Invazia orientala

Un puternic suflu de inspiratie orientala se face simtit in ultima perioada in creatiile designerilor mici si mari. Incrucisarea culturii orientale cu cea occidentala a avut mereu un efect electrizant, bogat si plin de magie.

Probabil cu totii ati observat ciucurii cei jucausi, faimosul motiv “paisley” si ramurelele cu flori de cires din ce in ce mai des prin magazinele din oras sau virtuale. Candva erau litera de lege in decoratia orientala, astazi sunt franturi preluate des pentru aspect si nu pentru  intelesurile lor.

Consider ca motivul principal al preluarii e fantezia cromatica, nemaivazuta pe plaiurile occidentale. Fluiditatea si exuberanta formelor ne duc cu gandul la povesti misterioase de amor si senzualitate, la putere si cucerire, la legende si mituri ale unor imperii demult apuse.

Colajul de mai jos e menit sa va introduca in magicul taram al Orientului, unde pasiunea omului se transpune atat de bine in obiceiuri, vestimentatie si bijuterie.

Dupa ce am dat o raita prin magazinele breslase am ramas complet impresionata de preocuparea designerilor pentru aceasta cultura si va invit sa va convingeti si voi!

ZAZUEmbroidery

badaboom

RalucaElvenDesign

ioiobutic

afterforever

fimomimo

jad.angel

doamnadia

VioletaDu

unibyme

TheaArt

Facute-de-mana

brandusa007

tiparecroitorie

lavadine

 

 

 

One Comment

  1. OuiOui said:

    cata bogatie de detalii… frumos

    May 27, 2013
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *