Graffiti cu markere sau sprayuri colorate, reverse graffiti– în care în loc să “murdărim” suprafața o curățăm ( vezi imaginea de mai jos) , graffiti efemere făcute cu mopul plin de apă sau cu pensule gigant pe trotuare, în Japonia sau graffitiurile cu lumină – toate sunt modalități de a ne exprima.
Dar cum ar fi să avem un tip de comunicare invizibilă, vizibilă doar în anumite condiții sau situații. De exemplu, graffiti-ul care apare doar când începe ploaia. Mai jos câteva exemple în acest sens făcute cu Rust-Oleum NeverWet, un spray special de pe care apa se prelinge. Tot ce trebuie să faci este să îți personalizezi un stencil, să aplici un strat de NeverWet și să aștepți să vină ploaia. Sau să o provoci singur:)
Dar cum ar fi să ai vesela comestibilă? Cum ar fi să nu mai trebuiască să speli farfuria sau să cumperi mereu altele, în cazul în care ai farfurii de plastic la picnic? Iată o soluție simpatică: ceramica înlocuită de zahăr presat. Phillipe Malouin este inventatorul acestei ingenioase mașinării care produce minunatele farfurii de zahăr turnat în forme.
Sau cum ar fi să avem haine care ne vin “ca turnate”? De fapt, cred că de aici a și pornit designerul olandez Bart Hess când a creat aceste costume de ceară. Cum funcționează? Mi se pare fascinantă ideea în sine de a avea costume mereu noi, și de a purta un veșmânt care să sugereze mișcările prin care a trecut corpul cu câteva minute înainte. Pentru că figura umană este scufundată în această ceară lichidă care începe să se așeze pe corp. Straturi peste straturi, haina se desăvârșește și devine din ce în ce mai compactă pe măsură ce straturile transparente devin opace.
Be First to Comment