Salata asta e specială în primul rând pentru mine din mai multe motive:
– E una dintre primele salate făcute de către mine încă din copilărie;
– Deşi o prepar de pe vremea de când învăţam să număr, de fiecare dată o devorez cu aceeaşi poftă din care cu greu mă mai opresc…!
– Conţine ceapă, cartofi şi pătrunjel, pe care eu le adooor în orice mâncare;
– E săţioasă, dar care orice salată ce se respectă nu conţine multe grăsimi; în plus e şi mega-economică! ;)
– E foarte adaptabilă: Poţi să o prepari în aproape ce variante pofteşti tu: de post (simplă, fără ouă), cu verdeaţă sau fără, poţi adăuga dacă ai şi îţi plac şi câteva măsline (cu mare succes pentru un plus de gust!), ceapa poate fi verde sau roşie, după cum îţi place ori ai la îndemână… Oricare ar fi varianta aleasă de tine (eu le-am încercat pe toate :P), e absolut delicioasă în fiecare ipostază!
– E mega uşor de făcut, o joacă de copii mici! :D
Iar astăzi m-am hotărât să împart şi cu voi reţeta salatei mele speciale!
De bază sunt următoarele: cartofi, ceapă, ulei, oţet sau zeamă de lămâie, sare şi piper. În varianta din poză însă, am folosit următoarele ingrediente:
500g cartofi fierţi şi curăţaţi de coajă
2 ouă fierte, decojite
2 fire ceapă verde
1/2 legătură pătrunjel
sare, piper
2 linguri ulei de măsline
1-2 linguri oţet de vin alb
Şi am procedat, după cum spuneam mai sus, foarte simplu…
… iar dacă ai cartofii fierţi deja (în coajă), e şi mega rapid de făcut ! ;)
1. Se taie cartofii (fierţi şi decojiţi în prealabil) în cubuleţe şi se adaugă într-un castron.
2. Se taie cubuleţe şi ouăle (fierte tare şi decojite) şi se adaugă peste cartofii din castron.
3. Ceapa verde se taie rondele. Se toacă şi pătrunjelul…
… şi se adaugă salatei din castron.
4. Se amestecă toate ingredientele cu sare, piper, ulei şi oţet – toate asezonate după gust.
Se serveşte apoi cu maaare poftă ! :D
Nu ştiu voi, dar eu nu mă mai satur de ea… Parcă aş mai vrea încă o porţie…
Cu drag,
Si mie imi place mult aceasta salata!!! Iti multumesc pentru sugestie, asta imi voi prepara chiar acum pentru pranz!!!
:D Ma bucur mult sa aud asta, Alexida! Pofta mare iti doresc!
Este minunata! Eu mai pun cateodata si cateva masline! Cand erau copiii mei mici se duceau si scoteau cartofii din laada si mi-i puneau pe masa… cu mesaj:)).
:)) Ce faaain!! Creativi copiii tai, la fel ca si mama lor talentata! ;)
Ma bucur mult ca iti place si tie salata asta! Si ma bucura sa vad ca are atatia fani… Eu pur si simplu nu ma mai satur de ea!
Am revenit si cu un “review”…:D
Nu am avut ceapa verde si am folosit ceapa rosie si nu am putut-o pregati pentru pranz, ci la cina – nu m-a lasat cea mica – dar mai devreme m-am ridicat de la masa si a fost nemaipomenitaaaa!!! De abia mai tastez, nu am mai mancat demult cu atata pofta!…Multumesc!
Ce ma bucur!! Sa va fie de bine la toti!
Cat despre pofte.. da, si eu ma minunez de fiecare data ca desi o prepar destul de des si de aproape de cand ma stiu, de fiecare o mananc cu aceeasi pofta, de parca ar fi prima oara! E intr-adevar speciala si ma bucura mult ca va place si voua si ca va dau idei bune de papa! :D
pai si asta nu e arhicunoscuta salata orientala? :)
daa, e salata ”orientata”pe care o mancam des in copilarie(fara masline-normal) iar acum cu masline si ulei de,dar e f.buna,bine k ne-ai adus aminte de ea!
Probabil ca reprezinta baza salatei orientale. Din cate am observat eu, cea orientala difera putin de asta, prin adaos de mai multe legume, plus muraturi si mustar, pe care eu nu le-am adaugat niciodata in aceasta salata. Noi o cunoastem in familie sub numele de “salata de cartofi”. Dar e una speciala pentru mine. :D
Pfoaiii… ce pofta mi-ati facut de salata orientala! :)