Si când tocmai era ferm convinsa ca s-a terminat butoiul cu variațiunile pe care poate merge un motiv popular romanesc: genți, tricouri, coliere, brâuri, pantofi, etc., hop-tup apare de după căpița o imagine noua, reprezentarea practica a unei idei la care nu m-as fi gândit!
Recunosc deschis, nu sunt purtătoare de șosete. Probabil pentru ca nu sunt nici purtătoare de pantaloni, cu excepția celor de pijama. Rochiile si fustele îmi sunt aliați de nădejde in încercarea de a masca protuberantele hrănite sănătos si echilibrat.
Dar când ma uit la SHOWSETE-le cu motive tradiționale, parca mi-as bagă si eu picioarele un pic. Si la propriu, si la figurat. Sa las bumbacul sa le mangaie (si in schimb tălpile mele sa le agate), sa tina de cald pe vreme rece si de stil in zile neinspirate.
Sa imi bag picioarele, ia sa mai renunț eu la fuste si rochii si strampi negri, monotoni pentru ele!
Sau….ia sa trag eu sosetele peste strampi, sa fiu mai cool!
Sunt foarte dragute, dar ce este handmade la ele? Ciserom? c-mon!
conceptul. cusute de…ciserom!
Tot nu inteleg si sincer nu mi se pare ok deloc. Nu cred ca acele motive sunt cusute la manuta si nici macar ciorapul in sine. Concept deosebit exista la multe alte branduri care totusi, dupa conceptul in sine realizeaza produse in serie fara nicio urma de lucru manual (si sigur nu vand pe Breslo). Nu vreau sa creez polemici si produsele in sine mi se par chiar interesante, dar nu cred ca acest magazin intruneste conditiile de a vinde pe Breslo.
Hand made facea Brancusi. Din material in produs finit.
Celor care vor sa dezbata intelesul conceptului hand made si au si produse care conform ideii lor sunt si hand made, le spun asa.
Materialele folosite de voi devin hand made in sensul ca le atingeti cu mainile si le lipiti, coaseti, aplicati.
Insa, bucata de material pe care o folositi pentru a lipi, coase si aplica a fost in prealabil ‘made’ de un proces mecanizat sau om care a lucrat ca un robot, pe banda.
Asa ca showsete nu sunt nici ele hand made.
Hand made e usor sa faci. Brain made e mai greu. Si sunt unice. Si mai sunt si inscrise la Osim.
…cum am spus, brain made.
Si parerea mea este ca daca-mi platesc contul de Breslo ( inca astept sa imi trimita administratorii datele unei plati bancare ), pot sa vand si brain made.
…sa-ti bagi picioarele e simplu. Sa intelegi conceptul e mai greu.
Multumesc omului care a scris articolul. Ii multumesc pentru sustinere si feedback!
Brancusi a facut arta.
De unde stiti ca ”handmade” este usor sa faci? Multe produse handmade sunt si brain made, dar au plusul ca sunt muncite, bucatica cu bucatica, etapa cu etapa. Handmade nu inseamna numai ”a lipi, a coase, a aplica”, aruncati un ochi in marea de magazine de pe breslo si veti gasi suficiente exemple.
”Unic” la dvs poate fi conceptul, dar produsele in sine nu sunt unice, sunt in serie. Aici intervine un nou subiect: atata timp cat dvs produceti in serie si cantitati foarte mari, nu cred ca le faceti o concurenta loiala celor care chiar lucreaza produse similare dar unice si nu-si pot permite un pret ca al dvs. Nu pot vinde la 20 lei o pereche de sosete la care au impletit poate o zi intreaga…
Nu mi se pare ok sa gasesc pe breslo produse pe care le pot cumpara din orice mall. Consider ca se creaza un precedent pe breslo, care se vrea o comunitate handmade, nu ”brain made”.
Iar aroganta dvs nu o pot intelege, ati intrat intr-o comunitate in care oamenii isi pot exprima liber opiniile, fara jigniri, fie ele si subtile.
Stimata doamna, stimate domn
Nu are importanta ce si cum stiu sa fac. Sunt de acord cu dumneavoastra. Asadar, totul este muncit.
Acest umil produs al meu este unic pentru ca il fac doar eu cu drepturi depline. Nu conteaza nici macar cantitatile.
‘Concurenta neloiala’ se bucura de un privilegiu. Nu permite o munca eficienta.
De ce trebuie sa traga toti la fel de greu si cu la fel de multa truda ?
Apreciez faptul ca imi vedeti produsul in orice mall, sper sa ajung si in faza aceea. Pretul va ramane acelasi.
Eu cred ca breslo promoveaza gandirea mai presus de produs. Este o platforma pentru o Romanie in schimbare, in dezvoltare.
Daca produsele care apar indeplinesc cererile criticilor, sa fie cu voie buna si vanzare pentru toti.
Se pare insa ca dumneavoastra nu faceti parte din targetul produsului meu.
Nu inteleg insa la ce va referiti cand scrieti despre jigniri. Este intr-adevar greu sa intelegi conceptul. In primul rand trebuie sa ai o deschidere mentala
catre posibilitatea existentei unui astfel de produs si a surprizelor pe care le aduce. Apoi sa fii curios. Apoi sa il cumperi. Si mai ales sa fii fan Romania.
Nu credeam a dezbate vreodata in contradictoriu in mediul virtual.
Va multumesc pentru experienta.
Cu respect,
Traian Tuță
ps: aveti cu 504 mai multe vanzari decat mine. Succes!