Trebuie să lămurim ceva de la bun început. Eu nu am fost fan broccoli. De fapt, toate tentativele de a introduce broccoli în alimentația mea au eșuat lamentabil. Nici la abur, nici soufle, nici cu un strop de lămâie. Era clar că nu o să devenim prieteni vreodată.
Asta până când am făcut această. Este incredibil cât de delicioasă poate fi, efectiv ne-a uimit. Nu are deloc gustul ăla de crucifer, și este foarte sățioasa și potrivită pentru sezonul ăsta rece.
Pe lângă asta, este și foarte ușor de preparat. Dar să vedem ingredientele:
– o ceapă tăiată cuburi
– 1 bucată mare de broccoli sau 2 mai mici
– o bucată de urdă, cca 200 gr.
– supă de pui sau de legume, sau apă
Călim ceapa cu o lingură de ulei de măsline. Adăugăm buchețelele de broccoli și 4 căni de supă de pui, plus sare și piper. Eu obișnuiesc să fac supă de pui și să o congelez pentru mai târziu. Se poate pune 3 căni de apa și o cană de supă. Merge și doar apa cu un cubuleț de supă concentrat, fiecare după ce are prin casă. Se fierbe broccoli în supă vreo 15 min. Se stinge focul și se adaugă urda fărâmițata. Se poate folosi și urdă sărată și dulce, nu prea are importanță, căci oricum se potrivește de sare. Apoi introducem blenderul în oală și o pasam bine.
Proporția de lichide vs celelalte alimente trebuie să fie cam de 1:1 , dar am făcut rețeta de mai multe ori și la două căpățâni de broccoli medii, 4 căni de lichid sunt suficiențe. Eventual înainte de a pasa supă, puteți turna deoparte niște lichid și eventual să-l adăugați în cazul în care crema iese prea groasă.
Dacă nu sunteți fan broccoli, vă rog să mă credeți pe cuvânt când vă spun că supa asta este altceva. Pur și simplu reinventează cruciferul ăsta nesuferit :) . Puteți să o serviți cu niște parmezan ras deasupra.
Sper să o încercați. Poftă bună!
Super pofta mi-ai facut :) si eu am incercat de multe ori sa introduc brocoli in alimentatie dar nu am prea gasit retete gustoase :X Acum abia astept sa gasesc urda ;))
adauga si niste crutoane de paine prajita……mmmmmh…..deliciu