Oameni obișnuiți, cu lucruri deosebite

Cu un renume clădit în cele 10 ediții în care nu s-au făcut compromisuri în selecția participanților, târgul de produse handmade ArtBoutique revine în Piața Mică, în weekend-ul 10 – 12 august. Această ediție se va desfășura în fața Muzeului de Etnografie Universală Franz Binder, la eveniment fiind deja confirmați peste 40 de expozanți din Sibiu și din țară.

Acestea sunt, de altfel, singurele variabile ale târgului pentru că, în rest, coordonatele rămân aceelași: aceeași artiști pasionați, același public amator de produse unicat, aceeași atmosferă liniștită care contravine cu agitația cotidiană, același bun gust, an de an.

 


Viviana Tosa
(31 ani), din Cluj-Napoca, absolventă a Univesității de Artă și Design Cluj-Napoca, secția ceramică-sticlă-metal va expune în premieră la ArtBoutique bijuterii din argint. Face acest lucru doar de un an de zile, fiind specializată mai degrabă pe modelaj ceramică și pictură murală.
Acest lucru nu a reprezentat pentru ea un dezavantaj, dimpotrivă, a ajutat-o să-și dezvolte tehnica:

„Ceea ce mă bucură enorm, e că acum pot transpune în argint ceea ce gândeam și lucram înainte în lut sau porțelan, fără să mă rup total de acea lume în care mă regăsesc, cu elemente dragi mie. În acest moment bijuteriile mele conțin și culoare, un email special pentru argint, cu uscare la rece. Am adoptat această tehnică de introducere a unor detalii colorate fiindcă mă reprezintă cel mai bine” vorbeste Viviana Tosa, pasionata de ceea ce face.

 

Cristina Barsony (32 ani) a învățat să lucreze cu porțelanul în 2008, într-un atelier de ceramică din sudul Spaniei. I-a placut mult textura și finețea porțelanului iar faptul că produsul final permite decorarea i-a lărgit și mai tare orizontul de exprimare. De-a lungul carierei, a cochetat cu multe materiale însă tot la porțelan s-a întors:

“ Folosesc porțelanul pentru că este un mediu bun pentru a picta pe el, se decorează relativ ușor iar produsul finit are o eleganța care îmi place foarte mult. Am lucrat și cu pastă ceramică sau lut dar nu e la fel. Porțelanul glazurat e alb, cere culoare și mă inspira la fel ca o foaie albă ce urmează să fie desenată. Îmi place să asociez și diferite inserții metalice și accente care să întregească și mai mult produsul finit.” declară clujeanca, care atunci când nu face minuni cu porțelanul, e fascinată de ilustrațiile din cărțile pentru copii și de lumea poveștilor.

 

Sunt oameni obișnuiți care fac lucruri deosebite. Așa sunt toți expozanții din cadrul târgului ArtBoutique. Toti cei interesați de poveștile lor pot să-i găsească pe artiștii prezenți pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/sibiu.artboutique

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *