Tarta cu duo de ciocolata si vanilie,capsuni si visine – Reteta

 

 

Ingrediente:

* Pentru blat:

– 3 oua

– 5 linguri  faina

–  5 linguri zahar

– 2 linguri smantana

– 0 lingura cu varf de cacao

– 2 linguri ulei

– 0 jumatate lingurita praf de copt

– 0 lingurita esenta vanilie

 

 

* Pentru restul tartei:

– 100 g ciocolata alba

– 200 g ciocolata cu lapte sau neagra ( eu am folosit ciocolata neagra )

– 550 ml smantana pentru frisca

– 1-2 lingurite esenta de vanilie

– coaja rasa si zeama de la o portocala

– 350 g capsuni + 150 g visine ( eu am folosit fructe congelate )

– jumatate plic de gelatina

– 1-2 linguri zahar pudra

 

 

Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul; adaugam vanilia, smantana, uleiul si galbenusurile unul cate unul.

 

 

 

 

 

 

Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, un praf de sare si o lingura de cacao. Amestecam pana ce se omogenizeaza.

 

 

Tapetam o tava cu hartie de copt ( nu mai trebuie unsa ), turnam aluatul si il nivelam. Coacem cam 15-20 de minute in cuptorul incins la 190 de grade.

 

Intr-un vas punem pe foc ciocolata alba cu 75 ml smantana dulce, coaja de portocala si o lingurita esenta de vanilie. Trebuie doar sa se topeasca ciocolata, nu sa fiarba. Punem apoi la rece pentru 1 ora.

 

 

 

Procedam la fel cu ciocolata cu lapte/amaruie, 100 ml smantana si inca o lingurita esenta de vanilie. Aceasta este o varianta a cremei de ciocolata numita ”ganache” .

 

Dupa ce blatul s-a racit, insiropam cu zeama de la portocala.

 

 

Cand ciocolata s-a racit bine si s-a intarit ca o crema trecem la pasul urmator: punem gelatina la hidratat cu 2 linguri de zeama de portocale.

 

 

Pentru a-si mari volumul, batem cateva minute fiecare portie de ganache – cel mai bine veti observa la cel cu ciocolata neagra ca se mai deschide la culoare de la aerul pe care il incorporam.

 

 

Punem gelatina intr-un vas la bain-marie cu 1-2 linguri de extra zeama de portocala. Gelatina trebuie doar sa se topeasca, nu sa fiarba.

 

 

Batem 350 g frisca cu 1-2 linguri de zahar pudra. 200 g se adauga peste ciocolata neagra, 150 g peste cea alba. Amestecam foarte bine cu un tel sau cu mixerul in timp ce turnam gelatina in fir subtire.

 

 

 

Punem peste blat un strat de compozitie cu ciocolata neagra si un strat cu ciocolata alba. Dam la rece pentru 1-2 ore.

Cand crema s-a intarit decoram cu capsuni,visine si frisca ( optional ).

 

 

Bon appétit !  :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *