Magazine noi pe Breslo – Rotaru

Asa o stare minunata ma ia in momentele in care descopar, printre rafturile Breslo, creatii deosebite, cum nu am mai vazut pana acum. Senzatia e una de copil ce descopera desenele animate. Le descopera si nu le mai scapa din ochi.

Asa o senzatie m-a luat cand am intrat in lumea Sorinei Rotaru. Despre lumea ei vom afla mai multe in urmatoarele randuri.

Cine este persoana din spatele magazinului? Spune-ne cateva cuvinte despre tine.

Sunt eu, Sorina Rotaru. De obicei ma vad in oglinda sau prin persoanele din jurul meu: boema, entuziasta si foarte curioasa.

Ma ascund sub tinute colorate si accesorizate si  imi fac tripul  printre oameni pasionati si talentati. Stirile de interes major pentru mine sunt de domeniul vast al artei, designului, stilismului, modei.

Ce te inspira atunci cand creezi?

Comunicarea cu oamenii, glumele bune, jocurile de cuvinte, spiritul materialului, expresiile modelelor din reviste/editoriale, tipurile de femei, diferite culturi, fiecare pas facut pe o strada, culorile si lumina, orice observatie poate sa fie o sursa de inspiratie.

Mediul creativ in care am lucrat mi-a modelat gandirea si mi-a creat  dorinta de a reinterpreta orice apare si-mi zdruncina gandurile.

Care sunt materialele tale preferate si de ce?

Forme. Culori. Diferite senzatii. Diferite situatii…cu cat mai multe materiale, cu cat mai mare contrastul, cu atat mai bine. Nu am preferinte, urmaresc metoda prin care pot fi prelucrate si ce posibilitati au acele materiale.

Culorile reprezinta baza; spre exemplu, vad o  culoare faina, dar e la un plexi si merge cu albastrul pe care il am la piele: bun! Sa gasesc o imbinare geniala intre piele si plexi atunci.

Am inceput cu piele si accesorii aurii dar vor urma in curand si alte combinatii mai indraznete de materiale.

Cum ai caracteriza creatiile tale?

Colorate.Vii. Indraznete. Abstracte.

Cum a inceput totul? Care este istoria ta personala in domeniul handmade?

Ehe! Demult, la tara, chiar daca am 22 de ani. Pe la 8 ani insistam sa ma invete bunica sa-i folosesc masina de cusut de la strabunica. Am fost norocosa ca o puteam accesa de la manivela, ca inaltimea nu-mi permitea sa ajung la pedala. Si asa mi-am croit drumul..

Am inceput sa fiu preocupata de texturile materialelor si de lucrul in ‘spiritul materialului” si ma jucam la masina de cusut cu orice material se putea coase: materiale textile, hatie, acetofan, piele, plastic reciclat, etc.

 

Care sunt etapele procesului de creatie?

La baza sta o idee de obicei spontana. Urmeaza un research  care ma trimite in lumea materialelor cu care incep sa experimentez. Tot jocul duce la produsul final care vrea sa fie pus intr-un context. Iar de aici incep colaborarile cu alti artisti si se repeta procesul: idee de prezentare, cercetare…

Cum ai ajuns la numele magazinului/ brandului? Are o semificatie anume?

Hahaha! Asta ramane o enigma. ;)

Ce planuri de viitor ai pentru magazinul tau?

Acum ma las dus de val, ca imi place ce fac si las creativitatea sa isi fac de cap. In curand o sa urmeze colectii  de accesorii care aduc materiale noi  si colaborari cu stilisti, designeri vestimentari, fotografi, pentru proiecte profi. Vrea un magazin cu vitrine cu stil. ;)

Multumesc prietenei mele Monica Dragut pentru styling, Razvan Tulai+Tibi Onosa pentru fotografii si Iulia Chifelea pentru interviu.

 



 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *