Suport pentru instrumente

Mai e pe aici cineva căruia nu-i vine să arunce nici un fel de material în speranța că va face ceva cu el? Cum ar fi rolele de carton de la folia de aluminiu sau de la hârtie? :P Multă vreme m-am întrebat cum aș putea recicla aceste cartoane, unele de foarte bună calitate, rezistente și perfect rotunde. Apoi am văzut ideea pe net și a trebuit să o pun în practica. În sfârșit instrumentele mele de lucru sunt mereu la un loc al lor și la îndemână! :D

Iată rezultatul final:

Materiale necesare: role de carton, bucată de carton plat, lipici , adeziv/lac pentru decoupage, acrilic alb, hârtie igienică/șervețele, acrilice colorate – opțional.

În loc de adeziv pentru decoupage puteți folosi aracet, caz în care nu mai e nevoie de acrilic alb, dar e nevoie de lac de protecție. De lac de protecție e nevoie și dacă adezivul nu poate fi folosit și ca lac.

Instrumente: pensulă lată, pensulă pentru pictat, foarfecă.

1. Lipiți rolele între ele și dați suportului forma potrivită pentru locul în care va sta. Eu am folosit lipici UHU Universal pentru că nu mai folosisem adezivul pentru decoupage și nu știam cât de bine lipește.

2. După ce lipiciul se întărește bine, dați formă cartonului care va fi fundul suportului. Evident, acesta trebuie să cuprindă toate rolele. Eu chiar am lăsat mai mult material într-o parte, i-am ridicat marginile și mă folosesc de el ca de o tăviță, pentru instrumente care nu stau bine în role.

3. Dacă hârtia are mai multe straturi, dezlipiți-le și folosiți doar unul câte unul. Înfășurați rolele în hârtie, la fel ca la tehnica decoupage; dați un strat de adeziv, lipiți o fâșie de hârtie. Facem asta pentru a fi siguri că rolele nu se vor dezlipi.

4. Folosiți adeziv pentru a lipi, puțin câte puțin, o fâșie întreagă de hârtie între fiecare două role. Pentru și mai multă rezistență. :P

5. Lipiți rolele de bucata de carton folosind adeziv.

6. Dați un strat de adeziv la baza rolelor, pe role și pe cartonul de sub ele în același timp. Întindeți și adezivul care a pătruns în interiorul lor și dați cu adeziv și pe interiorul părților de sus pentru a le întări.

7. La fel cum ați lipit hârtie între role lipiți acum între role și cartonul de sub ele, pentru a le uni bine.

8. După ce se usucă bine (recomand să îl lăsați măcar peste noapte), pictați suportul. Îl puteți picta direct în culori, dar eu prefer să am o bază albă, culorile ieșind mai vibrante astfel.

9. După ce se usucă pictura, lăcuiți.

Poate fi un cadou ideal pentru orice persoană mai crafty sau pentru elevi/studenți, iar pentru că nu necesită prea multă atenție la detalii, construirea acestui suport poate fi o activitate plăcută pentru copii. :D

Spor și inspirație! :D

 

 

One Comment

  1. Foarte inspirat ! Mi-a atras atentia imediat, chiar voi realiza ceva asemanator ! Multumesc pentru idee!

    May 13, 2013
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *