Si iată că a venit si rândul bijuteriei din piele. Dar mai intâi, voiam să vă arăt trei linkuri de inspiraţie în bijuteria contemporană. Unul este Bijou Contemporain – un blog în franceza si engleza unde o sa gasiti inspiratie de tot felul. Puteţi căuta artiştii după nume, după ţara de provenienţă sau în dreapta sus la “recherche” puteţi găsi bijuterie în funcţie de materialul prelucrat. Al doilea link este o colecţie Pinterest cu multe bijuterii excentrice – vezi mai jos. Imaginile sunt toate taguite aşa că dacă vă place un autor în mod special, click pe imagine pentru a-i afla numele şi a căuta pe Google mai multe despre autor şi creaţiile lui. Al treilea link este şi preferatul meu: Montserratlacomba. Sper să vă placă toate trei:)
Revenind la bijuteria noastră din piele, ce ar putea să ne inspire? Dacă am crea bijuterie direct încastrata in piele ( vezi skindiver-ul – bijuteria care nu se poartă la gat, ci direct în piele. Această bijuterie se montează foarte uşor în piele, sub anestezie, în saloanele de tatuaj. Se face o mică incizie şi bijuteria se introduce sub piele). Daca am folosi preforaţiile şi taieturile laser? Sau daca ne-am inspira dintr-un roman şi am crea bijuterii pentru fiecare din personajele unei carţi? Mai jos, câteva puncte de pornire care mi s-au parut interesante.
Staka este un duo format din 2 artişti-designeri María Kristín Jónsdóttir şi Bylgja Rún Svansdóttir, studenţi ai academiei de artă din Islanda. Bijuteriile lor din piele au ca punct de plecare personajele dintr-un roman celebru pe plan local. Accesoriile sunt unisex, lucrate din piele şi folosind tehnici vechi de prelucrare a materialului. Forme mari, supra-dimensionate, volume clare şi culori pale – sunt inspirate din tradiţia vikingilor aşa cum este ea redata în romanul amintit. Iată că bijuteria din piele poate fi si neconvenţională, cu aceste forme exagerate, culori simple şi lipsa de detalii. Desigur că ţinuta trebuie sa fie uni, fara prea multe elemente adiţionale pentru ca bijuteria să fie pusa in valoare.
Si iată şi ce se poate face din perforaţii: coliere, cercei, broşe sau braţari decorative in toate culorile aşa cum puteţi vedea in lucrarile de mai jos, ale artistei Emily de Molly.
Iar pentru final am păstrat doi artisti pe care i-am descoperit recent: Yasar Aydin ( vedeţi toate colecţiile lui – preferata mea este “Layers of Pink” din care am extras o lucrare – cea de mai jos ) si Andrea Janosik – o artistă din Slovacia care lucrează in fâsii de piele înfasurată.
Aici lucrarile Andreei Janosik :
Vă aştept, ca de obicei, cu comments si cu alte linkuri de inspiratie ca să le vedem şi comentam împreuna. Pup:)
pfu, ce chestie – chiar ma gandeam ca poate nu ar fi o idee rea sa ma intorc la piele – cum ai ghicit? :). in alta ordine de idei, ultimii 2 designeri – wow! decupaciunile nu ma prea incanta, sunt prea…”basic” pentru gusturile mele. mie imi place si tanya igic [http://www.tanyaigic.co.uk/] – sunt atat de delicate.
Da, si mie imi place Yasar AydinȘ)
Cat despre decupaciunil :) le-am pus pentru ca imi aminteau de Batucada (cu perforatiile lor, de data asta din plastic) si pentru ca am vazut ca sunt cateva magazine care fac asa ceva.
http://www.batucada-fashion.com/
cred ca se pot face lucruri interesante cu perforatii daca tehnica e dusa mai departe cumva.
pupchen:)