Știm că personalitatea este ceea ce ne definește, că ea se construiește în timp și prin experiența fiecaruia.
Ceea ce ne definește este ceea ce ne construiește, tot ce trăim își lasă amprenta în gesturile noastre, în caracterul nostru și chiar în fizionomia noastră.
Am putea spune că la fel se întâmplă și cu lemnul. Atunci când primește o formă, el singularizează obiectul, îl scoate din anonimat, îl personifică dar asta se întămplă numai cu ajutorul unui meșter priceput.
Un artist care cunoaște toate secretele fibrei de lemn și o stăpânește cu dalta și cu sufletul.
Iar cănd un astfel de artist își pune la lucru măiestria și imaginația, noi suntem cei care ne bucurăm de obiectele care pleacă din atelierul lui.
Și toate aceste obiecte sunt înzestrate cu personalitate. Așa după cum am descoperit ramele din lemn sculptat pentru oglinzi realizate de miwoodart.
Minunat lucrate în esențe de lemn nobil aceste rame sunt cele care încadrează oglinzi ce reflectă imaginea noastră și a lumii din jurul nostru.
Am stat de vorbă cu miwoodart care ne-a povestit cum a început pasiunea pentru lucrul în lemn și cât de mult prețuiește acest material natural pe care îl folosește pentru a realiza obiecte cu valențe artistice în stil eco.
”Pasiunea vine din copilarie. Intotdeauna m-a fascinat lemnul in sine si mai ales prelucrarea acestuia in diferite tehnici, cu diferite unelte.
Dupa multi ani de lucru in domeniul tamplariei intr-o fabrica de pe vremuri, am ales o alta profesie, astfel lemnul a devenit materia prima pentru lucrarile din jurul casei, mobila pentru familie etc.
Iar noua poveste a inceput cu o oglinda refacuta pentru sotia mea draga… Si a continuat cu oglinzi de perete pentru familie.
De obicei pentru obiectele mai pretioase imi fac schite, imi conturez totul foarte bine, planific detaliile. Lemnul imi aleg dupa caracteristicile soilor si calitatea lemnului neprelucrat. Procesul de creatie depinde de materialul ales, striatiile si micile noduri trebuie calculate bine in traseul daltei. Imi place mult sa-mi fac singur si sculele pentru a usura diferitele etape ale muncii. Iar culoarea finala, slefuirea, alegerea baitului si lacului este ultima etapa importanta.
Caracteristicile eco ma preocupa in procesul de planificare si in executie totodata. Dat fiind faptul ca fac din lemn de la obiecte de uz casnic pana la piese pretioase exclusive, consider ca lemnul da caldura casei prin vizualitate. Un profesor mi-a zis odata “de la leagan pana la sicriu, viata omului este incojurat de lemn”.
Fiecare piesa mica isi gaseste locul in procesul de executie iar sculele si impachetarea sunt facute din materiale reciclate, refolosite.
Felicitari! Asa mai departe, multa incredere si persistenta va doresc!