Sărbătorim 10 ani de existență cu un proiect fresh de tot numit #PrimaMie. Acest proiect se adresează artizanilor talentați pentru care cuvântul ‘banal’ a fost scos din vocabular, dar mai ales celor care doresc să pună pe picioare un mic butic creativ, dar nu au avut curajul sau instrumentele necesare.
În cadrul proiectului #PrimaMie, ni s-au alăturat nouă dintre cei mai talentați artiști de pe Breslo, iar astăzi îți prezentăm povestea lui Meg Wi.
Spune-ne puțin despre povestea ta. Cum arăta o zi din viața ta înainte să te apuci de handmade?
Am fost dintotdeauna o persoana activă, îmi placea să fac lucruri noi mereu. Așa mi-am dat seama că un job de birou nu mi s-ar potrivi. Am avut un blog de street fashion (pozam oamenii pe care îi întâlneam pe stradă și îmi plăcea cum erau îmbrăcați), apoi am lucrat part time într-o multinațională, pe marketing. Nici o zi nu semăna cu cealaltă, mergeam mereu în locuri noi, cu oameni noi, doar obiectivul era același. Fiecare job pe care l-am avut a contribuit la business-ul pe care îl am astăzi. Am luat din fiecare ce a fost mai bun, dar continui să învăt pe zi ce trece tot mai multe lucruri.
Care a fost momentul de turnură: cum ai ajuns în contact cu lumea handmade-ului și ce te-a convins să-i dai o șansă?
Aș putea spune că Breslo este un descoperitor de talente. De ce? Pentru că Breslo mi-a facut prima legatură cu lumea handmade-ului, prin invitația de a participa la primul meu târg, Piua. Practic atunci mi s-au desprins aripile și am învățat să “zbor”. În lumea modei exista un SCOUTER, este persoana care descoperă modelele și le ajuta să ajunga mari. Cam asta este și Breslo după parerea mea.
Cum arată acum o zi din viața ta? Cum s-a schimbat viața ta de când faci ce-ți place?
La mine lucrurile stau puțin diferit. Am renuntat la job-ul care îmi plăcea, pentru a-mi întemeia o familie. Am lucrat ca model și această meserie implică foarte multe plecări în afara țării așa că a trebuit să găsesc altceva care să îmi placă. Toată copilaria mea am spus că vreau să fiu vânzătoare, iar croitoria era deja o chestiune de familie. Părinții mei vindeau geci făcute de ei, în talcioc, cum era pe vremea aceea. Inspirată de părinti și având “aptitudini” de vânzătoare, am început să transform un hobby într-un adevărat business.
Au fost momente în care ți-ai dorit să renunți? Dacă da, cum ai reușit să le depășești?
Au fost momente în care am lăsat-o mai moale, dar să renunț, niciodată. Îmi place prea mult ceea ce fac ca să pot renunța. Au existat și momente când căutam site-uri cu materiale și nu reușeam să dau peste ce îmi doream. Un alt moment dificil a fost iarna. Ce pantaloni pentru copii aș putea face că să poată fi purtați și iarna? Sunt tot felul de întrebări la care am găsit raspuns prin căutare, prin autodepășire.
Dacă ai putea să-ți descrii stilul și creațiile într-un singur cuvânt, care ar fi acela?
Alegria. Bucurie. Acesta este cuvântul care descrie cel mai bine ce fac. În primul rând pentru că o fac cu bucurie, în al doilea rând pentru că materialele pe care le aleg sunt pline de culoare și elemente care îi bucura pe copii și, în al treilea rand, pentru că produsele mele le oferă copiilor bucuria de a se mișca liberi.
Care sunt sursele tale de inspirație? De unde îți iei zvâcul creativ și ce te faci când se lasă așteptat?
Inspirația mi-o iau din natură în general, din trăiri, din lucruri simple. Îmi place să trăiesc simplu.
Care este procesul pe care-l urmezi când pregătești o colecție nouă? Și cât durează acest proces? Îți impui un anumit calendar sau lași lucrurile să vină natural?
După 3 ani printre sute de materiale știu exact ce print-uri îmi doresc să aleg. În general sunt foarte îndrăzneață în alegeri și atunci când văd un anumit print vizualizez cu ce urmează să il combin. De obicei îi cer opinia baiețelului meu care a început să aibă preferințe la îmbrăcăminte. Cumva el dă tonul în moda pantalonilor pentru copii.
Planuri de viitor pentru brandul tău
Un plan pentru viitor este să lucrez un stoc mai mare de produse, să dau drumul la site și să vând worldwide.
Ce ne poți spune despre legătura ta cu comunitatea handmade? Ai legat prietenii cu alți creatori sau cu clienții tăi?
Comunitatea handmade din Romania este în plină dezvoltare și ce mă bucura foarte tare este că din ce în ce mai multi artiști lucrează produsele atât de bine încât nici nu ai spune că sunt handmade. Mi-am făcut câțiva prieteni. Este o reală plăcere să stai în preajma artiștilor handmade și este fascinant să le auzi poveștile.
Ce te-a motivat să te înscrii că mentor în programul #PrimaMie?
Îmi place să impartasesc din întâmplările mele și altora. Consider că am adunat ceva experiență atât pe partea de social media, cât și social skills, pe care aș putea să o împărtașesc și cu artiștii la început de drum.
De ce s-ar apuca cineva de handmade?
După parerea mea, nu există satisfacție mai mare decât să câștigi bani din ceva ce tu ai construit. Unde mai pui că ai program flexibil, poți lucra de acasă sau dintr-un loc pe care îl amenajezi așa cum îți place și poți da frâu liber imaginației fără vreo barieră din partea șefului. Iar cel mai minunat lucru din povestea aceasta este să spui “nu mai pot de oboseală” cu zâmbetul pe buze.
Unde vezi comunitatea handmade din România în 10 ani?
Sper că în 10 ani handmade-ul să fie mai apreciat la noi în țară și să avem cât mai mulți artiști care vând în toată lumea.
Bună ziua, sunt o persoană pasiotată de tot ceea ce reprezintă frumosul în lume, oameni ori creațiile lor. Întâmplător am fost profesor/diriginte al lui Meg, cea pe care ați prezentat-o în pagina anterioară și m-am bucurat nespus de realizările ei personale și profesionale. Deși am o profesie frumoasă permanent am căutat să descopăr ceva nou care să îmi completeze satisfacțiile cotidiene ale lucrului cu adolescenții, cei cărora le datorez în parte dinamismul personal. Pasiunea mea pentru fashion și faptul că am absolvit cursuri pentru calificarea în profesiile de confecționer și coafor/frizer/manichiurist/pedichiurist mi-au oferit ocazia de a-mi îmbunătăți situația financiară în anumite momente, în special în vacanțe. Mă gândesc tot mai serios să-mi proiectez o mică afacere, un butic dar nu am cunoștințe în acest domeniu. Apreciez faptul că împărtășiți experiențe de succes și sper ca urmărind aceste postări să mă inspir în viitoarele mele proiecte. Vă doresc multe realizări și satisfacții profesionale întregii echipe.
Buna ziua,
Va multumim pentru mesaj. Intotdeauna ne bucuram sa intalnim oameni care ne impartasesc pasiunea pentru obiectele lucrate manual :)
Daca doriti sa transformati hobby-ul dvs intr-un magazin de succes, avem doua programe dedicate creatorilor la inceput de drum: #PrimaMie (despre care gasiti informatii aici: https://www.breslo.ro/prima-mie) sau Starter Kit (despre care puteti citi mai multe aici: https://www.breslo.ro/starterkit)
Va dorim o zi cat mai creativa!