Picanterii de Bucureṣti, târg la bulivar, ȋntre 1 şi 3 iunie

Între 1 şi 3 iunie a.c., la Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu – Bd. I.C. Brătianu, nr.2, staţia de metrou Universitate), pentru toţi copiii mari şi mici, pasionaţii de artă interbelică şi maşini de epocă, are loc târgul Picanterii de Bucureşti.

Picanterii de Bucureşti se doreşte a fi un loc care să reînvie atmosfera Capitalei interbelice. Spaţiul evenimentului va cuprinde produse manufacturate pentru adulţi şi copii, dar şi expoziţii de fotografie, pictură, design şi decoraţiuni interiore, pe teme legate de Micul Paris.

Pălărioarele cu nasturi multicolori, pentru demoazele dichisite

De la palat nu vor lipsi atelierele de creaţie artistică, unde domnişoarele între 3 şi 90 de ani şi nu numai vor putea realiza pălărioare de epocă, podoabe, portrete, tablouri sau desene de epocă.

Fetiţele de vârsta grădiniţei, pasionate de jucării, pot învăţa cum să creeze păpuşi din cârpe şi hârtie la atelierele de reciclare creativă.

Pentru cei mici care vor să picteze sau să facă diverse colaje, centrul de creativitate Creative Arts va deschide atelierul de cărṭi poṣtale interbelice, unde sâmbătă şi duminică, pe 2 şi 3 iunie, orele 13:00 -15:00, se pot crea asemenea ilustraṭii.

Colţul fotografiilor cu vehicule din anii `30 – `40

Din ambient nu vor lipsi vechiculele de epocă, adicătelea maṣini ṣi motorete care vor putea fi admirate ṣi fotografiate de toate cucoanele ṣi conaṣii. Părinţii vor putea avea amintiri din anii Bucureştiului interbelic printr-o simplă fotografiere a copiilor lor lângă maşini şi motorete din 1935 şi respectiv 1940.

Picanterii de Bucureşti se va desfăşura între orele 10:00 şi 20:00, la bulivar, în grădina Palatului Şutu.

Intrarea la târgul de altădată este liberă. Mai multe informaţii despre târgul Picanterii de Bucureşti se găsesc pe www.picanteriidebucresti.wordpress.com

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *