Așa ca între fete, sunteți genul care preferă parfumurile dulci sau pe cele piperate, alegeți să decorați noptiera cu o cutie de bijuterii fantezie realizată manual sau preferați un tablou stil Hippie Chic pe care să-l așezați lângă dragele voastre accesorii?
De fapt chiar nu ar trebui să alegeți, încercați amândouă variantele.
Avem toate motivele să fim hotărâte, fără urmă de ezitare, atunci când vine vorba de a ne simți cât mai inspirate de ceea ce ne înconjoară și ne poate oferi un strop de inspirație pentru momentele în care avem nevoie.
Desigur, avem nevoie de aceste momente în fiecare zi. Iar pentru a ne îndeplini această dorință, PreciousElements ne propune obiecte decorative realizate din materiale naturale și reciclate cu accente vintage compuse cu o doză de imaginație artistică.
Prețios și vanilat, așa am rezuma fiecare obiect din magazinul PreciousElements.
Tablou stil Hippie Chic – ”Love Rules”
Iar pentru a afla cum a început pasiunea pentru obiectele decorative realizate din materiale naturale combinate cu cele reciclate, am stat de vorbă cu PreciousElements care ne-a vorbit și despre preocuparile ei pentru a lucra cât mai aproape de ceea ce înseamnă stilul eco.
Cum a început pasiunea pentru obiectele realizate din hârtie și alte materiale naturale?
Cum a inceput? E greu de precizat in mod concret, acum ca stau sa ma gandesc la asta… Cred ca a venit ca o curgere fireasca din pasiunea mea pentru lucruri frumoase si din descoperirea minunatiilor care se pot realiza din lucruri simple si la indemana.
Imi amintesc faptul ca inca de cand eram mititica imi doream sa fiu DESIGNER. Eram captivata de lumea hainelor frumoase, a materialelor, a culorilor, dar probabil fascinata si de cum suna acest cuvant “designer” – intr-un fel asa, classy si…pretios. Ajunsa la varsta adolescentei, m-am descurajat afland ca pentru a fi designer ai nevoie de talent la desen si de o imaginatie extraordinara pentru a crea haine originale (ceea ce acum stiu ca nu e neaparat adevarat). Ori eu nu simteam ca le am pe acestea… ce aveam era doar o pasiune pentru frumos – pornind de la natura fata de care simteam (si simt) o fascinatie crescanda si continuand cu oameni, case, decoratiuni, haine, accesorii etc.
Citeam cu nesat reviste glossy, de lifestyle, de casa & gradina si studiam combinatiile de culori, decoruri si toate elementele care imi atrageau atentia. Cand s-a deschis primul magazin de decoratiuni pentru casa in Craiova (orasul meu natal), eram clienta fidela cu fiecare ocazie cu care trebuia sa fac un cadou, ca sa nu mai vorbesc de vizitele dese pe care le faceam doar ca sa le admir produsele.
Anii au trecut, parcursul meu educational si profesional a urmat cai ceva mai “down-to-earth” prin studii de economie si business, si escaladarea scarii ierarhice in companii multinationale din tara si din strainatate. Apropierea varstei de 30 ani a venit insa cu o serie de transformari in viata mea, si cea mai importanta dintre acestea a fost hotararea sa renunt la cariera corporate (stiu, nu sunt originala, deja atata lume face asta :) ) si sa revin in Romania pentru a da glas acestei pasiuni pentru frumos. Asa a aparut, la inceputul acestui an, Precious Elements – prin care incerc sa realizez creatii cat mai pretioase, pentru ocazii deosebite, creatii care sa incante vizual pe cei care le privesc si care sa aduca o nota distincta (si distinsa!) decorului in care sunt amplasate.
Cum anume îți alegi materialele cu care lucrezi și cât de mult te inspiră ele în procesul de creație?
Stii cum e, le mai aleg eu, ma mai aleg ele pe mine… :) Am o serie de materiale in stoc pe care mi le achizitionasem pe parcursul sederii mele in strainatate – lucruri care mi-au placut, chiar daca nu aveam idee ce anume urma sa fac cu ele. Si acum, anumite materiale vin singure spre mine prin intermediul prietenilor care stiu ce fac si care, de fiecare data cand au un recipient, o bijuterie, un nasture pe care vor sa le arunce, vin si ma intreaba daca nu cumva mi-ar folosi. Si ei stiu ca, de obicei, raspunsul meu este “Ba daaa, ar fi pacat sa le arunci, da-mi-le mie!!!” :)
Dar dincolo de acestea pot spune ca, la modul general, incerc sa folosesc materiale naturale (hartie, carton, lemn, frunze, scoici etc.) si sa refolosesc orice produs din materiale ne-naturale care imi cade in mana si care altfel ar fi ajuns la gunoi. Si ele ma inspira cel mai mult in procesul de creatie pentru ca, desi de multe ori initiez un proiect avand o anume idee/schita in minte, odata ce aceasta este transpusa practic imi dau seama ca nu arata intocmai cum mi-as fi dorit, sau ca ar merge mai bine altceva, sau as putea sa mai pun cate una-alta, etc. Asa se face ca – dupa o serie de incercari si “potriveli” – produsul creat ajunge sa fie complet diferit fata de imaginea cu care pornisem la drum – si asta doar ca rezultat al materialelor pe care le am la dispozitie si care cum “cersesc” sa fie folosite in respectivul caz.
În ce măsură te preocupă caracteristicile eco ale creațiilor tale?
Nu sunt un activist ecologist, si nici nu pot spune ca sunt super pasionata de acest domeniu in sine astfel incat sa ajung sa duc lucrurile la extrem. Dar cred foarte mult in echilibru, in respect si in armonie, si mai cred ca natura ne-a fost incredintata ca sa avem grija de ea si sa conlucram cu ea. Asa ca, desi sunt sigura ca mai sunt inca multe pe care le-as putea imbunatati cu privire la materialele, adezivii si vopselurile pe care le folosesc in realizarea produselor mele, sunt in general orientata catre ce este natural, cu grad cat mai redus de toxicitate (si pentru mine care lucrez cu ele, si pentru clientul care ar ajunge sa foloseasca produsele finite) si incerc sa dau o fata noua produselor vechi ce pot fi refolosite.
Chiar in aceasta perioada testez niste retete de vopsea naturala de care sa ma pot folosi pe viitor in decorarea cutiilor din lemn – wish me luck! ;)
Iti multumesc, Migdale, pentru articol!
Apreciez foarte tare aceasta initiativa :)
XXX
:)