Magazine noi pe Breslo – Olumemica

E o lume mica in fiecare creatie a lor, “cusute cu sentimente si ganduri pentru oamenii dragi din viata ta!”

Sinziana_Katy

Cine este persoana din spatele magazinului? Spune-ne cateva cuvinte despre tine.

 In spatele micului nostru magazin se afla doua persoane: eu si mama mea Katy, care a fost si motivul principal pentru care am initiat acest proiect de suflet.  Eu am 32 ani si lucrez in domeniul retailului online in Iasi, mama mea are 54 si lucreaza in Roman ca operator calculator. De la ea am mostenit inclinatia spre artistic si activitati creative asa ca acest proiect handmade ne-a unit si mai mult.

 image002

Ce te inspira atunci cand creezi? 

 Fiecare gherghef are de obicei o poveste in spate, poveste care pleaca de la dorintele si sentimentele celor vor sa faca un cadou special unor persoane dragi din viata lor sau sunt inspirate de un anumit eveniment, un anotimp, o stare de spirit sau o amintire. As vrea sa o citez aici si pe mama mea, care realizeaza majoritatea gherghefurilor din magazin: „Imi place intodeauna sa gasesc frumusete in tot ce ma inconjoara  si sa gasesc lucrurilor marunte asemanari si corespondente in gherghefurile pe care le fac. Ma gandesc cu drag si la copilaria mea petrecuta la tara care este plina de cele mai frumoase amintiri si idei creative. Atunci cand am de realizat un gherghef pentru un copilas, imi amintesc de fetitele  mele cind erau mici si de jucariile pe care le faceam pentru ele si cum ma rugau uneori sa le desenez ceva. Natura este o alta sursa de inspiratie, imi place foarte mult sa realizez flori sau peisaje si incerc prin materialele folosite sa realizez interpretari cat mai realiste ale acestora.

breslo-2514127-product

Care sunt materialele tale preferate si de ce? 

 Mie imi plac foarte mult tesaturile de bumbac cu imprimeuri deosebite, voalurile, dantela, materialele de foarte buna calitate, care fiind fixate intr-un gherghef pot deveni foarte repede un obiect de decor special ce poate transmite atat de mult prin simplitate si originalitate. Mama lucreaza ceva mai laborios si prefera fetrul, panzele de brodat, moulineurile si alte accesorii: nasturi, margelute, aplicatii din lemn sau fetru, vopseaua pentru textile. In rest eu ma mai ocup de gestionarea magazinului de pe Breslo, de pagina de Facebook si realizarea fotografiilor.

breslo-2607177-product

 Cum ai caracteriza creatiile tale?

 Asa cum am mentionat in descrierea magazinului nostru de pe Breslo, creatiile noastre sunt „gherghefuri handmade cusute cu sentimente si ganduri pentru oamenii dragi din viata ta!”.  Pentru noi ghergheful nu mai este  doar acel suport de lemn care ne ajuta odata bunicile sa brodeze – el poate fi reinventat si modernizat. Veti fi uimiti sa descoperiti cat de versatil poate fi acest accesoriu pentru cusut care poate deveni oricand un ceas, un ornament pentru camera bebelusului, o rama foto, o decoratiune de pus in brad sau un tablou.

breslo-2761518-product

 Cum a inceput totul? Care este istoria ta personala in domeniul handmade?

 Am vrut sa incepem o activitate care  sa raspunda nevoii noastre de a realiza ceva creativ si deosebit, care sa ne ajute sa ne relaxam si sa ne detasam de orele lungi petrecute la job in fata calculatorului si care sa ne uneasca si mai mult. Asa ca o activitatea handmade era cea mai indicata si dupa diverse explorari si propuneri pe care le-am dezbatut impreuna, am reusit sa o conving pe mama sa ne apucam sa facem astfel de gherghefuri reinterpretate si modernizate.

breslo-2647492-product

 Care sunt etapele procesului de creatie?

Un gherghef „prinde viata” fie in urma unei inspiratii de moment sau in urma unei cereri venite de la o persoana care vrea sa faca un cadou special. Discutam mai intai cam ce ar dori sa transmita prin acel cadou, incercam sa aflam cat mai multe lucruri legate de eveniment, de relatia cu cel care va primi cadoul, de preferintele sale, apoi ne gandim la un model si uneori stam si ore intregi seara discutand posibile variante.

Urmeaza apoi alegerea materialelor, dimensiunea gherghefului si realizarea acestuia care poate implica cusaturi manuale, cusaturi la masina, brodare, decupare si chiar pictura cu vopsele textile.

breslo-2866120-product

Cum ai ajuns la numele magazinului/ brandului? Are o semificatie anume?

 Initial numele magazinului a fost Katyshop, iar tagline-ului era „O lume mica”, avand in vedere faptul ca fiecare gherghef reprezinta o poveste si are lumea sa. Am schimbat apoi definitiv numele magazinului in „O lume mica” pentru ca reprezenta cel mai bine creatiile noastre si clientii nostri incepusera sa se refere la magazin folosind aceasta denumire.

breslo-2890350-product

 Ce planuri de viitor ai pentru magazinul tau?

Magazinul nostru de pe Breslo a fost activat deja pentru un an de zile si speram ca lucrurile sa mearga la fel de bine ca pana acum. Vrem sa ne perfectionam tehnicile de lucru, sa folosim materiale noi, sa facem modele din ce in ce mai deosebite si sa gasim si alte interpretari artistice ale gherghefurilor. Nu intentionam insa sa realizam  cevala o scara foarte mare, vrem sa pastram caracterul original si special al acestora si sa nu le depersonalizam. Asadar, lumea noastra va ramane mica… insa bogata in idei frumoase!

breslo-2901120-product

6 Comments

  1. Delicate creatiile voastre si pline de suflet ,mult succes va doresc !!!

    September 28, 2014
    Reply
  2. mari40 said:

    Intr-o lume mica, totul e frumos: si oamenii si creatiile lor. Felicitari si succes !

    September 28, 2014
    Reply
  3. Lumea voastra nu e deloc mica.
    Mult succes pe mai departe.

    September 29, 2014
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *