De lăsata secului am avut casa plină și o grămadă de bunătăți pe masă: ciorbă de văcuță, iepure la tavă, pâinică de casă și plăcintă cu brânză de vaci și griș.
Deși a fost ideea mamei mele, m-am implicat și eu în pregătirea plăcintei, așa că astăzi vă arăt acest desert gustos. Să nu vă speriați de cantitatea uriașă a ingredientelor, v-am zis că am avut casa plină. Voi o adaptați cum doriți.
Ingrediente:
– 3 kg brânză de vaci
– 16 ouă
– 375 gr zahăr
– 400 gr smântâna
– 9 linguri cu vârf de griș
– coaja de la o lămâie și o portocală
– esența rom
– stafide și merișoare , câte o pungă
– zahăr vanilat 2 pliculețe
– praf de copt
Se preincalzeste cuptorul. Se pun la hidratat în apă călduță stafidele și merișoarele.
Se separă albușurile de gălbenușuri și albușurile se bat separat cu un praf de sare. Gălbenușurile se freacă împreună cu zahărul și apoi se toarnă peste albușuri.
Apoi pe rând se toarnă smântâna, grișul, coaja de lămâie și portocală, esența de rom, zahărul vanilat, praful de copt și la sfârșit stafidele și merișoarele. Se amestecă cu lingura și apoi se omogenizează și brânza de vaci.
Toată această compoziție se toarnă în tăvi (sau tavă) și se dă la cuptor la 180 grade pentru 45 minute.
Iese o plăcintă fără aluat delicioasă. Poftă Bună!
yummiiiii….:)
multumesc.pt.reteta,chiar imi doream ceva cu branza dulce,sigur nu ati avut o nunta?la cantitatile acestea!!!!
Sigur nu am avut nunta :)). Au iesit pana la urma 2 tavi, una mare si alta medie. Si s-a mancat aproape toata :)
Ce pofta mi-ai facut! Ma si apuc…..