#MeetTheMentors: LilianaArnautArt – despre bucurie prin pictură

Sărbătorim 10 ani de existență cu un proiect fresh de tot numit #PrimaMie. Acest proiect se adresează artizanilor talentați pentru care cuvântul ‘banal’ a fost scos din vocabular, dar mai ales celor care doresc să pună pe picioare un mic butic creativ, dar nu au avut curajul sau instrumentele necesare.

În cadrul proiectului #PrimaMie, ni s-au alăturat nouă dintre cei mai talentați artiști de pe Breslo, iar astăzi îți prezentăm povestea Lilianei Arnăut.

Spune-ne puțin despre povestea ta. Cum arăta o zi din viața ta înainte să te apuci de handmade?

Mă numesc Liliana Arnaut și sunt artist vizual. Am început să studiez artele de la 10 ani, la școala de pictură din Orhei. După școala generală, am hotărât să-mi continui studiile la București. Mai întâi a fost liceul de artă Nicolae Tonitza, apoi Universitatea Națională de Artă, licență și master. Practic, în acest mod arăta o zi din viața mea, înainte să mă apuc de handmade – studiu și multă practică artistică.

Care a fost momentul de turnură: cum ai ajuns în contact cu lumea handmade-ului și ce te-a convins să-i dai o șansă?

Ideea de a lua contact cu handmade-ul s-a născut natural, din pasiunea pentru artele vizuale și cuvinte motivaționale care mă inspiră. Nu a existat un moment de turnură, totul s-a întâmplat imediat după terminarea facultății, în septembrie 2014, în momentul în care m-am hotarat ca lucrările originale să le transform în art print-uri, felicitări, stickere, brelocuri, căni, magneți etc.

Cum arată acum o zi din viața ta? Cum s-a schimbat viața ta de când faci ce-ți place?

Pictez, iar asta va rămâne întotdeauna o prioritate. Pe lânga acest lucru mă ocup şi de gestionarea paginii de Facebook, de site și blog, mă ocup de comenzi, creez şi menţin colaborări, relaţionez cu clienţii, particip la evenimente, lucrez cu furnizorii și desigur, mă implic şi în alte proiecte.

Cum s-a integrat Breslo în povestea ta?

Breslo m-a ajutat şi mă ajută în continuare prin facilitarea promovarii produselor pe care le comercializez. S-au împlinit 4 ani de când am cont pe aceasta platformă dedicată creatorilor de handmade și sunt foarte mulţumită de colaborare.

Au fost momente în care ți-ai dorit să renunți? Dacă da, cum ai reușit să le depășești?

A fost greu să pornesc pe un drum pe care nu îl cunoaşteam aproape deloc. Mi-am construit şi îmi construiesc proiectul, urcand uşor și natural fiecare treaptă. Nu ştiu prin ce resorturi interne reușesc, dar am viziunea generală a direcţiei pe care trebuie s-o urmez.

Dacă ai putea să-ți descrii stilul și creațiile într-un singur cuvânt, care ar fi acela?

Armonie.

Care sunt sursele tale de inspirație? De unde îți iei zvâcul creativ și ce te faci când se lasă așteptat?

Cel mai mult mă las inspirată de darul vieții, în toate formele și culorile ei. O altă importantă sursă de inspiraţie o reprezintă oamenii, de la cei mai simpli până la cei mai desăvârşiti, de la oamenii plini de speranţă până la cei care nu mai văd nicio scăpare.

Care este procesul pe care-l urmezi când pregătești o colecție nouă? Și cât durează acest proces? Îți impui un anumit calendar sau lași lucrurile să vină natural?

Îmi pregătesc paşii cu foarte multă atenție. Așa cum am spus, proiectul Liliana Arnaut nu include doar partea artistică. Cel mai ușor și natural lucru este să desenez și să pictez, după care urmează faza în care îmi pun în lumina calitățile de antreprenor. De cele mai multe ori lucrurile ies foarte bine, mai ales când mă țin de calendarul activităților și de termenele pe care mi le fixez.

Planuri de viitor pentru brandul tău

În viitor îmi doresc să continui dezvoltarea proiectelor personale și realizarea unor noi colaborări. Alt aspect pe care vreau să îl menționez este că îmi doresc să particip în campanii umanitar-sociale. Consider că acest lucru este o datorie morală pe care nu numai artiștii au o de îndeplinit, ci fiecare dintre noi, indiferent de profesie sau poziție socială.

Ce ne poți spune despre legătura ta cu comunitatea handmade? Ai legat prietenii cu alți creatori sau cu clienții tăi?

Din fericire, am o relație extraordinară cu colegii din comunitatea handmade. Mă bucur de experiența și cunoștințele pe care le obțin în urma prieteniilor pe care le-am consolidat de-a lungul anilor. Referitor la relația cu clienții, acesta este unul dintre obiectivele proiectului Liliana Arnaut. Mă interesează foarte mult reacțiile pe care clienții mei le au atunci când lansez un produs sau finalizez o lucrare. Primesc de foarte multe ori sugestii, recomandări sau surse de inspirație pentru crearea produselor mele. De asemenea, administrez o pagină de facebook cu aproape 10.000 de urmăritori și acest lucru mă onorează, dar mă și responsabilizează în acelasi timp.

Ce te-a motivat să te înscrii că mentor în programul #PrimaMie?

Mă motivează aproape orice lucru care accentuează latura creativității umane. Programul #PrimaMie se adresează handmaderilor aflați la început de drum și îmi doresc să le transmit sentimentul pe care și eu l-am avut la început de drum, acela de a reuși indiferent de obstacole.

De ce s-ar apuca cineva de handmade?

Sunt multe motive pentru care cineva s-ar apuca de handmade. O să îl mentionez pe acela că cel mai frumos lucru care i se poate întampla cuiva este să își tranforme pasiunea într-o sursă de venit.

Unde vezi comunitatea handmade din România în 10 ani?

Inevitabil comunitatea handmade din România va evolua și se va maturiza. Interesul pentru produse handmade este din ce în ce mai mare, astfel că prevăd o dinamică pozitivă și plină de rezultate.


Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *