Cine se află în spatele numelui “Coquette Dame” ?
O femeie care până acum doi ani avea o altă ocupaţie,total diferită ,o femeie matură,poate prea matură pentru lumea asta “ ludica“ a handmade-ului, dar iubitoare de frumos ,perfecţionistă şi suficient de ambiţioasă pentru a nu renunţa la acest vis.
Care ar fi povestea acestui nume?
Îmi plac bijuteriile rafinate şi indrăzneţe în acelaşi timp, purtate de femei cu atitudine.Îmi plac bijuteriile care emană eleganţă şi bun gust şi as fi extrem de fericită dacă lucrurile meşteşugite de mine ar fi percepute aşa.
Care este background-ul tău şi ce iţi mai ocupă timpul, în afară de crearea lucrurilor pe care le putem admira în magazinul tău ?
În liceu mi-a plăcut matematica. Sunt de formaţie inginer, studiile mele nu au nici o legătură cu arta şi până acum doi ani am ocupat o funcţie destul de importantă într-o companie multinaţională. Într-un anumit moment a trebuit să iau o decizie radicală(greu moment),să renunţ la ce făcusem până atunci şi să încerc să mă redefinesc. Aşa a început povestea… .Confecţionarea bijuteriilor a fost oaza de linişte,medicamentul de care aveam nevoie la acel moment.
Dacă ar fi să vorbim despre perioada de început, care ar fi primul obiect creat de tine ?
Am deşirat o brăţară şi un şirag de mărgele pe care le aveam în casă şi din ele am făcut un colier. Păstrez şi acum poza lui. M-a amuzat ce a ieşit şi am încercat din nou…şi iar am încercat…şi tot asa.
Ce materiale foloseşti? Cum se desfăşoară o sesiune de lucru?
Îmi place să combin materialele textile cu pietrele semipreţioase,cristalele sau alte accesorii metalice. Fiecare lucru făcut trebuie “sa spuna ceva“ Nu-mi place simetria şi nici banalul şi nu renunţ până nu le fac, conform percepţiei mele,să arate aşa.
Ai o creaţie preferată?
Nu pot raspunde la această întrebare.Este ca atunci când ai fi obligat să alegi între copii tăi.Pe toate le iubesc,doar eu sunt cea care le-a creat.
Care e cel mai important lucru pe care l-ai invăţat de când creezi?
Am invăţat că nimic nu este imposibil,de neatins,dar şi că întotdeauna este loc de mai bine.
Care a fost reacţia prietenilor când au aflat că te-ai apucat de hand-made?
Ei m-au îndemnat să le arat şi altora. Aşa am ajuns membru Breslo.
Cum îţi găseşti inspiraţia?
Uneori când nu pot dormi noaptea,îmi vin în minte anumite idei,la care ,de multe ori ,renunţ .Uneori abandonez ideea iniţiala, în favoarea alteia apărută atunci când lucrez. Un lucru este cert : nu pot sta nici o zi fără să meşteresc ceva.
Care ar fi combinaţia de culori care te reprezintă?
Paleta de bejuri,culorile pământului,auriul antic sau rozul prăfuit.
Hobby sau afacere? Crezi că la ora actuală handmade-ul poate reprezenta un mijloc de trai?
În prezent hobby,dar aș fi bucuroasă ca în viitor să devină o afacere. Da, cred că handmade-ul poate fi un mijloc de trai,dacă așteptările tale sunt decente și realiste.
Cum abordezi partea de business a activităţii tale? Cum iţi promovezi creaţiile?
Încerc ca interfața cu cei ce vizualizează produsele mele să fie una de calitate și cât mai atractivă(fotografii care pun în valoare produsul)
Și apoi..și ce facem noi,acum ,aici ,poate fi considerat,printre alte lucruri și o metodă de promovare.
Ce sfat ai da unui începător pe Breslo?
Sfatul este același pentru orice începator,indiferent de domeniu.Să fie perseverent,riguros și să nu încerce să sară peste anumite etape.
Ce iţi place cel mai mult la Breslo?
Forfota permanentă
Ai un artist preferat, care te-a inspirat şi pe care il priveşti cu admiraţie?
Da,am și lucrul ăsta îl spun pentru prima dată.Tot răsfoind paginile internetului am descoperit-o pe Deianeira.Creațiile ei mi-au plăcut și-mi plac și acum foarte, foarte mult.Mi se par extrem de rafinate.Acesta a fost momentul în care mi-am dorit să fac și eu asa ceva. Restul poveștii l-ați aflat deja.
Ce iţi place şi ce iţi displace în “lumea handmade-ului” ?
Ca și în viața de zi cu zi, îmi plac oamenii cu personalitate, care se străduiesc să-și construiască propriul stil și evident nu-mi plac impostorii.
Ce planuri de viitor ai, unde te vezi peste 10 ani?
Viața m-a învățat să nu mai țintesc cu bătaie așa de lungă. Asta nu înseamnă că nu am anumite așteptări ,obiective și ținte precise. Îmi doresc să mă dezvolt, să-mi conturez cât mai bine stilul și să fie câti mai mulți care îndrăgesc ceea ce fac eu.
Mi-a placut articolul, imi place magazinul si FELICITARI ! Succes si spor in toate, sanatate si sa ne “gasim”
si peste 10 ani ! Cuvantul magic pentru care m-am oprit la un comentariu a fost “Deianeira”…deci avem ceva
in comun. Toare bune si numai de bine !
La tot mai multe bijuterii minunate…si admir curajul de a urma aceasta cale ce este cu adevarat un elixir pentru suflet…felicitari!
sunt minunate creatiile! foarte bogate dar fara sa chinuie privirea, ador culorile, materialele modelate si intreg produsul finit. sunt sigura ca ai si vei avea mult succes :)
Mă găsesc într-o perioadă în care studiez ”rădăcinile” ficțiunii gotice, castele bântuite, don`șoare în ”distress”, cavaleri și accesorii opuelente, poetica lui Anne Radcliffe ș.a.m.d.. Nici nu-i de mirare că un ”Colier cu margele nisip mov si paun auriu” sau un ”Choker dantela si perle de cultura” mi s-au cuibărit, ca niște pisicuțe prețioase în suflet și-mi torc: ia-le, ia-le, ia-le. Pe cuvânt că-mi trebuie un castel.
Mi-a placut interviul, dar imi plac si mai mult Creatiile tale. Sunt superbe, stralucitoare, rafinate, excelente. Ma bucur pentru tine ca ai reusit sa te regasesti in arta. Vei fi sigur mai implinita. Iti doresc mult succes si sa nu renunti niciodata la creatie!
Superb,munca ta este desavarsita,cred ca te simti implinita si ai o satisfactie enorma cand creezi asa minunatii,eu sunt la inceput de drum si tind sa ating candva asemenea reusite.Felicitari…totul este superb!
Felicitari sincere. Este perfect adevarat ca margelitul poate fi un elixir al sufletului. Pentru mine aceasta indeletnicire constituie o forma de manifestare a sensibilitatii care a stat latenta mult timp, dar acum s-a revarsat cu o forta launtrica nebanuita. Minunatate coliere.