Să nu vă speriați….scurtcircuitul acesta nu va afecta calculatoarele noastre, nici mașinile de cusut sau alte obiecte prin care trece curentul electric, el a fost cu intenție provocat pentru a folosi unui scop precis : deturnarea pieselor electronice în care impulsul electric a fost înlocuit cu impulsul creator.
abru ne propune să intrăm în universul electro-fin al accesoriilor create de el.
Materialele reciclate și redate sub altă formă privirii noastre, păstrează inserate diverse elemente metalice care odată ce și-au pierdut sensul inițial, rescriu grafic spațiile plăcuțelor din care sunt compuse colierele și cerceii prezentați.
Cu toate acestea te întrebi dacă nu cumva, pe acolo printre conexiunile rămase, mai trece câte un cântec de tastatură sau o șoaptă de telecomandă, cu siguranță veți afla răspunsul purtând aceste electro-bijuterii originale.
Noi am aflat raspunsurile lui abru care ne-a vorbit despre pasiunea sa și despre importanța materialelor reciclate folosite.
Pandantiv SMD red
‘’Cum a aparut dorinta de a realiza bijuterii din materiale reciclate?
Totul a inceput in momentul in care am hotarat sa imi impart timpul intre facultate si un loc de munca. Compania cu profil electronic la care m-am angajat si spiritul meu ecologic m-au facut sa imi creez o altfel de imagine decat cea de pana atunci in legatura cu materialele reciclabile..
Fiind inconjurat de o sumedenie de componente, placi, fibre, cablaje si multe altele, imi veneau in minte din ce in ce mai multe idei despre cum pot sa reciclez piesele electronice, sa le transform in ceva placut, estetic si util. In acest fel a aparut ideea de bijuterii din materiale reciclate.
Am hotarat sa nu ma opresc doar la acest tip de reciclare, ci sa continui imbogatind paleta de materiale si tehnici.
Colier ”Printed mosaic”
Cercei Gold connector
Care sunt calitatile acestor materiale pe care incerci sa le puni in valoare?
Atunci cand privesti o placa electronica poti observa ca si la orice material forma, culoarea si textura. Daca o privesti cu mai mare atentie si analizezi fiecare detaliu devine cu adevarat interesant.
Cea mai importanta particularitate a unei placi electronice consider ca este textura. De la ea pornesc de cele mai multe ori in creatiile mele. Incerc sa pun in valoare fiecare linie a circuitului, fiecare semn sau desen care rezulta in urma curatarii de componentele nedorite.
Culoarea placilor si forma componentelor sunt si ele elemente de care tin cont atunci cand imaginatia lucreaza.
Fiecare componenta a placii poate sa fie folosita cu mare succes in procesul de creare fie ea SMD (lipite pe placa), THD (cu picioruse care trec prin placa), condensatori si rezistente colorate, componente ceramice, bobine in nuante de cupru, circuite integrate care seamana cu niste miriapode.
Pandantiv ”SMD Yellow”
Caracteristicile eco ale creatiilor tale sunt importante pentru tine?De ce?
Mai intai a fost biologia, dupa care a urmat peisagistica si dorinta de a realiza o legatura armonioasa intre biotic si abiotic. Cred ca de aici provine fiecare dorinta de a fi prietenos cu natura, de a vedea „verdele” si ecologia ca si elemente importante in viata fiecaruia dintre noi.
Sentimentul pe care il am de fiecare data cand creez este unic. Conteaza foarte mult pentru mine faptul ca particip la procesul de reciclare. Ma incarca pozitiv si ma alimenteaza cu energie intotdeauna.
Moto-ul meu este: „Nimic nu se arunca, totul se transforma” derivat din citatul „In natura nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă” (Antoine Laurent de Lavoisier).
Set pandantiv si cercei ”Crystal SMD 1”
Colier si cercei ”Electric red”
Foarte ingenios! :) Imi plac in special colierele. Felicitari pentru idee!
Multumesc foarte mult! Multumesc pentru cuvintele frumoase! :)