Magazine noi pe Breslo – CadouriFistichii

CadouriFistichii e taramul in care hartia e preschimbata in campii cu flori si pomi fructiferi, presarate cu briose la tot pasul pentru toata lumea. Ne simtim privilegiati sa pasim pe acest taram si ii multumim Lacramioarei pentru ospitalitate:)

Cine este persoana din spatele magazinului ?

Eu sunt Lacramioara, fata-fistichie, fata-curcubeu sau fata-de-hartie, dupa cum va prinde inspiratia sa ma numiti. Salut ! : )

 Ce te inspira atunci cand creezi ?

Sunt inspirata de ceea ce caut prin mine si simt ca-mi place pe lunga durata. Papadiile suflacioase, acadelele mari pe bat, curcubeul, culorile anotimpurilor, ia romaneasca care va fi legata de un viitor proiect, pe care sper sa apuc sa-l pun in aplicare pana nu-mi vin alte idei “mai importante”, alb si negru in ziele in care ma simt mohorata, dungile, bulinile, briosele..

Ma inspir din toate partile sufletului meu.

Care sunt materialele tale preferate si de ce ?

Hartia. La inceput mi s-a parut ca o gasesc peste tot. Ziare, reviste, carti, servetele. Toata imaginatia mea era ocupata de origami si kirigami, pana am pliat primul cuboctahedron si gata, s-a sfarsit cu rabdarea mea : )) Astfel ca, dupa multe cautari, am gasit ceva care ma multumeste si in prezent – tehnica quilling. La noi, este des intalnita in realizarea tablourilor, dar eu voiam sa port o creatie quilling. Asa am inceput sa “bijuteresc hartia”. Mi-am comandat materiale, intrucat am realizat ca si hartia asta, nu e chiar asa.. peste tot in jur si am realizat primii cercei cu surub, cei mai chinuiti cu putinta. Ce a urmat, cum am ajuns sa creez modele mai complicate, vorbeste despre incapatanarea mea de a prefectiona ceea ce lucrez si faptu` ca ma simt libera in lumea mea de hartie.

 Cum ai caracteriza creatiile tale ?

Culori : ))

As vrea sa existe mai multa culoare in jur, sa purtam culori, sa renuntam la sobrietate si formalitati, sa ne simtim liberi si pozitivi. Asta vreau sa transmit celui care alege sa poarte ceva creat de mine.

Cum a inceput totul ? Care este istoria ta personala in domeniul handmade ?

Am studiat constructii civile si industiale. Nu m-am gandit niciodata ca am inclinatii artistice, pana cand am horatat ca trebuie sa renunt la fumat. A trebuit sa caut ceva foarte migalos de facut, incat sa-mi tina mainile ocupate si gandul cat mai departe de tigari.

Am reusit cu greu si doar cu aceasta tehnica quilling. Daca as fi modelat fimo sau as fi crosetat, nu cred ca as fi reusit sa ma despind atata vreme de acest viciu.

 Care sunt etapele procesului de creatie ?

Prima etapa e cafeaua : )) Restu` etapelor tin de rabdare, imaginatie, putin cu-capul-in-nori, zile ploioase cand am cel mai mare chef de lucru, linistea interioara, ochi lipiti de rafturile magazinelor cu materiale creative, ochi lipiti pe site-uri cu tutoriale, etapa in care alimentezi cardul : )))  dar multumirea pe care mi-o da o lucrare terminata, este cel mai frumos moment al intregului proces de creatie.

 Cum ai ajuns la numele magazinului ? Are o semnificatie anume ?

Fistichiu, pe langa culoarea verde-galbuie a fisticului, mai inseamna  si bizar, curios, excentric, fantezist, inexplicabil, năstrușnict, original, cu alte cuvinte… iesit din comun.

Dupa experietentele neplacute cu primele alegeri “Fabrica de Fapte Bune” si “Cadouri Colorate” cu care s-au “cadorisit” doi omuleti, am ales Cadouri Fistichii, in speranta ca nu va mai starni “pofta” nimanui.

Numele reales, “suna” AL MEU. Mi se potriveste “fistichiu”. Imi place ca ziua sa insemne “altceva”, mereu in cautare de nou, mereu cu ochii lipiti de culori, mereu cu sufletul indragostit de creatie, mereu cu degete pline de lipici si fasii de hartie in jur si mai ales, mereu langa o cafea si ceva-dulce-de-casa.

Ce planuri de viitor ai pentru magazinul tau ?

Din ce visez eu, arata ca un magazin fizic, unde sa am atelier si magazin in acelasi loc, unde sa pot crea in voie. Deocamdata am un job care nu-mi ofera asa mult timp liber pentru handmade pe cat mi-as dori, dar pe viitor sunt sigura ca schimbari vor fi multe, care vor duce la realizarea dorintelor mele : )

One Comment

  1. foambubbles said:

    Foarte simpatice creatii! Dar perele alea… le-as manca! :)

    November 13, 2013
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *