Cum arata atelierul Three Blue Hills?

Atelierul Three Blue Hills ni se deschide precum o rafala de aer proaspat neasteptata, dar atat de dorita. Neasteptata deoarece acesta se situeaza in Bucuresti, intr-un apartament cu doua camere si surprinzator, 10 usi. Mei, artista noatra, isi mai numeste locul de mesterit si “Camera cu 10 usi”.

Atelierul are un balcon cu un grilaj vechi de metal, unde cresc in liniste multe plante și legume în ghivece. Sub balcon trăiește și o familie numeroasă de opt pisici, care stau la ,,taclale’’ cu pisica familiei, Qiqi.

 Artistei ii place sa isi încojoare spațiul de lucru cu plante pentru energia care i-o dau doar privindu-le. Pe langa acestea, ii mai plac și vechile vase smălțuite românești. Uneori merge prin târgurile de duminică cu speranța de a mai gasi câte un vas, pe care sa il priveasca cu drag in timp ce lucreaza.

 Materialele pe care le foloseste sunt în general in, cânepă, bumbac și piele, iar recent a început să-i traga cu ochiul și fetrul, pe care planuieste să il incerce in colectia de iarnă.

Lui Mei ii place să strânga materiale atunci când călătoreste. Chiar recent s-a indragostit de o panza tesuta si colorata manual, pe care a și folosit-o pentru câteva genți, poșete.

Pe langa placerea de a achizitiona materie prima ii place sa o si realizeze ea prin vopsire, folosind plante naturale și culori naturale. Dupa cum ne spune chiar ea: “Apreciez blândețea pe care doar culorile naturale o pot da pânzei.”

Mei a crescut in sudul Chinei, unde plantele sunt verzi pe perioada întregului an, asa ca dragostea pentru natură s-a statornicit adânc în inima ei încă de când eram mică. Asa ca atunci cand vine vorba de inspiratie, apeleaza la natura bogată și fabuloasă, cu plantele și cu animalele ei.

Fascinatia pentru vasele romanesti e impletita cu cea pentru pictura clasică chineză și tot felul de meșteșuguri tradiționale. Pacea sufleteasca care guverneaza viata si creatia artistei e data de simplitate si armonie cu natura. Pe langa acesta, absolvirea Facultatii de litere i-a adus poezia necesara unei vieti aglomerate de Bucuresti.

Cand vine vorba de critici aduse atelierului, singura chestie pe care o regreta e faptul ca nu e mai aproape de natura, cu o grădină care i-ar permite să aiba mai multe plante pentru o mai multă inspirație. Dupa spusele ei, grădina ar tebui să aibă câțiva bambuși și un banan, pentru a auzi vântul cum suflă printre bambuși și cum picăturile de ploaie cad pe frunza de banan. Ei ce frumos, nu?

Ceaiul, pentru Mei este băutura spirituală, care o ajuta să-si curete mintea și să-si calmeze starea, pasiune impartasita si de sotul ei.

Când lucreaza, ocazional asculta radio, lucru care ii satisface uneori nevoia de companie în timpul solitar al lucrului, dar prefera zilele ploioase, cand are ocazia sa asculte picăturile de ploaie energizante care ii dau poftă de lucru.

Cel mai de incredere asistent e desigur Qiqi. Fiecare geantă terminată i-o arata lui Qiqi, care isi miaună opinia: ,,Miau, este chiar draguță, miau!’’. Ea știe cu siguranță ce-i place.

 

 

 

3 Comments

  1. peticel said:

    Se vede ca in acest atelier, angajatii muncesc pana la epuizare totala! Salvati mâţaaa!!! :)))

    August 26, 2013
    Reply
  2. emilie.veres said:

    Vai ce frumos, Mei! Te port cu dichis:) Multi ma intreaba daca astept vreo barza sau imi plac berzele asa mult. Le raspund ca imi plac cum le lucrezi tu..delicatetea cu care transmiti stari…

    August 27, 2013
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *