Magazinul despre care vom vorbi astazi mi-a captat iremediabil atentia prin cirese. Dar toate la timpul lor. Primul lucru pe care trebuie sa-l stiti despre Zuri Jewelry este ca aici Ioana creeaza mici colectii lucrate manual, unicate sau serii mici. Toate lucrate cu atentie si delicatete si cu un design aparte.
Ioana este arhitect, dar pentru ca nu a fost suficienta creativitatea pe care i-o aducea profesia, a cautat un hobby care sa reuneasca pe de-o parte pictura si alte tehnici invatate in liceu si pe de alta parte cealalta pasiune a Ioanei, si anume moda. Asa a luat nastere Zuri Jewelry, un mic boutique cu creatii inedite din lut polimeric, margele sau sarma. Iar sursele de inspiratie ale Ioanei sunt la fel de variate ca materialele pe care le foloseste: “Un petec de culoare de aici, o textura de dincolo. In general sunt foarte atenta la tot ce e in jurul meu pentru ca niciodata nu poti sti cum cel mai mic si banal element poate sa devina sursa de inspiratie.” Uneori se intampla ca un accesoriu sa se contureze pe parcurs, in timpul procesului de creatie, fara ca Ioana sa stie de la inceput cum va arata.
Cat despre materiale, preferata Ioanei este fara indoiala argila (lutul) polimeric, pentru ca ii ofera o sumedenie de posibilitati, dupa cum povesteste ea. Ioana apreciaza cel mai mult libertatea de a experimenta cu diverse forme, texturi si culori. Pe langa argila, bijuteriile Zuri combina cristalele, perlele, dantela si diverse alte accesorii pentru a crea un design reusit si complex in acelasi timp.
Pentru ca bijuteriile Zuri sunt deosebite de alte creatii din argila polimerica, am rugat-o pe Ioana sa povesteasca putin despre procesul de creatie. Dupa ce s-a documentat pe Internet si a adunat toate informatiile necesare, Ioana a cumparat materialul si s-a apucat de treaba. Chiar daca nu a iesit din prima totul perfect, Ioana nu s-a lasat descurajata si a perseverat. De atunci au trecut 2 ani, si creatiile Zuri s-au maturizat si ele.
In primul rand, Ioana amesteca culorile pentru a obtine propriile nuante. Apoi incepe modelarea pieselor cu ajutorul diferitelor tehnici, urmata de coacerea lor. Pasul urmator este slefuriera, si/sau sculptarea daca este cazul, iar ultimul pas este finisarea finala cu lac sau rasina. In plus, uneori este nevoie de pasi aditionali pentru a obtine rezultatul voit, de exemplu colorarea manuala cu diversi pigmenti pentru pictura. Iar in afara de procesul strict de creatie, Ioana petrece mult timp pe Internet, pe forumuri, bloguri si comunitati online unde face schimb de experienta cu alti pasionati de pasta polimerica, invata si experimenteaza diverse tehnici.
Cat despre numele magazinului, Ioana isi dorea un nume scurt, usor de retinut si pe care sa il simta “al ei”. Pentru ca nimic nu se potrivea – cum se intampla mereu – prietenul ei a facut o lista de nume potrivite. Zuri inseamna frumoasa in swahili, asa ca a fost dragoste la prima citire :) . Si este un nume cat se poate de potrivit pentru creatiile Ioanei, originale si vesele in acelasi timp. Asa ca daca vreti sa vedeti argila polimerica interpretata altfel, trebuie neaparat sa vizitati magazinul Zuri Jewelry!
Foarte frumos articolul! eu o ADOR pe Zuri si ma bucur foarte tare ca ai scris despre ea! este cu adevarat talentata si am aflat cu ocazia asta lucruri noi despre ea :) Cum ar fi ca este arhitecta :P (iar eu studiez arhitectura). Bravo Zuri! stii ca ai toata admiratia mea!!! :*
Ciresele apar delicios de reale!le-am admirat de cand le-am zarit prima data!
Andra, ma faci sa rosesc :D. Ma bucur ca sntem colege de.. 2 bresle
Bohemian Sin, multumesc!
Cinnamoncloves, multumesc pentru articol :) .
Foarte frumos articolul, ca de altfel majoritatea celor pe care le realizati pe acest blog. O mica rectificare am: pe Zuri nu o cheama Ioana, ci Ionela. Este o mica diferenta, insa conteaza. Dupa cum o cunosc eu, ea este prea amabila ca sa atraga atentia. :)