Nu stiu ce am patit, dar de la o vreme incoace nu mai reuseste lumea sa ma scoata din bucatarie. Si pentru ca de ceva timp ma chinuia idea unui cheesecake delicios, mi-am suflecat manecutele si am purces repede la treaba.
Pentru crusta:
• 250 gr. biscuiti digestivi / cu tarate
• 3 linguri de zahar
• 100 gr. unt topit
Pentru Umplutura:
• 800 gr. crema de branza / mascarpone
• 200 gr. smantana
• 200 gr. zahar
• 3 linguri de faina
• 5 oua
• coaja rasa de la o lamaie
Incepem cu prepararea crustei:
Biscuitii ii zdrobim si ii mixam.
Turnam zaharul si untul topit si amestecam pana ce untul se incorporeaza bine in biscuiti.
Punem compozitia in tava, o uniformizam si o presam bine ( cu un pahar ). Eu am folosit hartie de copt pentru a evita lipirea crustei de tava. ( inca mai visez la un cuptor performant J )
Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 12 – 15 minute, sau pana cand marginile devin usor maronii. Lasam blatul sa se raceasca in tava complet, timp in care se va si intari.
Acum ne ocupam de umplutura:
Intr-un bol mai mare amestecam bine crema de branza, faina si zaharul.
Adaugam smantana si amestecam din nou.
Amestecam si coaja de lamaie.
Incorporam ouale, unul cate unul, folosindu-ne de un tel pentru a le omogeniza mai bine.
Turnam compozitia peste baza cheesecake-ului ( crusta ), dam la cuptor si coacem timp de 20 de minute la temperature medie, apoi dam la foc mic pentru inca o ora.
Cand este gata, se pudreaza cu zahar, sau se poate asorta cu tot felul de garnituri : fructe, sos de ciocolata, caramel sau dulceturi.
Delicioasa, usor de preparat, necesita doar putina atentie.
O puteti servi la un pahar cu milkshake cu banane, realizat dupa reteta Dianei: http://blog.breslo.ro/milkshake-cu-banane
Delicios!!!
Arata demential! Trebuie sa prepar si eu aceasta minunatie!
Multumim pentru sugestie.
Arata super bine! Am preparat si eu cateva cheesecake-urii dar mereu am o problema cu crema de branza care imi iese prea moale :(
Arata foarte bine!! Crde ca e si foarte delicioasa!
Felicitari, arata de weekend-la-umbra-unor-tei! :)
DELICIOS ! o sa inerc si eu :D
arata bine! multumim frumos pentru reteta, o voi incerca cu siguranta!
:))
Pfoaaaiii… arata ca o adevarata delicatesa!! Chiar vreau sa incerc si eu reteta asta.. doar sa vad cum fac rost de mascarpone sau crema de branza ca trebuie cam mult si e cam costisitor..
Oricum, sunt convinsa ca e o minunatie! Felicitari! Am fost placut impresionata de postarea ta, sa aflu ca esti la fel de talentata si in bucatarie, precum esti cu minunatiile handmade! :)
P.S.: Ma bucur ca apuc in sfarsit sa scriu si eu comentariul la postarea ta! Ravnesc sa fac asta de cand a aparut prima data, doar ca imi facea figuri browser-ul si nu am reusit pana acum!
Din fericire, cu ajutorul Monicai din partea echipei Breslo am reusit sa rezolv problema, asa ca acum sunt fericita ca apuc sa iti transmit felicitarile mele!
Sunt convinsa ca e foarte delicios acest cheescake! :) te pup
Diana, si tuturor, multumesc frumos pentru aprecieri. Referitor la crema de branza, eu am facut cheesecake-ul atat cu mascarpone prima data, cat si cu crema de branza a doua oara. Ambele s-au legat foarte bine. Ca si crema de branza, va recomand `Ceva Fin Cremos cu smântână 400g` de la Delaco, cred ca-i in jur de 5 Lei.
tin minte ca prima data cand am facut un cheesecake dupa ceva reteta, am avut aceeasi nemultumire legata de crema de branza. dar cum nu-mi place branza, si mai ales la cuptor :), am inlocuit-o cu iaurt in care am pus ceva gelatina. works like a charm, si nu mai spun de cateva calorii lipsa la apel ;)
Azi am incercat reteta si eu. E o minunatie, chiar daca am folosit doar 500 gr. mascarpone. Doar la acest gramaj am gasit, 1 cutie = 20 ron.