Toamna se culege inspirația

A venit, a venit toamna/ Acoperă-mi inima cu ceva… Spunea o piesă melancolică.

Și tocmai ca să nu mă cuprindă dorul de vară, de excursii, de locuri faine, de briza mării (ah! deja încep!), mă gândesc ce noi lucruri aș putea inventa…

Că tot vorbeam de acoperit – niște “acoperitoare de mâini”, spre exemplu, ar fi super faine. Cum vine puțin frigul, cum am pielea foarte aspră :( Uite cât de simpatice sunt mănușile astea în formă de diferite animale. Voi din ce fel de lână le-ați face?

Uită-te în jur, uită-te și ascultă la tot pasul. Frunze, castane, struguri, ghinde. Iată! Niște cercei din ghinde ar fi un super acesoriu – iar ghinda nici nu este dificil de pătruns cu un ac.

Iar dacă te pricepi să lucrezi cu sticla, poți face cercei și pandantive în formă de ghinde. Super cute & romantic.

Sau poate știi să coși – încearcă să faci perne (decorative, de canapea) în formă de ghinde. Chiar ar fi utile când stăm în pat și vrem să ne sprijinim cu totul de ceva, mare și moale.

Sau poți începe cu un experiment în miniatură: un breloc, cum ar fi cel de mai jos.

Toamna, tot ce trebuie să faci ca să îți găsești inspirația este să get out there. Mergi la un picnic, fă o plimbare într-un parc sau pe lângă oraș (dar nu într-o stațiune turistică), și vei vedea că vei descoperi o muuulțime de materiale noi la care nici nu te-ai fi gândit.

Spre exemplu, ți-a trecut vreodată prin cap că poți să faci nasturi dintr-un… băț ??! Pentru un pulovăraș, un poncho sau orice ai tu în minte, ar arata wow.

Iar la capitolul decorațiuni, posibilitățile sunt nelimitate –totul ține de răbdarea, creativitatea și timpul tău, de la lucruri mai simple, cum ar fi o decorație pentru lumânări, până la cutii de bijuterii cu elemente tomnatice sau la coșulețe ornamentale.

Cu toate aceste lucruri naturale și pline de suflet, îți poti redecora și casa, împreună cu prietenii, soțul sau copiii. Asta mai mult ca sigur o să te inspire să continui și o să vă înveselească pe toți. Toamna chiar poate fi un anotimp superb dacă reușim să ne mobilizăm :)

 Poți face diferite ghirlande, din frunze, ghinde, castane, sau îți poți “tapeta” ușa de sticlă, lipind frunze colorate pe hârtie de calc.

Chiar și dacă doar culegi câteva crenguțe cu bobițe frumos colorate și amenajezi un mic colț al toamnei, eu sunt convinsă că îți va aduce un zâmbet pe buze de fiecare dată când îl vei privi.

Până la urmă, toamna este anotimpul nuanțelor calde, al gusturilor suave, de fructe sau de ceai, un anotimp în care ne învelim în amintiri plăcute și în vise frumoase și ne punem pe croșetat, pe pictat, pe cântat, pe sculptat… pentru că toamna se coace și inspirația.

Vă las în compania muzicii castanelor: http://www.youtube.com/watch?v=IFu2YmBBZgs

Să-mi povestiți și mie ce idei năstrușnice și minunate v-au mai venit  :)

5 Comments

  1. Zubiju said:

    aah cata inspiratie :) multumim !

    October 9, 2013
    Reply
  2. Ipipura said:

    sunt foarte dragute:)

    multumesc pt comments
    o toamna frumoasa tuturor!

    October 13, 2013
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *