M-am oprit asupra Teea.spacegirl, deoarece ilustratiile peste care am dat aici imi spun atat de multe, desi sunt realizate din cateva linii si forme simplificate monocrome.
Cum a inceput calatoria ta in lumea handmade?
Am fost mereu atrasa de arta – pe care am practicat-o de mica – si de obiectele unicat, realizate manual, in spatele carora se afla pasiune, dedicatie, poveste. Am inceput sa creez astfel de lucruri in 2015, putin dupa ce am implinit 21 de ani. Treceam prin niste momente foarte grele care m-au dat complet peste cap. Tot acest proces creativ a venit singur spre mine, fara a fi constientizat intr-o prima instanta. A fost ca o salvare, ca un catharsis. M-a ajutat sa-mi transform zbuciumul in ceva bun, benefic. Alchimie:) Caci, se stie, we all grow from dirt…
Perseverez, ma perfectionez continuu pentru a depasi granita hobby-ului. Dincolo de toata activitatea intelectuala, simt o nevoie puternica de a ma manifesta, de a-mi „scuipa” haosul launtric prin arta, in orice forma a ei (muzica, desen, scris, artizanat, design de produs, etc). Port arta chiar si pe piele, prin tatuajele pe care le am.
E necesitatea de a face ceva prin intermediul mainilor, de a lasa ceva concret, palabil in urma mea – nu doar idei abstracte.
Deci, toate creatiile mele (daca le pot numi asa) sunt incarcate cu multa dragoste si good vibes.
Cum ai ajuns la numele magazinului/ brandului? Care este semnificatia sa?
Hihi:)
Teea e prescurtarea de la Teodora.
Spacegirl… In sens larg, se refera la conexiunea mea cu Universul si legile sale, la fascinatia pentru tot ce este cosmic. Fata cosmica. Si la faptul ca sunt foarte aeriana, distrata, cu capul in nori. Concret, a pornit de la un joc de cuvinte: in timp ce imi tatuam un catel care piloteaza o nava spatiala, in cadrul unui eveniment caritabil pentru animalute, am experimentat unul din cele mai lungi deja vu-uri. Tot glumind pe tema spacedog for spacegirl, mi-am insusit complet pseudonimul.
Nu stiu daca il voi schimba in timp sau va ramane acelasi, insa cu siguranta are o semnificatie intrinseca.
Care e sursa inspiratiei tale?
Nu pot spune ca am o sursa de inspiratie anume, incerc sa-mi ascult instinctul, vocea interioara. Pe sleau, fac ce am chef in momentul respectiv :P.
Tot ce ma inconjoara reprezinta un concept in stare latenta. Traim intr-o lume a vizualului, prin urmare orice imi atrage atentia trece printr-un proces de diviziune si rearanjare, modificare, combinare si transformare in vederea elaborarii unor proiecte noi. De altfel, asta e definitia imaginatiei intr-un limbaj psihologic. Imi place sa reinventez lucruri, sa las asupra lor amprenta personala. Cred ca astfel ma reinventez pe mine.
Iubesc traditia. Traditia noastra, a romanilor. Asta ma determina sa includ cat mai multe motive sau stiluri traditionale in ceea ce lucrez. Sa o „upgradez”, sa o modernizez si sa o fac cat mai accesbila contemporaneitatii. Urban Traditional. Chiar imi voi lansa o colectie cu aceasta tematica. Momentan e in curs de completare:) .
Care sunt materialele tale preferate si de ce?
Materialele pe care le folosesc sunt foarte variate, in special in ceea ce priveste planurile proiectelor viitoare. Ma folosesc de orice: tusuri, pasteluri, margele, textile, materiale reciclate – toate ecofriendly. Insa am o afinitate pentru ate si gheme, de toate culorile si texturile. Aici isi spune cuvantul slabiciunea mea pentru pisici. Ma identific cu ele in marea parte a timpului :D.
Tehnica crosetajului, pe langa faptul ca a fost cea care m-a introdus in lumea handmadeului, are pentru mine un rol de meditatie. Ma ajuta foarte mult sa-mi gasesc calmul si imi domolesc tumultul de ganduri, fiind una din putinele metode (daca nu chiar singura) prin care las informatia sa vina si sa plece; sa treaca pe langa mine fara sa ma afecteze si fara sa zabovesc prea mult asupra ei, asemenea unor nori pufosi pe un cer senin sau a unor baloane colorate purtate de un vant lin. Sa observ si atat. Ce e diferit fata de meditatia clasica este produsul finit pe care doresc sa-l impart cu oameni frumosi.
Foloseste un singur cuvant pentru a-ti descrie creatiile.
Pozitive.
Care este cea mai interesanta parte a procesului de creatie pentru tine?
Nu m-as putea decide. Fiecare etapa e insotita de o senzatie aparte, diferita.
In brainstorming (desi e mult spus, incropesc o lista fulger doar ca sa nu uit vreuna din nebuniile pe care vreau sa le materializez) am parte de entuziasm copilaresc si de nerabdarea de a trece cat mai repede la treaba. E motorasul care imi sustine activitatea pana la sfarsit.
In etapa crearii propriu-zise sunt absorbita complet de ceea ce fac. Nu mai exista nimic altceva in jurul meu. Ma curat, ma purific. E placerea muncii manuale, ce are o ritmicitate aparte.
Finalizarea unei lucrari imi aduce eliberare si satisfactie, ca atunci cand ajungi la linia de finish intr-o cursa. De multe ori ma surprind uitandu-ma la rezultat in incercarea de a-l recunoaste, pentru a ma convinge ca eu sunt autoarea lui.
Consideri creatiile tale dedicate unui anumit tip de persoana? Care ar fi acesta?
Creatiile mele se adreseaza tuturor iubitorilor de frumos: de la jucarii, accesorii, obiecte vestimentare pana la decoratiuni interioare si arta vizuala.
Se mai adreseaza si iubitorilor de animale, caci 10% din valoarea produselor sunt donati catelusilor avuti in grija de Jurnalul unui Voluntar.
Ce planuri de viitor ai pentru magazinul tau?
Imi doresc sa ma extind si sa fac din magazinul/brandul meu unul cunoscut. In viitorul foarte apropiat vreau sa lansez:
– o linie streetwear de tricouri, sacose, conversi (si altele) pictate manual;
– articole si accesorii vestimentare din materiale textile reciclate;
– espadrile, incaltaminte.
Be First to Comment