La mulți ani și bine v-am găsit! Sper că ați petrecut cât mai bine trecerea dintre ani, că v-ați pregătit rezoluțiile pentru 2013 și că vom avea cu toții un an mult mai bun din toate punctele de vedere!
Și cum în această perioadă ne frământă mult ce ne rezervă anul 2013, am zis să ne înveselim puțin cu modul în care planetele influențează modul nostru de a fi, food-wise.
Berbec
Berbecii preferă alimentele picante, bine condimentate. În dieta astrologică, li se recomanda un meniu diversificat. Atunci când nu agreați un aliment, asociați-l cu unul care va place foarte mult. Berbecii au nevoie de mult exercițiu fizic pentru a se menține în formă. Regimul lor alimentar trebuie să cuprindă ceapă, morcovi și praz, să nu facă exces de ardei iute, boia și muster. Atunci când apare o boală în formă acută, ceaiul sau siropul de păducel vor face minuni pentru restabilirea cât mai rapidă și complete a stării de sănătate.
Taur
Nativii acestei zodii nu sunt adepții conservelor, ci ai alimentelor proaspete, multicolore, fără sosuri sau condimente. Au tendințe de a mânca tot felul de lucruri care îngrășa și să deteste mișcarea. Alimentele care sunt în rezonanță cu organismul Taurilor sunt: sparanghelul, anghinarea, cerealele și fasolea de orice fel. Fructele cele mai recomandabile sunt toate sortimentele de struguri, merele, perele și fructele de pădure. Sunt indicate și mazărea, spanacul, roșiile, chimenul, pătrunjelul, mărarul, mentă. Dacă nu se poate fără carne, s-o aleagă pe cea de vită.
Gemeni
Gemenii agreează mâncarea ușoară, cu arome combinate sau de fast food. Preferă carnea de pasăre, peștele și fructele de mare. Mâncărurile care le priesc Gemenilor sunt cele care conțin mazăre, fasole cu bobul laț, morcovi, nuci, dar mai ales migdale, alune și arahide. Trebuie să evite alimente ca ouă, nuci, brânză grasă. Sunt benefice prunele uscate, stafidele și caisele uscate, măslinele. Este cel mai bine să bea vin slab sau tămâios.
Rac
Racul poate să mănânce la orice oră din zi sau din noapte, e un gurmand, dar îi plac și lactatele, pireurile și sosurile. Alimentele cu efect tonifiant și regenerator asupra organismului lor sunt varză albă și roșie, napii, peștele, brânză de vaci. Reprezentanții acestei zodii iau în greutate pe măsură ce înaintează în vârstă. Pepenii roșii sunt foarte indicați, la fel legumele și fructele de mare. Trebuie să fie cumpătați în privințe alcoolului, chiar și a berii. E mai bine să bea vermut, în cantități mici.
Leu
Leul face din fiecare masă un festin. Consumă multe proteine și zaharuri. Nu agreează alimentația dietetică. Leilor nu le stă bine să fie vegetarieni, carnea le fortifică organismul, la fel că mierea și orezul, care trebuie să facă parte constant din alimentația lor, la care se adaugă spanacul, urzicile și lintea, care conțin mult fier. Sunt celebri pentru longevitatea lor, dacă mănâncă alimentele indicate: carne de pui, fructe, crude sau uscate, vinete, măsline, pepene galben, tarhon, anason, busuioc, coriandru, ghimbir. Că băuturi alcoolice, li se potrivește vinul vechi.
Fecioară
Nativilor acestei zodii nu li se recomanda să flămânzească prea mult. De asemenea, trebuie să evite alimentele grele sau picante. Mersul cu bicicletă în mijlocul naturii este recomandat cât mai des. Fecioarelor le face foarte bine să consume cartofi, gulii, țelină. Ar trebui să opteze pentru o dietă vegetariană, evitând carnea de porc sj grătarul. Singura pe care și-o pot permite din când în când este carnea fiartă de pui sau de vită, înăbușită.
Balanța
Regimul alimentar al Balanțelor, cărora le cam plac mâncărurile grele, trebuie să conțină multe cereale, fructe de pădure, sparanghel, fasole și, surprinzător, mai toate condimentele, în mod special ardeiul iute. Mentă, sub orice formă, ajută la sănătatea nervoasă, uleiul sau parfumul de trandafiri calmează. Li se recomanda usturoiul și merișorul. Micul dejun perfect este cel format din germeni de grâu. În dietă, trebuie să renunțe de tot la carne și la băuturi acidulate, dar să consume multe mere, avocado, banane, cireșe, pere, căpșuni, mure, curmale, mazăre, spanac, roșii.
Scorpion
Scorpionul mănâncă neregulat, dar întotdeauna cu poftă. li fac bine mâncărurile condimentate (dar nu în exces), ceapă, urzică, prazul și ardeii capia. Dar cele mai indicate legume pentru ei sunt guliile, sfeclă și varză. Trebuie să bea alcool în cantități moderate, singurele recomandate fiind vinul spumant și vinul tămâios. Crustaceele, grapefruitul, pepenele roșu sunt recomandate acestei zodii. De asemenea, morcovi, ceapă, hamei, dovleac, ridichi, piper, ceapă roșie, busuioc, coriandru
Săgetător
Săgetătorul preferă alimentele exotice. Plăcerea de mișcare este mare și îi face foarte bine, însă arareori o practică. Citricele, mai ales grapefruitul, și coacazele roșii sau negre pot face minuni pentru un ficat obosit, regandu-le și tensiunea. Săgetătorii beau alcool cu plăcere. Trebuie însă să se limiteze doar la mici cantități de vin de struguri. Mâncărurile care nu se împăca bine cu stomacul unui Săgetător sunt grăsimile, sosurile grase, frișcă, untul, bomboanele și ciocolată.
Capricorn
Capricornii trăiesc foarte mult. Dar, cum au metabolism greoi, ar trebui să fie atenți la mâncare. Și totuși, sunt singurii care pot mânca orice doresc. Le este chiar recomandat să bea un pahar de vin înainte de masă. Din alimentația lor nu trebuie să lipsească sfeclă, anasonul, pepenii, miezul de nucă, pătrunjelul. Trebuie să evite ciocolată, zahărul, condimentele țări. Să diversifice dietă, deoarece au tendința să mănânce zilnic același lucru.
Vărsător
Vărsătorul evită mâncărurile grele. Simte nevoia de alimente bogate în fosfor și carbohidrați (peste, cartofi, ciocolată). Cel mai indicat aliment pentru Vărsători îl constituiefructele de toate felurile: fructe exotice (kiwi, mango), fructele uscate (căise, curmale, prune sau mere) îi ajută să-și recupereze energia psihică. În aromoterapie, esențele florilor de pomi fructiferi și parfumul orhideelor au efecte benefice.
Pești
Nativilor din Pești le plac mesele romantice, la lumina lumânărilor, cu meniu variat. Au nevoie de legume, peste, fructe de mare. Vitalitatea lor este scăzută, ceea ce de multe ori se datorează abuzului de alcool, țigări, sedative, tranchilizante. Organismul lor are tendința de a reține toxinele, de aceea se impune un regim alimentar foarte echilibrat, cu suficiențe lichide. Li se recomanda, pe cât posibil, evitarea medicamentelor chimice, dar să mănânce pepeni, castraveți, salată verde și să apeleze la remedii naturiste pe bază de flori de tei, cicoare și mușchiul de copac.
Sursa: www.e-mariage.ro
Și ca bonus pentru un început de an fabulos d.p.d.v.s gastronomic, iată două linkuri cu horoscopul gastronomic pe ianuarie și o rețetă inclusă (disponibil doar în engleză).
January 2013 Horoscope for Food Lovers
Astro Food 2013
Să aveți un an fabulos!
Multumim ptr urari. Un An Nou prolific tuturor!!!