Etichete vopsite natural pentru cadourile de Crăciun
Pentru început pregătim culorile naturale din plante, din orice fel de condimente, legume şi fructe colorate pe care le avem prin casă:
– Condimentele sub formă de pulbere le vom fierbe în jumătate de ceaşcă de apă, cu cât punem mai mult condiment în apă cu atât va deveni culoarea mai intensă, apoi strecurăm printr-un textil – boia, curcuma (turmeric), curry, cafea, ceai…etc
– Pigmenţii din legume şi fructe – căutam legume şi fructe intens colorate, le taiem cubuleţe sau le zdrobim şi le fierbem până iese culoarea în apă, apoi strecurăm resturile vegetale – sfeclă, coji de ceapă roşie şi albă, porumbele, fructe de boz, afine, vişine, căpşuni…etc
! Pentru a păstra mai multe zile culorile, vă sfătuiesc să le puneţi în borcane, să adăugaţi oţet (ca la murături), să le închideţi ermetic şi să le păstraţi la frigider.
După ce am preparat câteva culori, ne apucăm să tăiem etichetele din carton şi ne folosim creativitatea, colorându-le cât mai divers:
După ce s-au uscat bine, putem interveni cu peniţă şi tuş / carioci / stilou, scriind dedicaţiile, urările sau chiar să mai desenăm înflorituri pe margini :-)
La final ne bucuram de simpaticele etichete colorate natural, iar daca suntem curajoşi facem şi câteva felicitări! :-)
Cu drag, semnez aceste rânduri şi vă mulţumesc că aţi urmărit
Didi.
[…] Publicat de de.dimineata pe 28.12.2012 in Boiangerie, Diverse. Pentru artificiile eco avem nevoie de hârtie, pensule, paie şi culori preparate conform ultimului episod din Tainele Boiangeriei. […]