O împrăștiem să acopere bine toată suprafața și completăm și cu frișcă dacă nu ne ajungem. Punem următorul strat de pișcoturi , pe care le stropim ca prima dată. Apoi așezam ananasul tăiat bucățele și deasupra întindem ultimul strat de frișcă. Peste frișcă decorăm cu ce avem și ce dorim. Noi am folosit fulgi de ciocolată și decorațiuni din zahăr.
Et voila! Asta este tot! Secretul este să stea o zi la frigider să se înmoaie bine pișcoturile și să se îmbine aromele. Este mult mai savuros!
Vă doresc poftă bună!
yummy!!!ce retete delicioase si relativ usor de facut,ne dai, multumesc,mie imi plac prajile cu fructe,multumesc frumos
Cu ce s-ar putea inlocui budinca la plic? Nu as vrea sa o dau copiilor….
Savuroasa reteta!
poti sa faci o crema de vanilie