M-am tot gândit despre ce să scriu în primul articol cu care debutează rubrica Gastronomie.
Din lipsă de mai multe, dar și pentru că articolul despre tehnici de decorare a ouălor nu este gata încă, zic să vă invit la pescuit :) , punând în practică o rețetă “din ochi”. Pentru cele care țin post, nu-i bai, astazi de Buna Vestire și de Florii este dezlegare la pește, deci tocmai bine.
Așa că iată peștișorul și rețeta:
– un crap frumos și ochios
– 3-4 roșii
– 1-2 morcovi
– 1 legătură ceapă verde
– 2 ardei
– 1 pachet bacon afumat (speck)
– ulei măsline
– 1 lămâie
– condimente pește
În prima fază pescuim peștele, din baltă sau hipermarket. Eu am optat pentru cea de-a doua variantă, așa că am ales o frumusețe de crap de vreo 2-3 kilograme, cu tot cu cap și coadă, dar curățat. Am vrut să-l pun în tavă cu totul dar n-a încăput, însă dacă aveți tavă mai mare, zic că e mai fain să fie așa intreg, mai fisher style.
Se curată bine peștele și se spală, se taie transversal pe burtă, apoi se unge bine cu uleiul de măsline și condimentele de pește și se așează în tavă.
După ce spălam și tăiem legumele sub ce formă dorim, se introduce în “burta” peștelui un strat consistent de legume, iar restul împrăștiate prin tavă să îi țină companie. Se pot adăuga diverse legume după preferințe , inclusiv cartofi și alte cele.
Apoi luăm baconul afumat și așezăm tacticos câteva felii în “burta” peștelui. Alte felii le punem deasupra și îl învelim bine. Dacă țineți post, excludeti baconul din rețetă și o încercați altădată.
Asezonam cu feliuțe de lămâie și îl băgam frumușel în cuptor. Eventual acoperim tava cu folie de aluminiu pentru primele 30 minute, apoi o îndepărtăm, întoarcem peștele și îl lăsăm să se rumenească. Cand este gata, il servim taiat rondele. Este delicios!
Enjoy!
Yami!Ce bine arata !Pofta buna !
Dacă vedeam ieri rețeta… Acum ar trebui să merg iar la “pescuit”. Oricum o s-o rețin pentru altă dată.
ma bucur ca va place :)
[…] cu care a debutat : http://blog.breslo.ro/go-fish Share this:FacebookEmailLike this:LikeBe the first to like this post. This entry was posted in […]