Magazine noi: Fetes des Tissus

Suntem la jumatate de noiembrie, si parca nici pana la Craciun nu mai e asa de mult. Cu toate acestea, in loc sa ma concentrez pe pulovere tricotate groase, fulare, manusi sau papucei imblaniti, gandul imi zboara la fluturi si flori si la ramurele inflorite timid. Si pentru ca sa nu uitati nici voi ca primavara va veni candva cu siguranta, azi va prezint Fetes des Tissus. Fetes des Tissus este un magazin centrat pe textile pictate manual cu modele foarte feminine si primavaratice.

 


Fetes des Tissus sunt cativa tineri artisti care au inceput in 2010 prin a picta perdele, draperii si tapiserii – iar de cateva luni picteaza si pe haine!  Ideea a pornit din nevoia si necesitatea de a sparge barierele consumui de serie mai ales in cazul textilelor folosite pentur decoratiuni interioare. Astfel, grupul de artisti a incercat sa aduca o pata de culoare si un plus de sarm, romantism si eleganta interiorului casei noastre si au decis sa personalizeze prin pictura tapiserii, draperii, perdele, dar si fete de masa sau perne decoative. “Ne-am dorit personalizare prin intermediul artei. Arta noastra este decorativa, fara simbolisme si semnificatii, este o transpunere a naturii, a lucrurilor placute pentru a crea produse necesare, functionale si in acelasi timp desosebite.” spun ei.

Sursa principala de inspirate este  – usor de observat de altfel – natura si elementele ei, mai ales prin teme florale, dar apar si motive orientale, de exemplu in colectia Chinoiserie. Culorile folosite sunt in mar eparte neutre, un suport ideal pentru accentele de culoare date de flori sau ramuri vegetale. Modele propuse de Ruxandra Timariu si restul echipei de design creeaza un decor unic, in care fiecare element are rolul sau unic, fara sa se repete sau sa creeze pattern-uri. Vopseaua folosita este rezistenta la spalarea in masina de spalat, deci produsele Fetes des Tissus sunt si usor de intretinut.

Produsele din magazinul Breslo reprezinta doar inceputul unei intregi serii de modele realizate manual, prin pictura minutioasa pe materiale fine (in special bumbacul, matasea, inul, satin, organza, tafta). “Sunt produse in primul rand necesare, insufletite cu atingerea fina a artei, in acelasi timp decorative, dar nu in ultimul rand – unice” – asa ar descrie echipa de designeri produsele lor. Si in caz ca nu va surad culorile din magazin sau doriti sa asortati cateva perne noi drapreiilor deja existente, Fetes des Tissus realizeaza si modele la comanda, special concepute pentru voi. “Preluam detalii existente si cream un design special care va completa ambientarea interioara.” Nu in ulimul rand, numele magazinului reflecta cu desavarsire si folosofia brandului: Fetes des Tissus inseamna in franceza “Sarbatorile / petrecerile tesaturilor”. Si in incheiere, o auto-descriere a desigerilor din spatele magazinului:

“Fetes des Tissus este acea muzica care provoaca dansul, acel dans al culorilor in diverse ipostaze. Acestea se unesc, se despart si iar converg pe tesaturi pe care le transforma in minunate creatii ce sarbatoresc fantezia, originalitatea si spiritual artistic.”

One Comment

  1. Rekacska said:

    Sunt superbe lucrurile pictate cu o astfel de atentie la detalii. Felicitari!

    November 14, 2011
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *