Magazine noi pe Breslo – ELFHAUS

Sunt prea marunti sa ii vedem, dar ce construiesc ei e dovada vie ca vor sa ne fie alaturi. Haideti sa ii cunoastem si sa ne imprietenim!

IMG_2758

Cine este persoana din spatele magazinului? Spune-ne cateva cuvinte despre tine.

Hmm, nici eu nu ma cunosc prea bine, dar o sa fac o incercare sa ma descriu. Sunt o fata din Brasov, care iubeste toate lucrurile frumoase pe lumea asta, cum ar fi: arta, literatura, pisici, moda si bijuterii (nu neaparat in ordinea asta). Din pacate, nu am avut ocazia sa urmez scoli sau facultati care au de-a face cu arta. Asta nu e neaparat rau, pentru ca ma determina sa rabufnesc de dorul ei, sa o caut mai mult, sa o iubesc mai mult, sa ma refugiez in ea, satula de atata inginerie si matematica.

14227160563600778-transaction

Ce te inspira atunci cand creezi?

Aici, in Brasov, nu este greu sa gasesti o sursa de inspiratie. De fapt, in nici un oras frumos nu ar fi greu sa gasesti. Cel mai mult imi place sa imi petrec timpul liber in Centrul Vechi si Cartierul Schei, unde gasesti o groaza de casute vechi frumoase. Istoria lor, senzatia de caldura si mister care mi-o inspira, modul in care se contureaza acoperisurile lor pe cer, pe inserat, toate acestea sunt lucruri pe care incerc sa le transpun in ceea ce creez.

14187209053547277-transaction

Care sunt materialele tale preferate si de ce?

Materialul meu preferat este, evident, lutul polimeric. Pentru ca imi permite sa il modelez iar si iar, pana cand ajunge intr-o forma care arata cat mai aproape de ceea ce imi doresc. Se baga in cuptor si se pazeste pana e gata, ca o prajiturica. Fericirea pe care o am atunci cand scot din cuptor diversele lucrusoare este la fel de mare ca atunci cand scoate mama o prajitura minunata din cuptor.
Imi mai plac de asemenea si pietrele semipretioase, cristalele, cum ar fi cele de cuart si margelele de tot felul.

14230530753110897-item

Cum ai caracteriza creatiile tale?

Creatiile mele mie imi transmit o stare de caldura si siguranta. O casa este, de fapt, un simbol foarte puternic care exact asta transmite. Imi aduc aminte de basmele citite in copilarie, cu tot felul de personaje magice, cum ar fi elfii.

14181171243034112-item

Cum a inceput totul? Care este istoria ta personala in domeniul handmade?

Povestea cu handmade a inceput destul de devreme, primele mele tentative sunt de cand aveam vreo opt ani. Aveam o vecina cu care faceam schimb de margele, din care ne confectionam tot felul de bratari, coliere si inele. Stricam bratarile si colierele mamei, pentru a obtine margele din care sa fac alte bratari si coliere. M-am tot jucat in felul acesta si am adunat o cantitate impresionanta de margele, pana cand intr-o zi, satula sa dau iama in bijuteriile ei, mama m-a dus intr-un magazin de furnituri. Cand am intrat acolo, m-am simtit de parca m-a lovit ceva in cap: sute, mii de margele si accesorii! Tot acolo, intr-un colt, am gasit si materialul meu iubit, lutul polimeric. Nu vreti sa stiti cum aratau primele mele tentative de modelare, sau cate bucati de lut am stricat pana sa invat cat de cat sa il stapanesc.
Cativa ani dupa, am descoperit Breslo: O comunitate de oameni cu aceleasi pasiuni ca si mine! De aici a inceput cu adevarat povestea. Nu mi-ar ajunge paginile sa va povestesc cate lucruri minunate am vazut aici, cati artisti talentati si povesti frumoase. Am indraznit sa imi deschid si eu un magazin. Ceea ce m-a facut sa imi zic “Da, asta imi doresc sa fac!” a fost un mesaj calduros de la o cumparatoare, primit dupa ce a primit produsul meu ( era o brosa cu Zana Toamna, cu fata din lut polimeric si parul din margele) in care imi spunea cat de multa bucurie ii aduce si cate complimente primeste! Sentimentul pe care l-am avut este greu de descris in cuvinte.

14172705603514499-transaction

Care sunt etapele procesului de creatie?

Am o agenda cu mine tot timpul, si un penar cu creioane colorate. Oriunde, oricand ma loveste inspiratia, ma apuc de schitat casute si de notat idei. In felul acesta nimic nu se pierde. Cum prind niste timp liber, ma apuc de modelat in lut, inspirandu-ma din agenda, si uit sa ma mai opresc.

14188244163046693-item

Cum ai ajuns la numele magazinului/ brandului? Are o semificatie anume?

Ideea asta cu Elfhaus, atat a numelui cat si a magazinului in general, mi-a umblat mult timp prin minte pana cand mi-am facut curaj sa o aduc la viata. Vroiam sa fac casute migaloase, magice si mici. Cine ar putea face asta decat un elf. M-am jucat cu aceste notiuni, si uite asa a aparut Elfhaus. ( “haus”inseamna “casa” in germana, si l-am ales in loc de “house” din engleza pentru ca pur si simplu imi place mai mult).

14230645083111250-item

Ce planuri de viitor ai pentru magazinul tau?

Pentru casutele mele imi doresc sa fie iubite de cat mai multi oameni. Stiu ca sunt la inceput si nu am apucat sa arat lumii foarte multe, insa tot ce pot sa va promit este ca voi invata din ce in ce mai mult, iar casutele mele vor fi din ce in ce mai frumoase!

3 Comments

  1. Irina said:

    Felicitari pentru originalitate si pentru talentul slefuit! Un articol placut si relaxant.
    Mult succes in continuare!

    February 9, 2015
    Reply
  2. Giany said:

    Este cea mai sensibila si draguta persoana Elfhaus…pupici si succes pe viitor!

    February 9, 2015
    Reply
  3. Claudia said:

    Va multumesc frumos! :->

    February 10, 2015
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *