Flori in par

Florile sunt printre cele mai indragite minuni ale naturii si ne transmit un singur lucru: frumusete. Variate in forma si culoare, in dimensiune, structura si parfum, florile intruchipeaza perfectiunea si au fost de-a lungul timpului un simbol al feminitatii. Cu singurata tuturor ne plac florile, fie ca le primim la anumite ocazii, fie ca avem placerea sa le crestem in propria casa sau gradina, cu toate ne fac viata mai frumoasa.

Florile purtate in par nu reprezinta un lucru nou, ci o traditie milenara, ce are inca loc in multe parti ale lumii, cu precadere in insulele Hawaii si Spania. Purtarea florii in par in Hawaii are loc in felul urmator: daca floare e plasata in stanga, semnifica implicarea ta intr-o relatie, iar daca e in dreapta inseamna ca esti disponibila. Cat pentru Spania, purtarea florilor in par face parte din costumatia de dans flamenco, accesoriu intitulat “maravilla” sau “flores de flamenca”, flori ce pot fi naturale sau artificiale, de dimensiuni mari, cu scopul de a da culoare tinutei.

dansatoare de flamenco, realizata de Fabian Perez

femei purtand flori in par, in traditia hawaiana, prin anii `40-`50

Acum, ca vremea nu prea tine cu noi si ne intristeaza prin ploi si culori reci, eu zic ca am putea sa dam viata florilor in parul nostru, sa coloram atmosfera, mai ales ca acum se poarte accesoriile florale de orice tip, intr-un stil romantic si feminin.

Va invit sa urmariti o splendida colectie de cordelute, agrafe, ace, clamite, piepteni  realizate de artizanii breslasi, opere evoluate din aceste traditii, cu o mult mai mare complexitate in compozitie.

BohemianFlow

ribbonline

CreativeToday

Ginginele

meda

Flower.Flavour

RalucaT

marihandmade

eliza1105

ebonyvintage

anitabdesign

ioiobutic

CinnamonCloves

Daca vrei ca floarea sa fie acel accesoriu care da culoare tinutei tale, incearca sa o asortezi cu nuanta parului si tenului tau, cautandu-i culoarea complementara. De exemplu, daca esti roscata, o floare verde sau doar cu mici accesnte verzi e potrivita, daca esti bruneta, poti purta o floare rosie, roz, fuchsia, culori ce fac un contrast foarte evident parului, iar daca esti blonda, petalele albastre sau mov ale florii iti vor pune in evidenta trasaturile. Florile de dimensiuni mari merg in general cu parul cret si voluminos, iar cele micute si discrete merg cu parul mai plat sau scurt. Oricum e alegera voastra, ce simtiti ca va face fericite, va radia fericire si altora.

 

 

3 Comments

  1. anitabdesign said:

    Mutlumesc pentru includerea in acest articol frumos!

    May 27, 2012
    Reply
  2. pantera.roz said:

    Eu ador florile – in gradina, in vaza, in par, in urechi, pe deget, la gat, pe sacou, pe pereti … oriunde are fi ele! Super articol! :)

    May 27, 2012
    Reply
  3. meda said:

    Multumesc pentru includerea in randul florilor!

    May 29, 2012
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *