Magazine noi pe Breslo – MoirasGifts

Prima vizita in magazinul MoirasGifts incanta cu o explozie de culoare, iar apoi la o privire mai detaliata se observa tehnica aparte de prelucrare a lutului polimeric cu multa rabdare si atentie. Talentata Monica noastra, ce mai ?!?

Foto 365

Cum a inceput calatoria ta in lumea handmade?

Desi ca profesie sunt economist, am fost intotdeauna atrasa de lumea artei, am cochetat mereu cu desenul si pictura, mi-am creat de cand ma stiu propriile haine si am fost pasionata de tot ceea ce e frumos. Traiesc in lumea handmade din copilarie, dar abia la inceputul acestui an am inceput sa fac din acesta pasiune o a doua meserie. Acum cativa ani mi-au atras atentia cateva carti aduse din strainatate despre prelucrarea lutului polimeric. Pur si simplu am fost fascinata din primul moment, dar mi-a trebuit ceva timp pentru a-mi lua curajul de a incerca sa lucrez cu acest material. Parea atat de frumos dar foarte complicat… La inceput am facut cateva figurine pentru Craciun, apoi am creat martisoare, si in final bijuterii.

Lucrul cu lutul polimeric a inceput ca un hobby si, datorita aprecierilor si solicitarilor primite din partea prietenilor mei apropiati a devenit o pasiune si s-a dovedit a fi o vocatie.

14345666073292027-item960x720

Cum ai ajuns la numele magazinului/ brandului? Care este semnificatia sa?

Mi-am dorit ca tot ceea ce creez sa poarte amprenta mea, atat prin autenticitate cat si prin nume, deci numele brand-ului a venit oarecum firesc, fiind un acronim al numelui meu Monica Irina Radu – MOIRA. Cand am decis ca acesta va fi numele, stiam doar ca e un nume de origine greaca, dar abia ceva mai tarziu am aflat semnificatia acestuia: Moira este zeita destinului in mitologia greaca, iar numele inseamna „soarta”.

Si, pentru ca mica mea afacere a pornit de la ideea de a crea un magazin de cadouri, unde fiecare sa poata gasi un dar unicat pentru cei dragi, numele brad-ului a devenit „Moira’s Gifts” (in primele 6 luni am vandut doar in strainatate).

14345688073292087-item960x720

Care e sursa inspiratiei tale? 

Sursa inspiratiei mele este in primul rand natura: o ploaie de vara, o frunza purtata de vant, un curcubeu, o floare din gradina mea, toate ma inspira cate putin in ceea ce creez. Apoi, ma inspira oamenii si sentimentele lor. Clientii mei spun ca bijuteriile create de mine sunt vii si vibreaza in consonanta cu persoana care le poarta. Este cel mai frumos compliment pe care puteam sa-l primesc!

14345468673291583-item960x720

Care sunt materialele tale preferate si de ce? 

Poate suna ca o reclama, dar nu voi specifica firma: polymer clay-ul (sau lutul polimeric) este cel mai surprinzator material pe care l-am descoperit pana acum!

Lutul polimeric are consistenta plastelinei pe care o stim din copilarie, se prelucreaza cu ajutorul unor maini dibace si cu multa imaginatie, apoi prin coacere in cuptor materialul devine stabil, putin flexibil, rezistent la apa si practic poate fi utilizat ani si ani.

Bogatia culorilor existente, versatilitatea materialului, numarul nelimitat al tehnicilor de prelucrare existente (precum „Millefiori” inspirata din tehnica sticlarilor italieni, „mokume Gane” inspirata din tehnica de prelucrare a sabiilor samurailor, „Retro blend cane” inspirata din picturile lui Gustav Klimt etc.), si faptul ca desi exista zeci de tehnici total diferite, poti descoperi singur altele noi mereu, ma face sa cred ca este materialul perfect pentru cei care iubesc arta!

14346459763292972-item960x720

Foloseste un singur cuvant pentru a-ti descrie creatiile.

Vibrante

14345477443291616-item960x720

Care este cea mai interesanta parte a procesului de creatie pentru tine?

Cea mai interesanta parte a procesului de creatie este momentul in care ma surprind singura realizand ceva cu totul neasteptat… Intotdeauna pornesc de la o idee, iar pe parcursul creatiei modific in functie de inspiratia de moment si de rezultatul obtinut pana in acel moment, imi vin noi idei, iar rezultatul final este total diferit de ideea de baza de la care am ponit. Orice bijuterie sau figurina este o totala surpriza pentru mine, pana in momentul finalizarii. Nu m-as putea plictisi niciodata lucrand cu polymer clay!

14347266063293944-item960x720

Consideri creatiile tale dedicate unui anumit tip de persoana? Care ar fi acesta?

Creatiile mele sunt dedicate persoanelor indraznete, care au curajul sa vibreze, sa se remarce, sa fie unice!

14383330183336063-item960x720

Ce planuri de viitor ai pentru magazinul tau?

 In fiecare zi incerc sa creez ceva nou, si in fiecare zi ma surprind pe mine insami. Imi doresc ca produsele din magazinul meu sa fie mereu proaspete si vibrante, imi doresc ca toti cei care cumpara ceva creat de mine sa fie putin mai mandri de faptul ca indraznim sa „iesim din rand”, sa ne aratam sentimentele, sa fim frumosi si fericiti!

14402466903355392-item960x720

5 Comments

 1. Carmen Panait said:

  As putea spune ca m-a emotionat interviul asta… Am vazut la cineva un catelus facut de Moira si pot spune ca m-a surprins enorm nivelul de detaliu! Era nu numai comic, dar iti inspira munca facuta cu dragoste, delicatete de bijuterie, coloristica de desen animat… Superb! Bravo Moira!

  October 7, 2015
  Reply
 2. romanita said:

  frumoasa poveste

  October 7, 2015
  Reply
 3. A Grigorescu said:

  BRAVO MONICA!!!!!!!!!!!!!!

  October 7, 2015
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *