Din când în când îmi aduc aminte de cartoful ăsta cu care se tot laudă americanii, și care în afară de formă nu prea are nimic în comun cu cartoful nostru.Așa cum îi zice și numele, are un gust dulce și după părerea mea aduce mai mult a dovleac decât a cartof.
L-am ales pentru o gustare altfel, așa că am luat cartofii, i-am tăiat felii subțiri și poi bețișoare și i-am pus la cuptor pentru o textură crocantă.
Bețișoarele se condimentează cu ulei de măsline, sare, piper, usturoi pudră, curry. La altă tură am adăugat și condimente pentru cartofi. Se amestecă bine de tot și se așează pe foaie de copt în tavă.
Se lasă la cuptor ptr vreo 50 minute , la treapta mijlocie , 200 grade. Se verifică crocănțeala. În funcție de mediu poate să durează mai mult sau mai puțin. Eventual ne ajutăm și de flacacara grill. Apoi se lasă la răcit.
Între timp, facem și un sos ranch , pasând la blender următoarele: smântâna, ardei kapia, ceapă, usturoi, ardei iute, cașcaval afumat, mărar, măr, ulei de măsline, sare, piper, și alte condimente după gust.
Poftă bună!
Be First to Comment