Gustos și răcoritor, pepenele roșu este una dintre vedetele răsfățate ale verii. Sincer, eu nu cunosc pe nimeni căruia să nu-i placă pepenele roșu. Îndelung dezbătută între specialiști este și categoria în care să-l încadreze, pepenele fiind considerat a fi o legumă, făcând parte din familia cucurbitacee, adică înrudit cu castravetele și dovleacul. Cum dulceața lui îl încadrează mai bine la fructe, până la urmă se pare că i-au dat funcție dublă: pepenele este atât un fruct cât și o legumă!
Pepenele însă este mult mai divers de atât. Pepenele poate fi considerat și medicament, având proprietăți recunoscute de prevenire a astmului, arterosclerozei, diabetului, artritei sau cancerului de colon.
Este regele incontestabil al curelor de detoxifiere dar și prietenul de nădejde în curele de slăbire de vară, datorită modului natural în care hidratează organismul (conține 92% apă) și a lipsei de colesterol sau grăsimi. Atenție însă, pepenele conține totuși o contitate mare de zahăr. Pepenele are un conținut ridicat de fibre și potasiu, dar și vitaminele A și C.
Pepenele poate reprezenta un desert excelent. Cel mai bun este atunci când se servește rece de la frigider. Se servește simplu, rece, într-o zi toridă. Bunica mea îl mânca cu pâine. Știu, sună ciudat, dar până nu încerci nu ai cum să înțelegi. Poate servi ca bază pentru salate, sucuri sau dulciuri. Voua cum va place pepenele?
Mie imi place cu mana :)) rece, de la frigider. Si muuult!!! :)
Si eu mananc pepene cu paine cateodata, de cand eram mica. :)) Si mar la fel. :P E bun, mai ales daca e paine de casa, cu coaja d-aia crocanta. :D
superbe fotografii! :)