Sunt o persoană optimistă, tot timpul în căutarea unei stări de bine. Când mă simt tristă, sau obosită, sau poate doar încercată de o zi mai proastă, sper întotdeauna să-mi intersectez drumul cu acel ceva care mă poate face fericită, care să mă ridice la cer.
Poate să fie o bluză nouă ;), o pereche de cercei veseli, o melodie ritmată de vară sau cel mai la îndemână de multe ori, un desert delicios! Nu este nici un secret că un desert venit la momentul oportun este un adevărat mood booster , și îți poate schimba starea în bine cât ai zice …”tiramisu”
Coincidența sau destinul au făcut ca săptămâna asta să descoper această minunăție pe fb și să-mi însenineze ziua.
Draga noastră breslasa Mariet se pare că este, pe lângă un desăvârșit artizan ale cărui creații ne bucură mereu, și un adevărat „maestru-cofetar”. Așa că am rugat-o să ne împărtășească și nouă rețeta acestui genial tiramisu.
Dacă vreți un răsfăț de Duminică sau dacă știți că va așteaptă o săptămână grea, poate ar fi bine să fugiți la cumpărături și să preparați acest tiramisu care să vă aștepte seara în frigider. Garantat: toate problemele dispar instant!
Ingrediente pentru cremă:
– 3 gălbenușuri
– 5 linguri zahăr pudră
– 200 – 250 ml smântână pentru frișcă
– 250 g brânză Mascarpone
– esențe de rom, vanilie, migdale
– 1 plic ness (3 în 1)
Alte ingrediente:
– 400 gr pișcoturi
– cafea concentrată, îndulcită
– esențe de rom, vanilie, migdale
– pudră de cacao pentru ornat
Mod de preparare:
Gălbenușurile a la temperatura camerei a se mixează împreună cu zahărul, până se obține o cremă albicioasă, dublă ca volum ingredientelor inițiale. Eu am pus în loc de zahăr pudra zahăr normal și un plic de zahăr vanilat Bourbon, care oferă un plus de savoare cremei, și o culoare interesantă, datorită particulelor de păstaie de vanilie conținute.
În continuare am adăugat un plic de ness 3 în 1, și esențe de rom, vanilie și 2 picături de esența de migdale. Nu puneți mai multă esență de migdale, deoarece este o aromă puternică, și va afecta aromă cafelei pe care trebuie să o aibă un Tiramisu original. Crema astfel obținută se lasă deoparte.
Următorul pas este să puneți cafeaua la fiert a cam 500 ml. Eu am adăugat pe lângă cafeaua obișnuită și un plic de ness. Cafeaua e bine să fie semi-îndulcită. După ce se răcorește, adăugați esența de rom, vanilie și 2 picături de esență de migdale.
Se mixează smântâna pentru frișcă până se obține o cremă tare. Smântâna trebuie să stea la frigider cel puțin 4 ore, să fie răcită bine de tot, altfel nu se întărește. (Eu am adăugat și zahăr pudră pentru a îndulci frișcă, dar nu s-a mai întărit, așa că nu încercați)
Se amestecă crema de ou cu brânză mascarpone până se omogenizează, apoi se adaugă compoziției rezultate frișcă, amestecând ușor până obținem o cremă delicioasă! ï
Se pregătește o tavă pentru asamblare. Eu am folosit una din jenna, dreptunghiulară.
Se înmoaie pișcoturile în cafeaua rece timp de 3-4 secunde, apoi se așează în strat uniform în tavă. Se pune un strat de pișcoturi înmuiate, unul de cremă, unul de pișcoturi, iar la final încă unul de cremă.
Se pudrează cu cacao, și se da la rece pentru minim 4 ore.
Se servește cu fructe acrișoare, gen căpșune, zmeură, mure, afine, portocală, etc.
Dacă vi se va întâmplă că și mie, să nu vrea smântâna să se întărească în nici un chip, nu disperați. Puneți cremă la congelator. Va ieși o înghețată de poveste, extrem de cremoasă, aromată și delicioasă!
Sau puteți face prăjitură Tiramisu în cupe, cremă semi-lichidă fiind un atu :)
Poftă bună! Se savurează în mod i-responsabil ! :)
thanks! :*
:(((( :)))Asta-i crima calorica :))). Deja-mi ploua-n gura :))))