Interviu cu Bohemian Sin

Cine e “BohemianSin” ?

Greu de spus pentru ca nici eu macar nu ma cunosc foarte bine. As putea raspunde practic: o simpla tipa din Iasi, pe numele sau real Eugenia, care a cautat un hobby stimulativ o buna/lunga perioada de timp si care a ajuns sa gaseasca in confectioarea bijuteriilor o modalitate de evadare din rutina zilnica. Imi vine greu sa raspund si la intrebarea de ce  “BohemianSin”, intrebare frecvent adresata! Cred ca si numele ma reprezinta, undeva la limita intre copilarie, romantism si pasiune, imbinandu-le pe toate trei!

BohemianSin

De unde vii, unde vrei sa ajungi si mai ales de ce?

Orasul meu de bastina e Husi, sa o luam in sensul mot-a-mot, am ajuns la Iasi…si, cam aici as vrea sa ma opresc! Relativ la acest glob al handemade-ului, radacinile mele sunt foarte putin relevante. Intr-adevar intotdeauna pasiunile mele au fost legate de creatie insa mereu am ajuns sa valorific ceva pe langa, poate tangent dar niciodata pe aceeasi lungime de unda. Nu m-am gandit inca unde vreau sa ajung, incerc sa ma autoperfectionez si las lucrurile sa curga de la sine! Nu mi-am facut o ambitie din a ajunge cat mai sus in acest domeniu! Si referitor la ultima intrebare, aspectul motivational e relativ simplu, consider ca daca as incerca din rasputeri sa ajung undeva sus nu mi-ar iesi, e ca o lege a firii, asa incat prefer sa fac ce imi place fara aspiratii inalte, macar eu sa reusesc a fi impacata cu mine!

Care e background-ul tau, ce ai facut inainte de partea creativa?

Relativ si la intrebarea precedenta, am facut un liceu cu profil fizica-chimie si o facultate de drept, ceea ce nu-mi confera absolut nici un suport pentru creatiile de astazi.

Ce mai exista in afara de “creatie”. Te mai ocupi si cu altceva?

Cum am precizat handemade-ul e o activitate de ”timp liber” si recreere, o activitate care ma rupe de realitate si ma lasa sa visez acolo intr-o lume a mea in care ma refugiez. In cursul saptamanii sunt avocat stagiar.

Ai inceput sa privesti acest hobby ca pe o afacere?

Am crezut ca nu are sa se intample niciodata asta! Insa, relativ, da! Nu foarte mult, nu castigul banesc este tinta mea, insa ma bucura cand imi aduce si niste banuti pentru saltea! Insa, chiar daca devine o afacere, pot afirma cu certitudine ca e cel mai placut mod de a face afaceri! Mai ales cand, pe langa partea financiara mai vine si un stimul moral compensator de la clienti!

Cum ti-ai caracteriza creatiile in 3 cuvinte?

Romantice, ingenue, cu personalitate.

Cum percep ceilalti creatiile “BohemianSin”?

Din mailurile primite de la clienti, din afirmatiile prietenilor, as spune ca bine! Insa nu-mi place sa vorbesc in numele altora, asa ca la intrebarea aceasta ii invit pe vizitatori sa isi dea cu parerea!

Care cel mai important lucru pe care l-ai invatat de cand creezi?

Sa fac ce imi place, sa-mi dau frau imaginatiei si sa nu ma tem sa imi afirm personalitatea si sa incerc tot ce-mi trece prin cap!De fapt cred ca stiam toate astea, intr-un coltisor nebanuit al meu!

Cu ce materiale lucrezi? Poti sa ne descrii procesul creativ si tot ce tine acesta?

Materialele de baza sunt voalurile si margelutele pt ca in mare parte fac floricele din fibra! La acestea se adauga lanturile, le prefer pe cele antichizate si briz/briz-urile, imi plac si ciucurasii. Procesul creativ debuteaza cu scotocirea in cutiile de materiale! Aleg cateva care cred ca se potrivesc ca si coloristica si incep sa meditez. Dar cum pofta vine mancand ma apuc de treaba si fac cateva flori sau orice altceva, dupa care scot si margelele. Incerc sa le ansamblez si incerc diverse forme pana imi dau seama cum mi-ar placea sa iasa acel viitor obiect. De regula asa fac, concep in minte, in linii foarte generale, creatia si ulterior totul vine de la sine uitandu-ma la materiale! Astfel creez prima piesa dintr-o colectie care o consider ca fiind si cea mai dificila-de regula colierul! Ulterior mai concep 2/3 lucrusoare care sa fie in ton! Motivele mele inspirationale sunt foarte diverse, de la o imagine, un portret, un tablou… pana la ultimele flori pe care le-am primit.

Cum abordezi partea de business a activitatii tale ? Cum iti promovezi creatiile ?

Aproape deloc! Intrucat nu ma ocup exclusiv de bijuterit, la capitolul self-PR stau foarte prost! Am blogul meu, magazinul de pe breslo, pagina de facebook relativ nou adresata conceptului…si cam atat! La inceput ma promovam mai mult, pe site-uri, forumuri, etc insa acum nu insist pe acest aspect!

Ce sfat ai da unui incepator pe Breslo?

Sa-si dea frau liber imaginatiei, sa fie perseverent si perfectionist si sa creada mereu in el!

Ce iti place cel mai mult la Breslo?

Imi place in sine conceptul de Breslo, il vad ca pe un loc unde artistii handmade se pot reuni, unde putem invata unii de la altii, unde imaginatia e intr-o continua forfota, stimulativ! Plus ofera o piata relativ noua si pentru cumparator, si e printre putinele magazine sau locuri din Romania unde importul de produse are mai putin de a face.

Care sunt primele 3 carti, filme, muzicieni/formatii si site-uri care inseamna ceva pentru tine?

Oh, spre rusinea mea nu am mai citit o carte de tare tare mult timp si din lipsa lui. O sa numesc trei carti care mi-au placut foarte mult in diferite etape din viata! Castelul din Carpati de Jules Vernes a fost ca o revelatie pentru copilarie, Enigma Otiliei in Liceu si Eugenie Grandet de Balzac, carte ce a ramas pana astazi preferata mea.

Primele trei filme care imi vin in minte:  The Edge of Love, Pride and prejudice, Easy Virtue.

Formatii, artisti, cu atat mai putin, culeg cate ceva din multe genuri, la fel numesc ultimii trei ascultati, random: Chimene Badi, Outlandish, Amy Macdonald.

Si a venit partea cu site/urile, ultimele trei vizitate au fost: facebook, site/ul revistei Atelierul, si Cancan.

In zece ani te vezi facand …

Cred in apocalipsa din 2012 ;)))! Nu ma vad peste zece ani, n-am nici cea mai vaga idee, mereu am trait in prezent!

3 Comments

  1. GabytzaART said:

    De putin timp am descoperit-o pe acesta domnisoara care realizeaza niste accesorii absolut superbe! Mult succes de acum inainte!
    Cu drag,
    G.

    May 4, 2010
    Reply
  2. ellam1969 said:

    Foarte frumoase creatiile tale. Mult succes!

    May 22, 2010
    Reply
  3. Eugenia esti o persoana cu adevarat frumoasa si prin creatiile tale daruiesti si altora parti de frumusete! Ai arta in sange! SA ne traiesti si sa ne bucuri mereu!

    September 10, 2010
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *