Magazine noi pe Breslo – Mama Ița

“La Mama Ița găsești / Hăinuțe cu personaje din povești!” Tricotate cu rabdare/ Cand se vad la sezatoare.

Cine este persoana din spatele magazinului? Spune-ne cateva cuvinte despre tine.

In spatele magazinului se afla trei generatii de femei: bunica inteleapta, mama harnica si o nepoata foarte entuziasmata! Bunica si mama sunt cele care impletesc cu drag si spor, iar eu, in calitate de nepoata si fiica extrem de mandra, am vrut sa le aduc un omagiu si sa cinstesc tot ceea ce ma invata. De aceea vreau sa pun la dispozitia tuturor aceste bluzite minunate din magazin, in speranta ca, atunci cand le cumpara, toate mamicile sa isi aminteasca la randul lor de bunicile si de parintii lor si sa se lase cuprinse de amintirile pretioase care ne leaga de familie si copilarie.

 Ce te inspira atunci cand creezi? 

Inspiratia vine din familia noastra si din dorinta de a pastra mereu sentimentul copilariei in noi, intr-o anumita proportie. Lumea se schimba repede si copii pierd din esenta bucuriilor de cand sunt mici, asa ca personajele de pe bluzite cauta sa le reaminteasca intai parintilor de copilaria lor, iar apoi sa ii inspire sa o faca sa fie cat mai naturala si calduroasa pentru piticii lor.

 Care sunt materialele tale preferate si de ce? 

Tricotam, de regula, din fir Rosa Baby, ce contine 80% acril si 20% poliamida. Sunt preferatele noastre fiind sunt speciale pentru copii, sunt pufoase si moi si raman la fel si dupa spalat. In plus, nuantele sunt exact ceea ce cautam pentru fundalul bluzitelor: culori calde, nu prea pronuntate, care sa ne faca sa zambim si sa ne linisteasca.

 Cum ai caracteriza creatiile tale?

Bluzitele s-ar putea caracteriza ca fiind traditionale, dar si moderne; modele unice, dar si clasice; si, poate cel mai important, calduroase, atat fizic, cat si spiritual!

Ele sunt traditionale pentru ca sunt impletite de mana de sus pana jos, modelul fiind tricotat pe parcurs si nu lipit sau cusut la sfarsit; caracterul modern este dat de aparitia unor personaje din desenele animate din ziua de azi, cel mai bun exemplu fiind Hello Kitty; modelele sunt unice datorita combinatiei de culori, iar clasice pentru ca toata lumea cunoaste personajele din desene animate si are o poveste preferata de cand era mic sau mica. De asemenea, bluzitele de la noi sunt calduroase, pentru ca sunt tricotate din fir special pentru copii si inspira caldura interioara, ducandu-ne cu gandul la copilarie, bunici si armonia din sanul familiei!

 Cum a inceput totul? Care este istoria ta personala in domeniul handmade?

Bunica, Mama Ita, impleteste de cand mi-o aduc eu aminte: de la ciorapei si pantalonasi, pana la haine de toate felurile pentru papusile mele. Dupa o vreme, mama si-a descoperit si ea aceasta pasiune si a inceput sa caute diagrame pe internet. A impletit cateva modele pe care le-a dat cadou unor prietene si care au avut un adevarat succes si priza la public. Incet, incet a tot impletit si acum avem suficiente modele pentru a intretine acest mic magazin. Important de mentionat ar fi si ca eu sunt un mic invatacel acum, am inceput cu fulare, de la simplu la complex si sper cat de repede sa adaug un nou produs impletit chiar de mine!

 Care sunt etapele procesului de creatie?

Tricotatul nu are, in sine, etape foarte complexe de creatie. In cazul nostru, insa, lucrurile decurg cam asa: mama si cu mine cautam constant modele de diagrame pentru copii si nuante frumoase de fir – prim pas incarcat cu subiectivism, foarte multa rabdare si emotie. Ea alege modelele sau personajele care ii plac, astfel incat atunci cand incepe sa impleteasca are mereu o mica curiozitate cu fiecare rand terminat, de dragul de a vedea cum iese, cum arata, cum se va contura modelul la sfarsit. Dupa ce a ales modelul, alege culorile si se pune pe treaba! In paralel, bunica impleteste spatele si manecutele, care sunt simple, fara model. Impreuna se hotarasc daca sa puna sau nu un mic model asortat si pe manecuta si daca este nevoie sau nu de nasturei pe umar, pentru a usura imbracarea celor mici. Daca se folosesc modelele si nastureii, acestea se aleg cu multa grija si atentie, ca sa se asorteze, sa se potriveasca cu modelul si sa aduca o mica bucurie in plus copilasului care va imbraca bluzita. In cele din urma, urmeaza imbinarea puloverasului si curatarea lui, pentru a fi gata de fotografiat, pus in magazin si purtat!

 Cum ai ajuns la numele magazinului/ brandului? Are o semificatie anume?

Numele bunicii mele este Ileana, insa de mic copil o strig Mama Ita, pentru ca nu puteam sa pronunt numele ei intreg. Cu timpul, toata lumea din familie a ajuns sa ii spuna asa. Astfel, m-am gandit ca nu exista un nume mai bun pentru acest magazin, decat exact numele ei, bunicuta perfecta: Mama Ita.

 Ce planuri de viitor ai pentru magazinul tau?

Pe viitor, vrem sa extindem gama de modele, in special sa cuprindem personaje din povesti clasice, cum ar fi Scufita Rosie, Alba ca Zapada sau Cenusareasa, precum si sa acordam mai multa atentie baieteilor, pentru care momentan avem cam putine modele. O sa ne axam pe Jerry, Tom, modelele din Cars si, eventual, Batman si Spiderman. De asemenea, am inceput sa ne interesam de tricotatul de jucarii si de diverse alte accesorii pentru copii (fulare, manusi, botosei). In plus, planificam sa participam la targuri si expozitii cu articole handmade, ca sa promovam si pe aceasta cale magazinul si bluzitele de la Mama Ita.

19 Comments

  1. raven said:

    Foarte frumoasa munca voastra! Felicitari pentru aceasta superba “afacere de familie”…

    December 29, 2013
    Reply
  2. MamaIta said:

    Multumim foarte frumos! :)

    December 29, 2013
    Reply
  3. DemoazeleArt said:

    Sunt foarte frumos lucrate perfecte pentru cei micutii. Felicitari :)

    December 30, 2013
    Reply
  4. Tango2000 said:

    Sunt deosebite!Felicitari!:)

    December 30, 2013
    Reply
  5. MayraDeco said:

    Asta da echipa. Felicitari si spor la munca! Sunt reusite modelele.

    December 30, 2013
    Reply
  6. MamaIta said:

    Multumesc, ma bucur sa vad atatea pareri de bine :)

    December 30, 2013
    Reply
  7. MamaIta said:

    Daaaa, e rasfatata casei :D

    December 30, 2013
    Reply
  8. GabyS said:

    Minunate! Felicitari!

    January 4, 2014
    Reply
  9. MamaIta said:

    Multumesc frumos de tot! :)

    January 4, 2014
    Reply
  10. savylolly said:

    Foarte frumos, spor la treaba si sa tot impletiti! Felicitari!

    January 5, 2014
    Reply
  11. anabia said:

    frumoasa initiativa!ca de altfel tot ce faceti!iar faptul ca va aduceti aminte si de noi “mamaitele”este extraordinar!iar”mamaitele”chiar fac niste lucruri frumoase!felicitari

    January 6, 2014
    Reply
  12. MamaIta said:

    Stiti vorba accea: cine nu are un batran, sa-si cumpere! :) E adevarata din toate punctele de vedere! Multumim pentru apreciere :)

    January 6, 2014
    Reply
  13. nistor.alice said:

    Este minunat ce faceti! Bravo!!!! Felicitari si mult succes!

    January 6, 2014
    Reply
  14. MamaIta said:

    Multumim mult, sa fie :)

    January 6, 2014
    Reply
  15. carmenn said:

    saru-mana, la doamne! …:) si eu vreau o bunica ….a mea a murit la 101 ani…:(…nu mai are cine sa-mi faca dantelute si lucrusoare…sa fiti sanatoase si sa puteti sa faceti cat mai multe lucrusoare ….

    February 3, 2014
    Reply
  16. MamaIta said:

    Multumim foarte frumos pentru cuvintele calde :) sper sa traim si noi toti cat bunica dumneavoastra :)

    February 4, 2014
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *