…sau cu două, trei, patru. Pe rând sau deodată, pentru că fiecare ne poate inspira și readuce zâmbetul când avem nevoie. Toamna se numără bobocii dar și gențile din lână împâslită, colorate și realizate manual de KlausHandmade.
Verde aici, roșu dincolo, un cerc din care răsare soarele sau un pătrat care ne invită să privim toamna pe fereastră.
Inimioare, frunze stilizate, umbrele sau motive geometrice decorative sunt cele care ne vor ține companie fără capricii și ne vor ține companie în fiecare zi a săptămânii.
Am stat de vorbă cu KlausHandmade care ne-a povestit cum a început pasiunea pentru lucrul cu lâna împâslită și căt de mult prețuiește acest material natural pe care îl folosește pentru a realiza obiecte cu valențe artistice în stil eco.
’’Cred ca dintotdeauna am fost atrasa de materialele cu care am crescut: lana, bumbac, canepa. Bunica imi facea pulovere groase si ciorapi pentru iarna din lana calduroasa. Si mai aveam si niste ciupici caldurosi, tot din lana . Tot de la ea am invatat sa iubesc lucrul manual si ulterior am desoperit si pictura. Cand am dat din intamplare de lana netoarsa, mi-am dat seama imediat ca pot imbina cele doua iubiri. Poti picta cu lana! Asa ca am studiat tutoriale pe internet si am invatat sa impaslesc lana.
Trebuie sa recunosc ca niciodata nu stiu ce voi face cu materialele pe cale le cumpar. Intotdeauna ideiile imi vin doar cand pun culoare langa culoare, textura langa textura. Asa ca, mai intai cumpar tot ce-mi place, si apoi mai vad eu ce fac cu ele :).
Folosirea de materiale cat mai naturale si de calitate da produselor valoare si trainicie. Sper ca pe viitor produsele sa fie lucrate cat mai mult manual, si cat mai putin cu ajutorul masinilor. Pentru ca atunci cand un lucru este facut de mana primeste un strop din sufletul creatorului.
PS: Anul trecut am fost sa cumpar niste ghivece din lut de la un olar din zona noastra. Are peste 80 de ani si face olarit de o viata. Ghivecele le-am vrut nesmaltuite pentru a le putea decora eu ulterior. Olarul cauta el lutul pe dealuri, il aducea acasa, il pregatea, crea produsul pe o roata a olarului manuala, si il ardea intr-un cuptor cu lemne. Chiar si pictura de pe vasele lui era facuta cu vopsele din pamant. Totul era 100% natural si facut manual. Ghivecele nu au fost perfecte, dar au fost cele mai frumoase ghivece pe care eu le-am vazut. Asta inseamna pt mine imbinarea perfecta de lucru manual, eco/natural si traditie. (o poveste care ma inspira zi de zi).’’
Be First to Comment