Magazine noi pe Breslo – LoreStore

Prin intermediul creatiilor sale, Loredana isi transpune experientele in forme, deschizand astfel minti spre reciclare si inlaturarea uniformitatii din bijuterie.

art1

Cum a inceput calatoria ta in lumea handmade?

Dintotdeauna m-au fascinat obiectele lucrate de mana. In copilarie,  îmi amintesc cum „o ajutam” pe bunica la războiul de țesut. Lucra cu bucurie și pasiune firească, umplând pereții de culoare, de flori, de motive tradiționale moldovenești.

Sunt designer, iar pasiunea handmade de a lucra cu piele naturală a început oarecum întamplator, în timpul facultății, în timpul vacanței sărbătorilor de iarnă, când mă aflam acasa, în familie. Vrând să mai prelungesc cât mai mult timpul petrecut în căldura de acasă, și având de terminat o temă, a trebuit să găsesc o posibilitate. Am descoperit multă piele, uitată în atelierul unui prieten, am reciclat-o, iar primul obiect făcut a fost un șah. A fost o provocare, neavând alt material la dispoziție, a trebuit să experimentez și să caut modalitați noi de a-l folosi.

Am început să creez bijuterii din piele, în special coliere. Am participat la Homi, un târg expozitional din Milano, o experiență dragă, unde am avut prilejul de a mă afla printre câstigători și unde am observat deschiderea, bucuria și nonconformismul femeilor care au curaj să poarte bijuterii diverse, vibrante, bijuterii de autor.art3Cum ai ajuns la numele magazinului/ brandului? Care este semnificatia sa?

 Mi s-a părut întotdeauna că am un nume foarte lung – Loredana, așa că l-am simplificat – Lore. Așa am ajuns la LoreStore.14736120123869655-item960x720Care e sursa inspiratiei tale? 

Sursa de inspirație poate fi ascunsă în toate aspectele vieții. O textură, o frază sau chiar un cuvânt,  o nuanță de lumină, o tușă de culoare, spontaneitatea unor forme, o adiere de vânt. Toate pot fi motoare declanșatoare, mici imbolduri valoroase în gasirea unor idei venite autentic din suflet.14736121673869673-item960x720Care sunt materialele tale preferate si de ce?

Materialele cu aspect simplu: piele, textile, hârtie, lemn, pietre semi-pretioase, materiale reciclate în general.Pentru bijuterii prefer sa folosesc in mare parte piele naturală pentru a obtine efecte cromatice vibrante si texturi fine. Folosesc pielea intr-un mod inovativ, asezand-o în straturi, asemanator tehnicii quilling din piele.14736122133869675-item960x720 Foloseste un singur cuvant pentru a-ti descrie creatiile.

armonie
14736123493869687-item960x720
Care este cea mai interesanta parte a procesului de creatie pentru tine?

Îmi place să născocesc… idei, senzații vizuale, texturi, subtilități, armonii, pattenuri. E ca și cum aș picta cu fașii din piele, în straturi care devin omogene și de aceea cred că partea de compoziție mă atrage. Toate trec prin filtrul emoțiilor mele.

Crearea de bijuterii este pentru mine o născocire, o pasiune, un hobby.art4Consideri creatiile tale dedicate unui anumit tip de persoana? Care ar fi acesta?

Creațiile mele sunt destinate femeilor care se lasă învăluite în eleganță, iubesc acuratețea si detaliile, armonia și efervescența. Oricine se simte și se lasă inspirat de creație în forma ei liberă, vibrantă și neconvențională. Oricine privește viața cu degajare și curaj. art6Ce planuri de viitor ai pentru magazinul tau?

Să includ o gamă cât mai diversă de accesorii, nu atât din punct de vedere cantitativ, cât calitativ.art2

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *