Una dintre legendele create în jurul sărbătorii de 1 Martie ne spune că, o dată demult, Primăvara s-a lăsat impresionată de un ghiocel firav, ce-şi făcea loc de sub zăpadă, şi a încercat să-l ajute să iasă. Acest fapt a înfuriat însă Iarna, care a chemat gerul şi frigul să distrugă floarea cu pricina. Ghiocelul a şi îngheţat pe loc. Sufletistă, Primăvara l-a ocrotit cu propriile palme, ba chiar s-a rănit la deget din cauza mărăcinilor din jur. Picătura de sânge care i-a curs din deget, a înviat ghiocelul imediat. De aici amestecul de culori de pe şnurul mărţişorului. (sursa)
Sigur că, de-a lungul anilor, tradiţiile s-au mai pierdut, mărţişoarele s-au schimbat, la fel ca purtătoarele lor. Am ales pentru săptămâna aceasta simboluri clasice ale mărţişorului: potcoava, coşarul, gărgăriţa, trifoiul cu patru foi, toate menite să aducă noroc.
Laura-art; Corisson; Grunblume
Spre deosebire de mărţişoarele clasice, cele realizate manual au avantajul de a fi mai deosebite, uneori chiar unicat, iar mulţi artizani preferă să le dea dublă utilizare: mărţişor si broşă sau mărţişor şi pandantiv.
În plus, simbolurile clasice sunt adesea reinterpretate: Joliesse Design face un coşar domnişoară, iar Rostogol face forma trifoiului din sârmă împletită ca un şnur.
O primăvară frumoasă, ladies!
Foarte frumoase toate! :>
de acord!
dar din pacate unul din ele este made in china