Breslo :: Breslog https://blog.breslo.ro Breslog- Blog-ul oficial Breslo Thu, 13 Feb 2020 12:53:11 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.14 Breslo și SmartBill își unesc forțele pentru a încuraja creșterea afacerilor handmade din România https://blog.breslo.ro/breslo-si-smartbill-isi-unesc-fortele-pentru-a-incuraja-cresterea-afacerilor-handmade-din-romania https://blog.breslo.ro/breslo-si-smartbill-isi-unesc-fortele-pentru-a-incuraja-cresterea-afacerilor-handmade-din-romania#comments Thu, 13 Feb 2020 10:58:25 +0000 https://blog.breslo.ro/?p=61471 Antreprenorii români din comunitatea de handmade au noi aliați în administrarea și dezvoltarea proiectelor – Breslo și SmartBill vin cu soluții concrete în sprijinul lor.

Breslo – cel mai mare marketplace cu produse lucrate manual, unice și creative din România și SmartBill – liderul de piață românesc pe parte de soluții de business, au încheiat un parteneriat cu scopul de a educa și sprijini sectorul de afaceri handmade românesc. 

Parteneriatul se dorește a fi unul pe termen lung, prin care comunitatea Breslo va primi soluții concrete de creșterea productivității pentru afacerile lor. O primă acțiune este oferta de -30% la orice cont nou creat în SmartBill (Facturare, Gestiune sau POS). Detalii aici.

Soluțiile de administrarea afacerii precum SmartBill reprezintă un avantaj real pentru antreprenorii la început de drum: produsul de facturare este ușor de folosit și oferă mobilitate, putând fi accesat de pe telefon sau tabletă, de oriunde, oricand. De asemenea, antreprenorii își pot organiza ușor inventarul și îl pot sincroniza cu producția și vânzarea, sau pot vinde rapid și organizat prin software-ul de tip POS. 

“Misiunea SmartBill este de a ajuta antreprenorii români să-și optimizeze afacerile, oferindu-le un set de unelte, parte dintr-un întreg ecosistem, menite să îi asiste cu tot ce ține de contabilitatea primara, dar și cu cash-flow-ul companiei. Breslo este un proiect care scoate în față, care dă vizibilitate (deci o mai mare șansă) micilor producători autohtoni. Iar acest lucru nu este doar util, dar și necesar economiei românești. Ne-a bucurat mult inițiativa Breslo de a susține micii producători autohtoni oferindu-le astfel și un beneficiu prin SmartBill care este deja popular în rândul micilor întreprinzători.” spune Mircea Capatina, Co-fondator SmartBill. 

Eu cred în micul antreprenor. Din 2008, pas cu pas, am crescut împreună și am creat cea mai mare comunitate creativă din România și am înțeles că antreprenoriatul nu este despre cum să construiești singur produsul perfect, ci mai degrabă despre cum să găsești soluțiile cele mai bune și partenerii potriviți care să fie lângă tine și să te ajute să îți împlinești visul.” adaugă Luigi Meclea, Co-fondator Breslo. 

“Am găsit la SmartBill un produs românesc mai mult decat corect: sigur, ușor de folosit, versatil, cu o echipă dedicată de suport în spate și cred în acest parteneriat pentru că avem aceeași misiune.”

Despre SmartBill și reducerea oferită

SmartBill este primul ecosistem de business din România, care oferă soluții de creșterea productivității pentru antreprenori și contabili deopotrivă, prin aplicații online care comunică între ele în timp real. Astfel fluxul de date comunică între aplicațiile SmartBill Facturare, Gestiune, POS sau SmartBill Conta printr-un singur click, eficientizând munca întregii echipe.
Oferta de -30% este accesibilă pentru orice cont nou creat de producătorii și antreprenorii din Breslo, la achiziția pe 12 luni a oricărui pachet SmartBill. Detalii aici.

Despre Breslo

Breslo.ro este cel mai mare marketplace creativ din România, locul unde oricine poate să cumpere sau să vândă produse lucrate manual sau materiale art & hobby.

Lansată in anul 2008, platforma Breslo oferă suportul și contextul în care creatori din toată țara își expun, promovează și vând produsele către publicul larg.

]]>
https://blog.breslo.ro/breslo-si-smartbill-isi-unesc-fortele-pentru-a-incuraja-cresterea-afacerilor-handmade-din-romania/feed 1
Meet The Makers – ALaMoniqueCreations – despre romantism și pasiunea pentru culoare https://blog.breslo.ro/meet-the-makers-alamoniquecreations https://blog.breslo.ro/meet-the-makers-alamoniquecreations#comments Wed, 29 Aug 2018 08:36:53 +0000 http://blog.breslo.ro/?p=61428 Bijuteriile ei se disting cu ușurință pe Breslo, iar cei de-ai casei le recunosc imediat. Sunt delicate, au un iz victorian și categoric nu le lipsește culoarea :) Ați ghicit: vorbim despre Alamoniquecreations, unul dintre cele mai active și harnice magazine de pe Breslo.

Creațiile ei ne-au cucerit în mod iremediabil, așa că astăzi ne-am propus să aflăm și povestea din spatele acestora, să o cunoaștem mai bine pe Monica.

Spune-ne puțin despre povestea ta. De când faci handmade și cum te-ai apucat? Este un hobby sau un full time job?

Pasiunea pentru handmade am deprins-o acasă, de la mama mea, care împletea pulovere, facea macramé, cosea, îmi făcea fustițe și bluzițe colorate. Aceleași tendințe spre lucrul manual le-am găsit și în mine, doar că multă vreme acestea s-au rezumat la a face lucruri pentru mine. Dacă nu ar fi fost bijuteriile, probabil aș fi gasit altceva care să implice multă culoare.

Povestea A la Monique Creations a început cu zece ani în urmă când am descoperit un magazin de furnituri și m-am gândit că aș putea să îmi fac propriile bijuterii, în loc să tot caut ceea ce îmi doream prin magazine. Am început să studiez cum sunt confecționate bijuteriile pe care le purtam, apoi am luat un clește, niște sârmă și am început să meșteresc asupra colierelor care trebuiau să sufere mici modificări sau reparații. Am luat câteva materiale și am confecționat primele coliere și brățări pline de culoare. Apoi au urmat altele, în timp ce descopeream materiale tot mai diverse și unelte pentru a le da viață. Am dat ceea ce am făcut la prietene și prin intermediul lor la prietenele și cunoștințele lor, însă bijuteriile se tot înmulțeau și la fel și materialele din care le confecționam. Simțeam nevoia să diversific persoanele la care ajungeau creațiile mele, precum și să definesc o linie mai clară pentru viitorul magazin online. Așa a apărut magazinul A la Monique Creations de pe Breslo, în urmă cu 7 ani. Cu toate că nu pot sa îmi închipui cum ar fi fost să nu fac nimic în zona handmade, nici nu aș putea să fac doar asta.

alamoniquecreations

Cum arată o zi din viața ta de creator?

Nu sunt două zile la fel. Mi-ar placea să spun că totul se învârte în jurul procesului de creație, însă sunt multe alte aspecte mai degrabă administrative de care trebuie să mă ocup, care vin la pachet.

Dacă ai putea să-ți descrii stilul și creațiile într-un singur cuvânt, care ar fi acela?

Romantic. Stilul meu este unul romantic. Mă atrage foarte mult perioada Victoriană, însa mă inspiră și bijuteriile în stil Art Nouveau, dar sunt în principal o romantică.

alamoniquecreations

Care sunt sursele tale de inspirație? De unde îți iei zvâcul creativ și ce te faci când se lasă așteptat?

Inspirația o iau din tot ce e în jurul meu. Am multe bijuterii care sunt inspirate din natură, dar și bijuterii care sunt simple, menite pentru a fi purtate zi de zi.

Provocarea pentru mine o constituie să fac ceva nou și frumos, să combin materiale, forme, culori, astfel încât, în final, să rezulte “ceva ce eu aș purta”. Fiecare piesă creată se naște dintr-un moment de inspirație care nu se mai poate reproduce. De aceea, produsele mele sunt unicat.

Când inspirația se lasă așteptată, e un semn că trebuie să ma ocup de altceva și să revin într-un moment mai potrivit pentru a face ceva nou. Este o senzație extrem de plăcută să vezi ceea ce iese din mâinile tale, iar apoi să vezi că sunt și alte persoane care să aprecieze acest lucru.

alamoniquecreations

Care este procesul pe care-l urmezi când pregătești o colecție nouă? Și cât durează acest proces? Îți impui un anumit calendar sau lași lucrurile să vină natural?

Am în magazin câteva colecții permanente, unde adaug tot timpul produse. Pe lângă acestea am colecțiile de sezon, în ton cu anotimpul de afară. Pe acestea le pregătesc din timp, căutând materiale adecvate: flori, frunze, crenguțe, fulgi de zăpadă sau animale marine, pietre colorate în ton cu anotimpul. Apoi, pe măsură ce ajung la mine, încep să le lucrez, îmi vin idei noi și realizez altele, le pozez, astfel încât, până la finalul sezonului, se adună destul de multe în colecție.

Planuri de viitor pentru magazinul tău

A la Monique Creations e în continuă transformare, așa că îi invit pe toți cei iubitori de frumos, să vină și să vadă noutățile pe care le pregătesc.

alamoniquecreations

Ce ne poți spune despre legătura ta cu comunitatea handmade? Ai legat prietenii cu alți creatori sau cu clienții tăi?

Cred că această comunitate este formată din oameni prietenoși, talentați, creativi și iubitor de frumos. Sunt câteva cliente, câțiva furnizori de materiale cu care am stabilit de-a lungul timpului o legătură care depășește relația strict comercială și îmi face placere orice interacțiune cu ei.

Unde vezi comunitatea handmade din România în 10 ani?

Comunitatea handmade a crescut mult în ultimii 10 ani, cred ca a început să fie apreciat ceea ce crează, așa că mă aștept ca handmade-ul să beneficieze de tot mai multă recunoaștere pe măsură ce trece timpul.

Numește 3 alte magazine de pe Breslo pe care le admiri

Imi plac foarte mult Cristina.Masnitz.JewelryNairafee, EmilyRay și mulți alții.

alamoniquecreations

 

 

]]>
https://blog.breslo.ro/meet-the-makers-alamoniquecreations/feed 2
Interviu fulger: Colecția de toamnă Larrange – unde, ce, când, cum? https://blog.breslo.ro/interviu-fulger-colectia-de-toamna-larrange https://blog.breslo.ro/interviu-fulger-colectia-de-toamna-larrange#respond Mon, 27 Aug 2018 08:13:04 +0000 http://blog.breslo.ro/?p=61438 Ați ghicit: e acea perioadă din an în care iubitorii de frumos se întorc din concedii, iar creatorii de pe Breslo fac loc în magazine pentru noi colecții de sezon cu care să-i surprindă :)

Este și cazul magazinului Larrange care ne bucură privirile cu o nouă colecție de haine pline de culoare și veselie. E suficient să arunci o privire peste ce meșterește Cristina și deja ești teleportat într-o lume de basm. Vă invităm, așadar, în culisele noii colecții Larrange cu un interviu fulger :)

larrange

Spune-ne puțin despre noua ta colecție. Ce surprize ne așteaptă? 

Simplu: culori în vânt – multă culoare, voal îmbinat cu croșet, franjuri care zboară și ciucuri care stau pe loc,  bine ancorați pe jachete.

Care a fost sursa ta de inspirație pentru această colecție?

A fost o colectie care s-a conturat în jurul prieteniei, veseliei – o poveste despre patru fete cochete care s-au întâlnit la un pahar de Martini, într-un cadru frumos, pe o pajiște, departe de agitația zilnică, cu haine lejere, părul în vânt, râsete și voie bună.

larrange

De cât timp a fost nevoie pentru pregătirea acestei colecții?

De la prima idee “Cum ar fi dacă mi-aș aduna fetele la o ședință foto?” și până la ultimele ace de siguranță prinse – 1 lună.

De unde ai această pasiune pentru haine?

Cred că s-a transmis de la bunica mea.

larrange

Cum ai descrie stilul vestimentar pe care îți dorești să-l promovezi?

Lejer, dar cochet, colorat și vesel, ușor extravagant, îndrăzneț, plin de viață, dar nu pentru oricine.

Care este elementul definitoriu pentru orice colecție Larrange? 

Culoarea și îmbinarea materialelor, dar și prima idee de la care pornește totul.

Ai un motto care te definește sau îți caracterizează munca?

Oh, da, este unul foarte personal: “Ceva colorat pentru cineva vesel de colorat!”

larrange

Spune-ne câte ceva despre echipa cu care lucrezi. Cum vă împărțiți sarcinile între voi? 

Eu, eu și iar eu – apoi modelele (Monica, Georgi, Ana, Ema, Diana, Laura), fotografa – Alexandra. În general, îmi fac hainele singură, dar mai am ajutoare, când este timp, de la mama și mătușa mea. Ajutorul meu cel mai mare a fost bunica mea. Cu ea lucram foarte bine, îi placeau culorile și atunci mă înțelegea.

Un sfat pe care l-ai oferi celor care își doresc să creeze haine

Să se lase purtați de orice idee creativă, chiar dacă la început nu este prea bine conturată.

Care sunt cele mai importante proiecte pe care le pregătești pentru viitor?

Îmi pregatesc colecția de jachete, pantaloni, rochii – toate croșetate. Aș vrea să vin în aceasta toamnă și cu hainuțe croite din stofă cu diverse aplicații, volane, buzunare și, bineînțeles, colecția de caciuli și fulare care trebuie să fie pe piedestal în  noiembrie.

larrange

]]>
https://blog.breslo.ro/interviu-fulger-colectia-de-toamna-larrange/feed 0
Meet The Makers – BeautyFromAshes – handmade pentru o cauză nobilă https://blog.breslo.ro/meet-the-makers-beautyfromashes-handmade-pentru-o-cauza-nobila https://blog.breslo.ro/meet-the-makers-beautyfromashes-handmade-pentru-o-cauza-nobila#respond Thu, 23 Aug 2018 12:16:35 +0000 http://blog.breslo.ro/?p=61411 Umblă o zicală pe Internet care spune că “Not all superheroes wear capes”. Într-o societate din ce în ce mai înverșunată și individualistă, ne mai lovim din când în când de povești despre oameni obișnuiți a căror superputere este să facă bine. Aflăm povești despre animăluțe salvate sau fel de fel de gesturi care ne fac să ne recăpătăm încrederea în umanitate și-n faptul că, într-un final, binele învinge. O astfel de poveste am descoperit și noi recent, chiar în curtea Breslo.

Supereroina fără capă a cărei poveste ne-a intrat la suflet este Diana Burba care, din 2002 încoace, își investește timpul și priceperea pentru a face bine. Este director de program în centrul Beauty From Ashes și ajută fetele care au crescut în orfelinat să se reintegreze cu succes în societate.

Ok, dar ce legătură au toate acestea cu handmade-ul, v-ați putea întreba. Pe lângă deprinderea unor aptitudini de bază ce țin de îngrijire personală și gospodărire, fetele din centrul Beauty From Ashes sunt sprijinite să-și însușească arta meșteșugului astfel încât să poată duce un trai decent și o viață independentă. Dacă v-am stârnit curiozitatea, vă invităm să parcurgeți interviul cu Diana Burba și să aflați direct de la sursă cum handmade-ul se poate transforma dintr-un simplu hobby într-un mod de viață.

Spune-ne puțin despre povestea Beauty from Ashes. Când și cum a luat naștere această inițiativă?

Suntem o organizație non-profit care a început să lucreze cu orfanii din România în 2002 printr-un proiect de plasament familial. Asta făcea la început soțul meu, Corey. După ce ne-am căsătorit, în 2005, am început să lucrăm cu fete care au crescut în orfelinat. Proiectul Beauty from Ashes s-a concretizat în 2009 ca un program de reintegrare în societate. După ce trebuie să părăsească orfelinatul la vârsta majoratului, fetele sunt primite într-un mediu familial unde învață abilitățile de bază pentru a se descurca în societate. Adică învață să se îngrijească, să facă curățenie, să gătească, să relaționeze cu cei din jur și să muncească, pentru a ajunge să ducă o viață independentă. Pentru a învăța să muncească am creat acest magazin. Fetele lucrează cu noi în confecționarea de bijuterii și alte produse handmade. Unul din principalele obiective ale centrului nostru Beauty from Ashes (frumusețe din cenușă), este să le ajutăm pe fete să își descopere frumusețea și să aibă încredere în ele, ca să poată face față discriminărilor, care, din păcate, sunt încă o problemă reală în România.

beauty from ashes

Cum arată o zi din viața în centrul Beauty from Ashes?

Imaginați-vă o casă cu mulți copii. Unul învață să facă de mâncare și face haos în bucătărie. Altul încearcă să scape de responsabilitățile zilnice. Unul merge la locul de muncă, altul tocmai a ajuns acasă. Sigur, cu tot cu bucurii. Unul tocmai a găsit un loc de muncă sau tocmai a reușit să facă o pâine împletită de unul singur. În atelier se lucreză, se crează produse noi, se trimit colete, se citesc mesaje încurajatoare de la clienți. Rar se întâmplă să fie două zile la fel, și nu există termenul de plictiseală în casă.

Ce tipuri de produse creați și de unde învățați tehnicile?

Cu toată modestia aș putea spune că cel mai important pentru noi este să creăm produse de calitate. Probabil cea mai mare dorință a noastră când am început a fost ca oamenii să cumpere produsele noastre pentru că sunt frumoase, bine lucrate și de calitate, și nu pentru că suntem o organizație nonprofit. În 2009 știam că ne dorim să avem un mic atelier în care fetele să învețe să lucreze, dar nu știam ce o să facem. Eram în Nashville, orașul de unde este soțul meu, și am intrat într-un magazin imens, gen hobby art, ca să găsesc o idee. Acolo am cunoscut o doamnă drăguță care făcea felicitări handmade, și când i-am spus ce vreau să fac a fost foarte entuziasmată de idee, a venit la mine acasă și m-a învățat tot felul de tehnici și ne-a și donat mai multe materiale cu care să începem să facem felicitări. Așa am început să facem felicitări, apoi am făcut accesorii de păr și papioane, unele fete au făcut cursuri de croitorie și au învățat să croșeteze fulare și căciulițe. Apoi am făcut invitații de nuntă și cutiuțe decorate pentru o cofetărie locală și pentru un magazin online de cadouri. Apoi am trecut la bijuterii. Încercăm să ne adaptăm și la abilitățile fetelor care sunt în proiect, și, desigur, ne dorim să ajungem să nu depindem atât de mult de donații. Iar tehnicile le învățăm din cărți, reviste de profil, clipuri video de pe internet sau de la diferiți voluntari care trec pe la noi să ne ajute pentru o perioadă scurtă de timp.

beauty from ashes

De unde vă luați inspirația atunci când creați noi produse?

De peste tot. Suntem mereu atente la ce se poartă și încercăm să creăm ceva frumos cu materialele pe care le avem la dispoziție. De exemplu anul trecut am primit o donație de bucăți de piele naturală de la o fabrică de pantofi locală și am început să facem bijuterii și accesorii de păr cu piele naturală. Colecția respectivă a fost trimisă pentru vânzare la voluntari din Statele Unite (care vând produsele noastre în cercul lor de prieteni sau pe internet). Un alt exemplu, foarte drag nouă, este colecția Mini Dolls, acele păpuși în miniatură. Aceasta este probabil și colecția care ne reprezintă cel mai mult pentru că într-un fel fetele aseamănă păpușile cu ele. Îmbrăcămintea lor este creată din bucăți de piele, dantelă și alte materiale din atelierul nostru. Ideea de a crea o colecție de bijuterii pentru aroma terapie a venit după ce am observat că atât în România, cât și în Statele Unite, tot mai multe femei folosesc uleiurile esențiale. Colecția a fost foarte bine primită în State, așa că am decis, timide, să încercăm să vindem și în România. Și pot spune că felul în care a fost primită aici a fost peste așteptările noastre. Iar mesajele frumoase și feedback-ul pozitiv de la clienții noștri de pe Breslo sunt o încurajare pentru noi.

beauty from ashes

Am văzut că vindeți și în străinătate. Cum sunt primite produsele voastre?

Am început să vindem produse în Statele Unite încă din 2009. Acest lucru a fost foarte benefic pentru fete, pentru că a trebuit să le învățăm să lucreze la un standard de calitate ridicat, și asta le ajută mai târziu la locurile de muncă. Feedback-urile pozitive le ajută pe fete la creșterea încrederii în calitățile proprii și ele împachetează cu drag produsele și așteaptă cu nerăbdare să mai primească o încurajare, și aș vrea să le mulțumesc oamenilor care își fac timp să ne trimită un mesaj. Împachetăm produsele în cutii realizate și decorate manual de fete și clienții sunt surprinși plăcut de faptul că fiecare colet arată ca un cadou.

Înțeleg că fetele vin în centru la vârsta de 18 ani. Până la ce vârstă vă pot rămâne alături?

La început am gândit proiectul ca un program de 2 ani, dar în timp ne-am dat seama că trebuie să-l personalizăm, pentru că fiecare fată este diferită, a experimentat sau perceput diferit traumele și abandonul, așa că fiecare are nevoi diferite. Să vină la centru este decizia lor și ele sunt libere să aleagă cât vor să stea. Noi le încurajăm să-și depășească limitele și le îndrumăm spre o viață independentă. După ce învață să lucreze cu noi, când credem că sunt pregătite, le încurajăm să își găsească de lucru în oraș, să economisească și să își administreze bine banii că să poată la un moment dat că plătească chirie, să aplice pentru o locuință ANL, să își întemeieze o familie și să reușească să nu repete greșelile părinților lor. Noi păstrăm legătura și cu fetele care ies din proiect, și multe dintre ele ne consideră familia lor.

beauty from ashes

Care este cea mai mare provocare cu care vă confruntați la Beauty from Ashes?

Cea mai mare provocare este să așteptăm în tăcere să realizeze fetele ce e cel mai bine pentru ele. De multe ori am vrea să obligăm oamenii importanți pentru noi să facă ceva pentru că suntem siguri că acel ceva e cel mai bine pentru ei, dar dacă am face asta nu am avea nici un rezultat. Noi ne dorim ce e mai bun pentru fiecare dintre fete pentru că le iubim, dar ca ele să își schimbe toată viața, pentru că practic asta se întâmplă, e nevoie de convingerea lor personală că au nevoie de schimbare și de multă muncă și luptă cu ele însele și cu trecutul lor.

Bănuiesc că un astfel de proiect oferă lecții de viață la fiecare pas. Care este cea mai valoroasă astfel de lecție învățată până acum?

Îmi place să cred că Dumnezeu ne învață și pe noi zi de zi câte ceva. Cred că cea mai valoroasă lecție de viață este că trebuie să vezi valoare în oameni. Fete noastre sunt adesea discriminate și desconsiderate de cei din jur, majoritatea oamenilor nu le dau nici o șansă. Totuși, Dumnezeu ne-a învățat pe noi să le dăm o șansă și ne arată zi de zi cât de mult se poate schimba un om atunci când este iubit și acceptat.

beauty from ashes

Planuri de viitor

Să dezvoltăm afacerea așa încât să devină destul de profitabilă ca să ne putem auto-susține și să putem angaja mai multe fete cărora le-ar fi foarte greu să își găsească un loc de muncă în altă parte din diferite motive. Să ajutăm cât mai multe fete să-și depășească limitele impuse de ele sau de societate. Și, desigur, să bucurăm cât mai mulți oameni cu produsele noastre!

]]>
https://blog.breslo.ro/meet-the-makers-beautyfromashes-handmade-pentru-o-cauza-nobila/feed 0
#MeetTheMentors: BijuteriiWhatElse – despre independență și pasiune https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-bijuteriiwhatelse https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-bijuteriiwhatelse#respond Thu, 26 Jul 2018 09:54:39 +0000 http://blog.breslo.ro/?p=61308 Sărbătorim 10 ani de existență cu un proiect fresh de tot numit #PrimaMie. Acest proiect se adresează artizanilor talentați pentru care cuvântul ‘banal’ a fost scos din vocabular, dar mai ales celor care doresc să pună pe picioare un mic butic creativ, dar nu au avut curajul sau instrumentele necesare.

În cadrul proiectului #PrimaMie, ni s-au alăturat nouă dintre cei mai talentați artiști de pe Breslo, iar astăzi îți prezentăm povestea BijuteriiWhatElse.

Spune-ne puțin despre povestea ta. Cum arăta o zi din viața ta înainte să te apuci de handmade?

Punctual, mă trezeam devreme, datorită programului de la ultimul loc de muncă. Petreceam cea mai mare parte a timpului petrecut la job căutând tutoriale și informații legate de manufacturarea bijuteriilor. Uneori lucram după amiaza câte ceva, dacă aveam timp. De chef nu s-a pus niciodată problema.

Care a fost momentul de turnură: cum ai ajuns în contact cu lumea handmade-ului și ce te-a convins să-i dai o șansă?

Vizitam des un magazin cu articole pentru hobby creativ, pe vremea când locuiam în Tg. Mures – cred că știu și acum adresa. Îmi cumpăram diverse pentru confecționarea de obiecte decorative [credeam eu] pentru înfrumusețat apartamentul închiriat în care locuiam. La un moment dat, au inceput să figureze în oferta de produse și mărgele de sticlă, pe care le cumpăram pentru că nu puteam să le rezist [și în ziua de azi mărgelele de sticlă au rămas preferatele mele]. Și cum nu puteam aduna mărgele la nesfârșit, am început/încercat să le transform în bijuterii. Acela a fost punctul de plecare pentru tot ce a urmat.

Cum arată acum o zi din viața ta? Cum s-a schimbat viața ta de când faci ce-ți place?

Mă trezesc tot devreme [asta din cauza că am două ceasuri deșteptătoare cu blană], lucrez când și cât vreau, uneori nu lucrez deloc și mă bucur enorm de acest lucru. Mai există o voce în capul meu care susține că nu e deloc matur să nu parcurgi traseul clasic școală – familie – datorii la bancă, dar sincer, o ignor cu foarte mare succes.

Cum s-a integrat Breslo în povestea ta?

A venit la fix și de atunci continuăm povestea împreună, indiferent de schimbările intervenite pe parcurs.

Au fost momente în care ți-ai dorit să renunți? Dacă da, cum ai reușit să le depășești?

Câteodată recunosc că mă întreb dacă voi ajunge vreodată în acest punct – în care să vreau să renunt, dar deocamdată, nu știu ce ar putea să mă determine să fac asta [dacă nu luam în considerare o limitare fizică]. Indiferent dacă lipsesc din atelier câteva zile, bijuteriile sunt mereu prezente [și nu mă refer aici la faptul că le port].

Dacă ai putea să-ți descrii stilul și creațiile într-un singur cuvânt, care ar fi acela?

Eu.

Care sunt sursele tale de inspirație? De unde îți iei zvâcul creativ și ce te faci când se lasă așteptat?

Nu neaparat în aceasta ordine, dar: materiale noi, tehnici noi, accidente. Când zvâcul creativ se lasă așteptat, mă învârt pe scaun în atelier, mă gândesc ce să fac și uneori renunț, de regulă când mă oblig să lucrez doar de dragul de-a lucra, rar îmi place ce iese. Și sincer, nu cred că există cineva căruia să îi placa non stop ce face, indiferent care e acel lucru [poate doar daă ești mâncător profesionist de înghețată, să zicem].

Care este procesul pe care-l urmezi când pregătești o colecție nouă? Și cât durează acest proces? Îți impui un anumit calendar sau lași lucrurile să vină natural?

Colecții [și aici mă refer la un ansamblu de piese cu care intenționez să transmit mai mult decât ceva estetic] nu pregătesc decât dacă îmi propun să particip la un târg de profil, expoziții sau evenimente care necesită acest lucru. Și în acest caz îmi permit libertate doar în alegerea temei, altfel sunt deadline-uri în care trebuie să mă încadrez [de regulă, cam pe ultima sută de metri, ca de obicei].

Planuri de viitor pentru brandul tău

Ca să folosesc tot un singur cuvant – viitor.

Ce ne poți spune despre legătura ta cu comunitatea handmade? Ai legat prietenii cu alți creatori sau cu clienții tăi?

Da, cred că e imposibil să nu stabilești legături [că sunt de prietenie, colaborare, etc] cu alți creatori. Sau mai ales cu clienții.

Ce te-a motivat să te înscrii că mentor în programul #PrimaMie?

Eu sunt genul care dă sfaturi [indicații prețioase] și când nu sunt cerute, asa că programul #PrimaMie mi se potrivește manușă. Lăsând gluma la o parte, cred că e important [sau cel puțin util] să profiți de informația pe care alții o au de oferit, dacă esti pasionat de ceea ce faci.

De ce s-ar apuca cineva de handmade?

O să răspund aici cu ce aș raspunde eu – pentru că e o satisfacție enormă să vezi ce poate ieși, la propriu, din mâinile tale, mai ales când nici nu bănuiai că ești capabil.

Unde vezi comunitatea handmade din România în 10 ani?

În continua creștere, cantitativ și calitativ.

 

]]>
https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-bijuteriiwhatelse/feed 0
#MeetTheMentors: Ogen – despre reinventare și curaj https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-ogen https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-ogen#respond Mon, 23 Jul 2018 12:00:05 +0000 http://blog.breslo.ro/?p=61291 Sărbătorim 10 ani de existență cu un proiect fresh de tot numit #PrimaMie. Acest proiect se adresează artizanilor talentați pentru care cuvântul ‘banal’ a fost scos din vocabular, dar mai ales celor care doresc să pună pe picioare un mic butic creativ, dar nu au avut curajul sau instrumentele necesare.

În cadrul proiectului #PrimaMie, ni s-au alăturat nouă dintre cei mai talentați artiști de pe Breslo, iar astăzi îți prezentăm povestea Ogen.

Spune-ne puțin despre povestea ta. Cum arăta o zi din viața ta înainte să te apuci de handmade?

Aș putea împărți perioada mea de handmade în două părți. În primă faza am început să fac bijuterii pentru mine și prieteni sau obiecte pentru a decora casa. În această perioadă am învățat mai multe tehnici de lucru, am fost activă pe forumuri etc. Toate astea s-au întâmplat când lucram în domeniul Hi-Tech, copiii erau mici și vremurile erau altele.

Mulți ani m-am uitat la handmade ca la un hobby, până am înțeles că doresc mai mult. Mai bine zis, am înțeles că pot face o afacere reușită din acest hobby. Așa s-a născut ideea de a lăsa job-ul de Hi-tech și de a pune bazele unei afaceri. Am urmat ceva cursuri online despre cum se pot vinde mai bine produsele handmade.

Ușor, ușor, am învățat diferența dintre hobby și afacere și, hei, am și reușit!

Magazinul Ogen s-a deschis și odată cu el și acea afacere mică, care a crescut în timp! După un an de zile, am redus norma la job cu 40%, iar doi ani mai târziu, am spus pa și la revedere domeniului Hi-Tech. În momentul de față (la 2 ani după ce m-am lasat de job-ul permanent) sunt super fericită, fac ceea ce îmi place și, mai mult de atât, câștig și bănuți frumoși

Cum arată acum o zi din viața ta? Cum s-a schimbat viața ta de când faci ce-ți place?

În primul rând, ma trezesc dimineața cu plăcere pentru că stiu că pot face și ceva lucruri deosebite, nu doar să merg la un job bine știut, cu ore de stat în trafic și timp pierdut.

Primul lucru pe care îl fac dimineata este să dau fuga la răsadurile de roșii și ardei și la floricelele din gradină, după care îmi fac cafeaua și socializez, mă ocup de comenzi, site, fotografii, mail, Facebook, Instagram etc  – apoi fug repede la poștă, pe drum mă opresc să fac ceva cumpărături pentru masa de prânz, plănuiesc escapade la mare – sunt în continuă mișcare.

Da, am și o responsabilitate :-) pentru că am o afacere … deci nu numai fun :-) dar în general îmi ocup timpul cu activități care mă motivează.

Cum s-a integrat Breslo în povestea ta?

Breslo este oportunitatea – platforma sau acel trigger către succes. De fapt, fără Breslo nu aș fi luat aceste decizii.

Au fost momente în care ți-ai dorit să renunți? Dacă da, cum ai reușit să le depășești?

Am avut câteva astfel de situații, însă dorința mea de reușită m-a facut să caut acel punct de “trecere” , iar acesta poate să fie foarte deosebit (că este momentul de piață, că este legat de fashion, că este legat de ceva personal). Cu înțelegere și cu puțină perseverență se poate trece peste orice.

Dacă ai putea să-ți descrii stilul și creațiile într-un singur cuvânt, care ar fi acela?

Trendy – fashion.

Care sunt sursele tale de inspirație? De unde îți iei zvâcul creativ și ce te faci când se lasă așteptat?

Sursa mea principală de inspirație este marea, cu tot ceea ce ține de ea. În ultima mea călătorie, am vazut plaje superbe și abia astept să te transform în bijuterii.

Care este procesul pe care-l urmezi când pregătești o colecție nouă? Și cât durează acest proces? Îți impui un anumit calendar sau lași lucrurile să vină natural?

Pentru o afacere reușită nu poți lăsa lucrurule să curgă natural. O afacere trebuie gândită și pregătită, uneori cu luni de zile înainte :-)

Planuri de viitor pentru brandul tău

Extindere totală în domeniul textil și nu numai. Este extrem de complicat, dar sper să trec și peste această etapă.

Ce te-a motivat să te înscrii că mentor în programul #PrimaMie?

Aș dori mult să transmit mai departe din experiența mea vastă, iar programul #PrimaMie este perfect pentru a face acest lucru.

]]>
https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-ogen/feed 0
#MeetTheMentors: Cristina.Masnitz.Jewelry – despre originalitate și curaj https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-cristina-masnitz https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-cristina-masnitz#comments Tue, 17 Jul 2018 14:25:57 +0000 http://blog.breslo.ro/?p=61379 Sărbătorim 10 ani de existență cu un proiect fresh de tot numit #PrimaMie. Acest proiect se adresează artizanilor talentați pentru care cuvântul ‘banal’ a fost scos din vocabular, dar mai ales celor care doresc să pună pe picioare un mic butic creativ, dar nu au avut curajul sau instrumentele necesare.

În cadrul proiectului #PrimaMie, ni s-au alăturat nouă dintre cei mai talentați artiști de pe Breslo, iar astăzi îți prezentăm povestea Cristina.Masnitz.Jewelry.

Spune-ne puțin despre povestea ta. Cum arăta o zi din viața ta înainte să te apuci de handmade?

Nu aș putea spune când a început totul…dintotdeauna mi-a plăcut să modific fiecare lucru cu care intram în contact, în așa fel încât să îl fac al meu, să mă reprezinte… Niciodată nu m-am simțit confortabil să mă supun unor reguli rigide, făcute de alții așa că nu m-am gândit de două ori când a sosit prima dezamăgire la job și am hotărât să încerc să văd dacă mă simt mai bine făcând ceea ce mi-a plăcut mereu să fac: munca de creație!

Cum arată acum o zi din viața ta? Cum s-a schimbat viața ta de când faci ce-ți place?

Când am decis să las totul în urmă și să mă ocup doar de bijuterii, am simțit că sunt liberă. Acum am mult mai puțin timp decât înainte, programul meu este haotic și nu reușesc niciodată să știu precis ce am de făcut de la o zi la alta. Dar stresul acesta este unul pozitiv – mă ține în priză într-un mod placut. Nopțile nedormite sunt alegerea mea, volumul de munca este tot alegerea mea. Din fericire, am avut șansa de a avea o familie minunată care întotdeauna m-a susținut în tot ceea ce am facut și prieteni gata să dea o mână de ajutor ca eu să am timp să lucrez – lucrurile acestea sunt de neprețuit.

Cum s-a integrat Breslo în povestea ta?

Cu Breslo m-am întâlnit natural, în 2010. A fost dragoste la prima vedere fiindcă am simțit că este locul potrivit pentru a mă confrunta cu fenomenul handmade care abia începuse să se dezvolte în România. Am avut ocazia să întâlnesc mulți oameni frumoși și să leg prietenii de durată.  Cei care reușesc să își exprime pasiunile și creativitatea sunt oameni frumoși și sinceri. Este imposibil să nu îi iubești împreună cu creațiile lor.

Au fost momente în care ți-ai dorit să renunți? Dacă da, cum ai reușit să le depășești?

Singurele frustrări care mă mai încearcă din când în când se datorează faptului că am o mie de idei, dar ziua are doar 24 de ore și nu reușesc să le pun în practică pe toate. Niciodată nu am simțit nevoia să renunț la ceea ce fac ci, eventual, să mă reinventez, să experimentez mereu tehnici noi, lucruri noi, să văd care îmi place mai mult.

Care sunt sursele tale de inspirație? De unde îți iei zvâcul creativ si ce te faci când se lasă așteptat?

Creez pentru femei cu personalitate puternică, care nu se tem să poarte cu ele toată pasiunea pe care o pun în fiecare piesă. Clientele mele sunt principala mea sursă de inspirație.

Cred cu tărie că în fiecare dintre noi zace un monstruleț creativ, doar că, de multe ori, a adormit în adolescență, iar noi am uitat de el…Este de ajuns să îi dăm trezirea și să îl lăsăm să își facă un pic de cap ;) De multe ori, așa se schimbă cursul vieții și nu există: “Sunt prea bătrân să mai fac asta!”

 

Care este procesul pe care-l urmezi când pregătești o colecție nouă? Si cât durează acest proces? Îți impui un anumit calendar sau lași lucrurile să vină natural?

Lucrez într-un colț de apartament cu puține instrumente, fiindcă îmi place să mă bucur de întreg procesul de creație, să văd până unde pot modifica forma metalului, să văd cum fiecare moment rămâne imprimat în piesa pe care o lucrez.

Ce te-a motivat să te înscrii ca mentor în programul #PrimaMie?

Relația mea cu Breslo este una specială: pot spune că am crescut împreună cu Breslo. Aici am învățat cum să îmi gestionez vânzările on-line, unde greșesc și ce trebuie să îmbunătățesc. Am învățat să am răbdare și să muncesc din greu fiindcă nimic nu se întâmplă peste noapte, să am încredere că acolo unde pui pasiune, este imposibil să nu iasă ceva frumos!

Când am fost contactată pentru a intra în programul de mentorship de la Breslo, am acceptat fără ezitare: este o bucurie să împărtășesc din experiența mea și să învăț lucruri noi în același timp!

 

]]>
https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-cristina-masnitz/feed 1
Starter Kit – din nou pe marile ecrane :) https://blog.breslo.ro/starter-kit-din-nou-pe-marile-ecrane https://blog.breslo.ro/starter-kit-din-nou-pe-marile-ecrane#respond Tue, 17 Jul 2018 14:04:38 +0000 http://blog.breslo.ro/?p=61357 Știm că v-a fost dor de el, mulți ni l-ați cerut înapoi așa că, de astăzi, Starter Kit revine în forță!

Dacă ai un magazin la început de drum sau știi tu un prieten care le are cu meșteritul, rezervă un pachet Starter Kit, cu următoarele beneficii:

• 1 AN magazin online pe Breslo

• 100 LEI Voucher Cadou pentru materiale de meșteșugărit

• 30 zile de promovare în cele mai căutate zone de pe Breslo

Sponsorii oficiali pentru această ediție a programului Starter Kit sunt:

CleopatrasBoutiqueButiculCosanzenei

Accesoriipiele.ro 

Lavi.Art

Fabrix

AccesoriisiMargele

MadammeBijoux

Blanitza

]]>
https://blog.breslo.ro/starter-kit-din-nou-pe-marile-ecrane/feed 0
#MeetTheMentors: Olivia.LeatherJewelry – despre îmbinarea dintre artă și inginerie https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-olivialeatherjewelry https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-olivialeatherjewelry#respond Fri, 13 Jul 2018 09:37:23 +0000 http://blog.breslo.ro/?p=61326 Sărbătorim 10 ani de existență cu un proiect fresh de tot numit #PrimaMie. Acest proiect se adresează artizanilor talentați pentru care cuvântul ‘banal’ a fost scos din vocabular, dar mai ales celor care doresc să pună pe picioare un mic butic creativ, dar nu au avut curajul sau instrumentele necesare.

În cadrul proiectului #PrimaMie, ni s-au alăturat nouă dintre cei mai talentați artiști de pe Breslo, iar astăzi îți prezentăm povestea Olivia.LeatherJewelry.

Spune-ne puțin despre povestea ta. Cum ai ajuns în contact cu lumea handmade-ului și ce te-a convins să-i dai o șansă?

Întotdeauna mi-a plăcut să pictez, să creez și să confecționez câte ceva. Începând din clasele primare când participam la concursuri de desen, pictam felicitări, făceam haine păpușilor și tricotam sau croșetam mici elemente. Mi-a fost clar de pe atunci în ce direcție vreau să merg, așa că am studiat Arte Textile la Liceul de Artă și apoi Design Vestimentar la Facultatea de Artă în Iași.

Pe de altă parte, mereu am avut și o gândire inginerească, iar pasiunea pentru design și producție m-au făcut să dedic foarte multe ore studiului despre materii prime și tehnici, tehnologii, unelte și utilaje din diverse domenii. Am completat astfel studiile din domeniul artei cu ingineria, absolvind și o facultate tehnică, în domeniul pielăriei.

Îmbinarea dintre artă și inginerie mă intrigă… și mă ajută. Cunoașterea proprietăților pieii și a tehnologiilor îmi permit să exploatez pielea astfel încât să obțin ce-mi doresc din punct de vedere artistic: structuri, volume, culoare.

Cu pielea am început să lucrez din timpul facultății de pielărie. Era inevitabil. În urma unui laborator de finisări m-am gândit să o și vopsesc, pentru că pe atunci nu erau așa mulți furnizori de piele și nu aveam prea multe opțiuni în ce privește culoarea. M-am tot gândit cum, pentru că nici culori speciale nu se găseau și mi-a venit până la urmă o idee… cunoscând anumite proprietăți ale pieii, ale unor substanțe și pigmenți, m-am gândit că din combinația lor ar trebui să obțin ce îmi doream… și am obținut: foarte multă culoare! Mă bucur exact la fel că în acel moment de fiecare dată când îmi aduc aminte. De atunci am tot experimentat și am descoperit foarte multe efecte pe care le pot obține.

În portofoliu am și produse de marochinărie, însă bijuteria îmi permite cel mai mult să mă joc cu pielea, să o transform. Până să atingă produsele, multe persoane mi-au spus că nu și-au dat seama din ce material sunt lucrate. Deseori mi s-a spus că par a fi din ceramică sau lemn. În schimb, în marochinărie merg mult pe partea de funcționalitate și pot exploata mai mult efectele obținute prin vopsire.

Cum arată acum o zi din viața ta? Cum s-a schimbat viața ta de când faci ce-ți place?

Tot timpul am făcut ce mi-a plăcut, chiar și ca angajat. Nu am stat unde nu mi-a plăcut, ori nu m-am dus unde am considerat că nu îmi este locul sau că nu am nimic de învățat. Am avut însă bafta și am găsit și oameni faini cu care am lucrat, în startup-uri sau ateliere mici, care ori au înțeles că nu se face creație pe un scaun la birou și într-un anumit interval orar, ori erau și ei din domeniul artelor.

Cum s-a integrat Breslo în povestea ta?

Mi-am deschis magazin din primul an în care a apărut, de când lucram cu alte materiale și alte tehnici. M-a ajutat să mă mobilizez cu vânzarea online. Este o platformă foarte ușor de folosit și care cere puține resurse. Fiind dedicată produselor handmade și având o notorietate în creștere, este un real ajutor.

Au fost momente în care ți-ai dorit să renunți? Dacă da, cum ai reușit să le depășești?

Să renunț de tot, nu, dar să iau o pauză, da. Au fost perioade în care am avut joburi că designer sau inginer când, fie aveam prea puțin timp pentru proiectele personale, fie le abandonam complet. Chiar dacă joburile pe care le-am avut mi-au plăcut foarte mult, oricât de frumoase ar fi fost proiectele și oricât de buni erau oamenii implicați în ele, tot îmi erau limitate creativitatea și libertatea. E de înțeles că nu ai cum să faci absolut tot ce vrei la un job. În acele perioade visam la momentul în care mă voi apuca din nou de lucru pentru mine, la a-mi pune în practică ideile, la a da viață schițelor adunate.

Este mult mai greu și mult mai mult de muncă când ești pe cont propriu. Ești multă vreme “a one man show”. Dar este un compromis pe care îl fac pentru libertatea mea și pentru satisfacția pe care o am când îmi văd produsele apreciate și purtate cu o reală bucurie. Iubesc ceea ce fac. Am o motivație interioară suficient de puternică, care nu mă lasă să renunț.

Dacă ai putea să-ți descrii stilul și creațiile într-un singur cuvânt, care ar fi acela?

Culoare.

Care sunt sursele tale de inspirație? De unde îți iei zvâcul creativ și ce te faci când se lasă așteptat?

În primul rând mă hrănesc cu emoție, cu momente frumoase. Iar pe astea mi le iau de oriunde din jurul meu, din oameni, din natură, din muzică și dans, dintr-un apus sau un răsărit, dintr-o plimbare cu bicicleta pe dealuri, de pe plajă și din mirosul și sunetul mării, dintr-un parfum sau o floare. Port mereu cu mine un carnet pentru idei și schițe. Și pe urmă, multe idei îmi vin când mă apuc să lucrez pe cele deja schițate.

Iar când se lasă cu așteptat îmi găsesc activități care să mă detașeze complet. Nu mă forțez să găsesc vreo idee pentru că știu că nu rezolv nimic, ba din contra, golul mi se pare din ce în ce mai mare. Când m-am detașat și relaxat complet, atunci îmi vin ideile, din cu totul alte conexiuni și din cu totul alte locuri față de cele în care aș fi căutat eu… Da, știu. Sunt un pic mai greu de înțeles oamenii care funcționează pe bază de muză.

Planuri de viitor pentru brandul tău

Referitor la bijuterie mai am în plan colecții noi, tot din piele, dar pentru care încă îmi caut resursele tehnice necesare. Apoi mai am colecții pe care urmează să le realizez din cu totul alte materiale și cu alte tehnici.

Mai e și marochinăria de care vreau să mă reapuc. Am multe idei, iar pentru unele mi-am făcut deja tiparele și mi-am procurat materialele. De timp mai am nevoie. Iar pentru asta, tot în plan am să-mi găsesc ajutor pentru producție, în etapele de lucru care permit asta.

Ce te-a motivat să te înscrii că mentor în programul #PrimaMie?

Știu cât e de greu începutul și că orice sfat, îndrumare, încurajare, orice fel de ajutor, oricât de mic, contează. De asemenea, consider că transferul de cunoștințe (knowledge transfer) este valoros, pentru ambele părți chiar.

De ce s-ar apuca cineva de handmade?

Un sfat ar fi să se apuce doar dacă au o reală pasiune pentru ce vor să facă și nu pentru că ar fi la îndemână, la modă sau pentru că ar fi ușor de făcut bani din asta. Un lucru făcut cu drag și pasiune cu siguranță îți va aduce satisfacții. Talentul, creativitatea și pasiunea pot fi valorificate doar dacă sunt susținute prin muncă, disciplină, cu ambiție și obiective, continuă informare și documentare. Dacă toată această muncă nu fi privită ca un simplu hobby, ci ca un business cu tot ce implică acesta (strategie, management, producție, marketing, vânzări) cu siguranță va aduce și satisfacția financiară.

]]>
https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-olivialeatherjewelry/feed 0
#MeetTheMentors: Larrange – despre veselie și culoare https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-larrange https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-larrange#respond Tue, 10 Jul 2018 13:37:01 +0000 http://blog.breslo.ro/?p=61297 Sărbătorim 10 ani de existență cu un proiect fresh de tot numit #PrimaMie. Acest proiect se adresează artizanilor talentați pentru care cuvântul ‘banal’ a fost scos din vocabular, dar mai ales celor care doresc să pună pe picioare un mic butic creativ, dar nu au avut curajul sau instrumentele necesare.

În cadrul proiectului #PrimaMie, ni s-au alăturat nouă dintre cei mai talentați artiști de pe Breslo, iar astăzi îți prezentăm povestea Larrange.

Spune-ne puțin despre povestea ta. Cum arăta o zi din viața ta înainte să te apuci de handmade?

Program de 8-10 ore, cu pauză de masă, uniformă, norme de respectat și cu nimic creativ.

Care a fost momentul de turnură: cum ai ajuns în contact cu lumea handmade-ului și ce te-a convins să-i dai o șansă?

Concediul de maternitate a schimbat totul. Primul copilaș a pus punctul pe I și drumul a început.

Cum arată acum o zi din viața ta? Cum s-a schimbat viața ta de când faci ce-ți place?

Timpul trece foarte repede, iar săptămâna se termină prea ușor. Există perioade de calm, apoi vine agitația, comenzile, ședințele foto, noi idei care zboară și vor să ajungă primele în fata. Timpul trece fără plictiseala, fără prea multe pauze, dar la final de zi apare o oboseală plăcută pentru că s-a terminat încă o zi în care am facut multe și despre care pot să povestesc ceva frumos.

Cum s-a integrat Breslo în povestea ta?

Pai cu Breslo a început totul: cu primele poze facute în pat, fără lumini, fără aparat excepțional, cu multă rabdare și un an în care nu s-a întâmplat nimic spectaculos. A urmat apoi o reorientare către hainuțe. Cu ajutorul echipei, am început să facem poze profi, cu model – moment în care a început să se simtă diferența și am început să urcăm de la -sub nivelul marii- la parter, să zicem așa.

Au fost momente în care ți-ai dorit să renunți? Dacă da, cum ai reușit să le depășești?

Ohhh da, bineînțeles. Și acum apar astfel de momente și cred că sunt normale pentru că așa îți analizezi situația, drumul pe care ai mers, scara pe care vrei s-o urci. Cum ar fi dacă nu am avea aceste momente și am merge în mod constant? Am ajunge prea repede la finele drumului și nici așa nu-i bine. Bine, depinde și cum îți reintri în ritm după un șut – pentru mine funcționează un mesaj frumos, drăguț, care merge direct la suflet, niște materiale faine găsite cine știe pe unde, un film bun despre viață.

Dacă ai putea să-ți descrii stilul și creațiile într-un singur cuvânt, care ar fi acela?

Ceva colorat pentru cineva vesel de colorat.


Care sunt sursele tale de inspirație? De unde îți iei zvâcul creativ și ce te faci când se lasă așteptat?

Materialele, o doamnă pe stradă îmbrăcată puțin mai altfel, o poza dintr-o revistă, o vitrină, câteva momente la TV, iar seara, când nu adorm, câteva gânduri la rochiile mele. Dacă nu funcționează nimic și nimic, iau o pauza de câteva zile pe care le petrec cu ai mei.

Care este procesul pe care-l urmezi când pregătești o colecție nouă? Și cât durează acest proces? Îți impui un anumit calendar sau lași lucrurile să vină natural?

Îmi caut materialele sau mă găsesc ele pe mine. Când stau bine cu timpul, cutreier magazinele, iar după ce pun mâna pe materiale, îmi vin și ideile frumoase și începem să tăiem. Încerc să păstrez un ritm pentru că mă ține în priză și îmi place să fiu ocupată.

Ce te-a motivat să te înscrii că mentor în programul #PrimaMie?

Invitația venită de la voi, curiozitatea de la mine. Am văzut o oportunitate de a urca încă o treaptă și de a învăța ceva frumos.

De ce s-ar apuca cineva de handmade?

Libertatea de a munci, de a trăi, de a construi ceva frumos pentru tine și pentru ceilalți.

Unde vezi comunitatea handmade din România în 10 ani?

Pot spune unde mă vad pe mine peste 10 ani: mi-aș dori să am poate mai multe prezentari, să abordez mai multe stiluri, să lucrez cu materiale demențiale, să fac shootinguri desprinse din povești. Pe scurt, peste 10 ani, mă văd într-o poveste frumoasă, colorată, veselă și plină de multă creativitate fără sfârșit.

]]>
https://blog.breslo.ro/meet-the-mentors-larrange/feed 0