Dacă tot am învățat să facem feliuțe de fructe, farfurioare și tacâmuri, ar fi bine să învățăm și să le combinăm cumva. În feliuțe de tort, de exemplu. :D
Materiale: FIMO în culoarea blatului dorit :P, FIMO lichid, FIMO Chocolate, ace cu buclă, lipici.
Materiale care trebuie pregătite dinainte:
– ”ciocolată lichidă” din FIMO – se amestecă FIMO lichid cu FIMO Soft/Classic Chocolate, într-un recipient micuț. De preferat se face asta cu câteva zile înainte. Eu nu am reușit să obțin o compoziție omogenă din prima, se amestecă destul de greu. Am observat că se omogenizează mai bine dacă se amestecă pe parcursul a mai multor zile, câte puțin în fiecare zi. Pentru alte culori de cremă puteți amesteca FIMO lichid cu orice alte culori de FIMO. Am văzut că unii artizani amestecă FIMO lichid cu pasteluri colorate, dar nu am încercat încă.
– feliuțe de fructe sau floricele/frunzulițe din ”ciocolată” sau orice altceva de ornat feliuțe de tort.
Este bine să faceți înainte toate astea, pentru că dacă le faceți în același timp s-ar putea să vă dea bătăi de cap și să dureze prea mult.
Unelte: cutter cerc sau un capac de ceva, cutter normal, periuță ca de mascara sau de dinți, scobitoare, roller/mașină de întins.
1. Culoarea blatului. Eu am amestecat alb, galben, maro și portocaliu pentru a obține blatul ”de vanilie”. Și am făcut și blaturi din ciocolată.
2. Din culoarea blatului întindem o fâșie de grosimea dorită.
3. Decupăm din ea două cercuri egale. Cu un cutter rotund probabil că e mai simplu. Eu nu am, așa că am marcat cercul cu un capac și apoi am decupat cu un cutter liniar.
4. Tăiem felii. Ideea e să le tăiem egale două câte două.
5. Cu o periuță (sau alt obiect care zgârie fin) texturăm marginile feliilor. Frecăm și apăsăm periuța de feliuță, cu grijă, până obținem textura dorită. Puteți folosi și un ac sau o scobitoare în loc, dar nu se compară rezultatul. :D
6. Feliile astfel pregătite le dăm la uptor pentru 5 minute, doar cât să se întărească puțin. Dacă nu facem asta, cel mai probabil textura se va pierde pe parcursul modelării.
7. După ce s-au răcit feliile, ne asigurăm că avem la îndemână ”ciocolata” și decorațiunile pentru tort (fructe, flori etc.).
8. Luăm două felii cu aceeași mărime. Pe una punem ciocolată cu o scobitoare.
9. În ciocolată băgăm acul, cu capul sau bucla, pentru ancorare. Pentru felii mici recomand mai de grabă bucla, pentru că se fixează mai ușor.
10. Deasupra punem cealaltă felie.
11. Decorăm felia.
12. Coacem.
13. După ce se răcesc, lăcuim.
14. Dacă le vrem pe farfurioare, le lipim pe ele alături de lingurițe. :D
Ce-mi place la prăjiturelele din polimer este că se pot face multe în același timp, păstrându-le diferite, fără a avea aspectul de obiect făcut în serie. Putem face din ele orice fel de bijuterie. Un astfel de accesoriu de telefon/breloc dulce e perfect ca si dar simbolic de Crăciun pentru clienti, de exemplu.
Spor și inspirație! :D
[[[REMBRANDT]]]
Be First to Comment