#MeetTheMentors: BoutiqueDuBonheur – handmade à la française

Sărbătorim 10 ani de existență cu un proiect fresh de tot numit #PrimaMie. Acest proiect se adresează artizanilor talentați pentru care cuvântul ‘banal’ a fost scos din vocabular, dar mai ales celor care doresc să pună pe picioare un mic butic creativ, dar nu au avut curajul sau instrumentele necesare.

În cadrul proiectului #PrimaMie, ni s-au alăturat nouă dintre cei mai talentați artiști de pe Breslo, iar astăzi îți prezentăm povestea BoutiqueDuBonheur.

Spune-ne puțin despre povestea ta. Cum arăta o zi din viața ta înainte să te apuci de handmade? Cum ai ajuns în contact cu lumea handmade-ului și ce te-a convins să-i dai o șansă?

Numele meu este Anamaria, sunt o fire romantică și visătoare, îndrăgostită de câmpurile de lavandă și de Provence.

Povestea Boutique du Bonheur a început în urma cu 5 ani, când am hotarat să-mi urmez inima și pasiunea pentru munca manuală, mânată fiind de dorința de-a crea obiecte unice, personalizate care să spună o poveste și să aducă bucurie în jurul lor. Întorși acasă, au urmat ore intregi de munca și căutari, în care am descoperit și învățat tehnici noi de lucru. Nu îmi imaginam atunci că aș putea ajunge atât de departe, nu aveam un plan concret. Aveam un job, eram profesoară de limba franceză, iar timpul liber mi-l dedicam acestei noi pasiuni. Apartamentul în care locuiam se transformase în atelier, vopsele și pensule își gaseau locul lângă teancul de teste care așteptau să fie corectate.

Încet, mi-am dat seama că pasiunea mea pentru handmade s-ar putea transforma în ceva mai mult. Astfel, după doi ani de muncă în paralel și având susținerea celor dragi, am hotărât să renunț la job și să mă dedic 100% pasiunii mele.

Cum arată acum o zi din viața ta? Cum s-a schimbat viața ta de când faci ce-ți place?

În prezent am un mic atelier unde meșteresc toată ziua, cu muzică franțuzească în fundal.. Iubesc procesul de creație, munca manuală în sine, pun pasiune în tot ceea ce fac și îmi place să acord o deosebită atenție fiecărui detaliu..

Programul mi-l stabilesc în funcție de volumul de muncă, sunt zile în care muncesc până seara însă satisfacția de la finalul zilei alungă toată oboseala acumulată.

Am pornit cu foarte mult entuziasm, fără a ști ce înseamnă să ai un business, încercând să mă perfecționez continuu. Am încercat să descopăr ce își dorește cu adevărat clientul, am acordat atenție deosebită comunicării cu acesta, modului de prezentare a produselor. Pe partea aceasta de imagine, am un ajutor de nădejde, sotul meu.

În acești ani am învățat să am mai multă încredere în mine și mai mult curaj, mi-am dat seama că atunci când îți dorești ceva cu adevărat poți să realizezi orice, bineînțeles cu multă, multă muncă, ambiție și perseverență. Credeți-mă pe cuvânt, merită tot efortul.

Cum s-a integrat Breslo în povestea ta?

Am descoperit  Breslo la începuturile mele într-ale handmade-ului..țin minte și acum, se organiza un concurs cu tematică de Crăciun..îmi doream foarte mult să particip, asa că, plină de entuziasm și fără să stau prea mult pe gânduri mi-am deschis magazinul și m-am înscris în concurs. De atunci am ramas alături de această comunitate frumoasă, cu oameni creativi și talentați.

Breslo m-a ajutat să cresc, mi-a oferit posibilitatea că lucrușoarele pe care le creez să ajungă în fața unor oameni care le apreciază și le admiră. Aceasta a fost o motivație în plus și m-a determinat să pun și mai multă pasiune în ceea ce fac.

Au fost momente în care ți-ai dorit să renunți? Dacă da, cum ai reușit să le depășești?

Boutique du bonheur a devenit pentru mine un mod de viață. Mi-a placut mereu să meșteresc fel și fel de lucrușoare și mi-e greu să îmi închipui cum ar fi să nu mai fac asta. Bineînțeles, sunt și momente mai dificile, stresante uneori, situații noi cărora trebuie să le faci față. Fiecare zi e provocare, conteaza însă foarte mult să nu renunți, să te înarmezi cu multă răbdare și încredere că poți să faci ceea ce ți-ai propus. Un feedback pozitiv, bucuria clientului care a primit produsul mult dorit sunt suficiente să îmi însenineze ziua.

Dacă ai putea să-ți descrii stilul și creațiile într-un singur cuvânt, care ar fi acela?

Boutique du Bonheur înseamnă în primul rând bucurie..e bucuria de a crea obiecte unice, care  spun o poveste și care aduc la rândul lor bucurie celor din jur.

Care sunt sursele tale de inspirație? De unde îți iei zvâcul creativ și ce te faci când se lasă așteptat?

Mă inspiră natura, locurile frumoase pe care la văd. Îmi place foarte mult să călătoresc și ador să descopăr frumusețea simplă în tot ce mă înconjoară.

Care este procesul pe care-l urmezi când pregătești o colecție nouă? Și cât durează acest proces? Îți impui un anumit calendar sau lași lucrurile să vină natural?

Îmi place să las lucrurile să vină natural, ideile îmi vin pe parcurs. Cu toate acestea, uneori e necesară o bună planificare, unele colecții cer luni întregi de pregătire și muncă.

Planuri de viitor pentru brandul tău

Ideile sunt multe,e nevoie însa de timp pentru a le pune în practică. Pe lângă creșterea în continuare a business-ului îmi doresc să organizez o serie de workshop-uri la nivel local.

Ce ne poți spune despre legătura ta cu comunitatea handmade? Ai legat prietenii cu alți creatori sau cu clienții tăi?

 Lucrul care îmi place cel mai mult la comunitatea handmade e faptul că  întâlnești oameni faini care se admiră și se susțin reciproc.

Despre relația cu clienții mei pot să spun că e una specială. Sunt oameni cu care mă conectez de la prima conversație, care îmi apreciază munca și au încredere că rezultatul final va fi cel pe care și-l doresc. Îmi plac enorm și momentele în care sunt față în față cu oamenii, mă încarcă entuziasmul  lor atunci când îmi admiră lucrușoarele.

Ce te-a motivat să te înscrii că mentor în programul #PrimaMie?

Mi-a placut foarte mult ideea acestei campanii și îmi doresc să împărtășesc lucruri pe care le-am învățat în această perioadă cu alți creatori aflați la început de drum. Sunt unele lucruri pe care și eu mi-aș fi dorit să le știu de la început.

De ce s-ar apuca cineva de handmade?

Ai o satisfacție imensă  atunci când vezi că un lucru creat de tine e apreciat de cei din jur. În plus, cel puțin în cazul meu, munca manuală te ajută să te deconectezi, îți dă o stare de bine.

Unde vezi comunitatea handmade din România în 10 ani?

Comunitatea de handmade din Romania crește tot mai mult, de la an la an. Ma bucură mult să descopăr mereu creatori  talentați și dedicați , precum și faptul că interesul românilor pentru produsele lucrate manual este tot mai mare.


Dacă ți-a plăcut povestea BoutiqueDuBonheur și îți dorești să faci primii pași în handmade alături de Anamaria, rezervă un pachet #PrimaMie și o poți avea ca mentor timp de două luni.

 

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *