Magazine noi pe Breslo…cristinabarsony

Pe Cristina o stiu de mai bine de 3 ani, si atunci ne-am cunoscut pentru ca era printre primele care organiza targuri de Handmade in Cluj-Napoca…waw…HomemadeFair, era grozav targul, multa lume, muzica buna, atmosfera exceptionala…de atunci a trecut ceva vreme si am observat ca si-a deschis un magazin cochet aici pe Breslo cu accesoriile pe care le realizeaza, dichisite, curate, colorate…

I-am pus cateva intrebari, mi-a raspuns cu drag, asa ca…Enjoy :)
1. Cine se afla in spatele magazinului tau?

Magazinul meu Breslo inca sufera schimbari de exemplu acum lucrez la vizual si incerc sa ilustrez un banner care sa defineasca ceea ce fac. In prima faza am vrut sa pun cat mai multe poze cu obiectele din ultima mea colectie. Inca mai e nevoie de lucru la magazin dar incet, incet totul va prinde forma.
In principal eu fac pozele iar prietenul meu ma ajuta cu sugestii si la pozele mai delicate in care eu sunt personajul principal:P

2. De cand te-ai apucat de realizat accesorii?

Primul contact cu portelanul si mai serios cu ceramica l-am avut in 2008 cand am lucrat intr-un atelier de ceramica in sudul Spaniei. La un moment dat cineva m-a rugat sa fac cateva bijuterii din portelan pentru un magazin ….si evident nu am refuzat. Am mers in atelier si am stat cu pasta ceramica in mana. Mi-a placut mult textura si fineatea portelanului, bijuteria din portelan are o anumita gratie si eleganta iar faptul ca produsul final permite decorarea mi-a largit si mai tare orizontul de exprimare.
Dupa ce m-am intors in tara am cochetat si cu alte materiale dar tot la portelan m-am intors. E un procedeu mai complicat se lucreaza mai mult cu el, e nevoie de un cuptor ceramic special pentru ardere dar cred ca rezultatul si munca merita.

3. Cum de ai vrut sa ai un magazin pe Breslo?

Magazinul de pe Breslo a fost o decizie ca urmare a faptului ca “artistul” trebuia sa isi cunoasca piata si in special cumparatorii. Am lucrat mai intai la un mic portofoliu pentru websiteul meu si apoi a venit magazinul pe Breslo. Am mai lucrat iarna trecuta la o colectie pentru un magazin din Budapesta dar acum in vara am gandit cateva piese special pentru Breslo. Nu sunt multe posibilitati de a vinde astfel de produse si in plus esti pus in fata faptului ca nu e suficient sa creezi lucruri trebuie sa ajungi cu ele la cine trebuie.
Faptul ca vinzi te incurajeaza ca ceea ce faci e apreciat, si ca vrei sa mai faci. Personal ma motiveaza sa fac altele si mai frumoase.

4. Povesteste-ne despre ceea ce realizezi tu.

Accesoriile mele povestesc despre pasiunile mele defapt. Imi place sa ilustrez, imi plac ilustratiile de carte pentru copii, sunt fascinata de povesti. Asa ca bijuteriile mele spun povesti in miniatura.
Imi place idea de a deconstructiviza conceptul de portelan, asociat adesea cu bibelourile, cani, farfurii etc. si a-l aduce in zona de bijuterie eleganta, fragila in acelasi timp dar si usor jucausa, vesela si colorata.

Culoarea este un element de baza in ceea ce fac, bijuteriile mele pun accente si ies in evindenta, te fac remarcata sunt dinamice. E nevoie de putin curaj sa le porti dar cred ca te si bine dispun si te dozeaza cu o oarecare energie:P

5.Ce materiale folosesti in special si de ce iti plac acestea.

Cum spuneam folosesc portelanul pentru ca este un mediu bun pentru a picta pe el, se decoreaza realtiv usor iar produsul finit are o eleganta care imi place foarte tare. Am lucrat si cu pasta ceramica sau lut dar nu e la fel. Portelanul glazurat e alb, cere culoare si ma inspira la fel ca o foaie alba ce urmeaza sa fie desenata. Imi place sa asociez si diferite insertii metalice si accente care sa intregeasca si mai mult produsul finit.
Acum provocarea mea este sa fac un portelan cat mai subtire si mai usor ca sa dea eleganta si sa fie comod la purtat. E fragil dar si maleabil in acelasi timp. Inca sunt zone in care explorez cu portelanul, nu simt ca am ajuns la saturatie chiar dimpotriva ma provoaca mereu sa-mi traspun ideile in limbajul portelanului.
Cu ceramica e putin diferit pentru ca nu e suficient sa ai o idee creativa trebuie sa cunosti si putina sau chiar mai multa tehnica, proceede tehnologice prin care transpui idea in obiectul/bijuteria finala. Am avut destule incercari si erori pana sa gasesc varianta care se portiveste cel mai bine cu cea ce eu desenam pe hartie sau aveam in cap. Pe scurt portelanul ma provoaca si e cel mai aproape de modul meu de exprimare.

6. De unde iti vin ideile atunci cand incepi sa lucrezi?

Ideile vin tot timpul de aceea port cu mine un caiet si un creion sa nu imi scape ceva. Unele idei vin in timp ce lucrez si experimentez, incep sa fac ceva si vad ca iese altceva neintentionat dar care are potential.
Imi place sa ma uit pe strada la accesorile care se poarta, cand plec in strainatate ma uit la vitrinele magazinelor. Ultima data am fost la Paris la muzeul de arte decorative unde era o sectiune de bijuterii foarte interesanta. Calatoriile ma inspira si ma energizeaza, la fel si designeri preferati pe care ii admir!

7. Cui ii sunt adresate creatiile tale?

Cum spuneam e nevoie de curaj sa porti bijuteriile mele, le creez pentru persoane vesele, optimiste, care iubesc culoarea si vor sa iasa in evidenta. Cred ca iti dau o anumita stare de spirit, dinamism si energie.
Persoane care iubesc povestile…la fel ca mine:)

4 Comments

  1. de.dimineata said:

    foarte frumos interviul, succes draga Cristina!

    September 14, 2011
    Reply
  2. AndraDs said:

    Intr-adevar acest bijuterii reusesc sa iti schimbe starea de spirit si cu siguranta atrag atentia oricui …:)

    September 14, 2011
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *