Am invatat ca poti avea o viata linistita facand ceea ce-ti place. Ca mediocritatea nu e pentru mine si ca nu merita sa stai incatusat (atat fizic, cat si psihic) intr-un loc in care asta simti, ca esti limitat si stai pe loc, in timp ce viata trece. Am fost jurist 13 ani, in campul muncii de 21 de ani (omg!), dar anul trecut, in iunie, am avut curajul si m-am rupt de sistem.
Despre asta este Breslo, dragilor. O comunitate de oameni curajosi, cu initiativa, care au facut pasul cel mare si au reusit sa-si transforme pasiunea in job-ul mult visat. Sunt acei oameni pe care ne dorim sa-i intalnim, pentru ca reusesc sa ne incarce de optimismul pe care il cautam si de care avem nevoie. Breslo este despre povesti indraznete, exact ca cea a Mihaelei de la Atelier Pam Pam, care ne arata ca orice lucru pe care ni-l dorim cu adevarat ajunge sa fie al nostru, intr-un final.
Mihaela a pornit pe calea antreprenoriatului cu mult curaj, atunci cand job-ul pe care il avea nu ii mai aducea satisfactii pe plan profesional. A ales afirmarea in locul limitarii, sustinand cu tarie ca mediocritatea nu este pentru ea.
“Viata mi s a schimbat radical. Am fost jurist 13 ani, dar anul trecut, in iunie, am avut curajul si m-am rupt de sistem. Asa am ajuns sa infiintez firma Atelier Pam Pam.”
Viata Mihaelei s-a schimbat la 180 de grade, odata cu nasterea fetitei sale. Dar, in acelasi timp, totul a venit atat de firesc, ca o ploaie care se lasa asteptata in miezul unei zile de vara, incat Mihaela a simtit, abia atunci, ca viata ei incepe cu adevarat.
“Emotionant este cand vad pe strada un copil imbracat in salvarii mei sau cand o prietena mi -a jurat ca a vazut in aeroport o doamna in salvari facuti de mine.”
Brandul Pam Pam s-a facut rapid remarcat. La inceput, Mihaela a cusut salvari pentru copii, iar in timp, ca orice lucru bine facut, gama de produse s-a diversificat, iar Mihaela s-a axat si pe articolele pentru doamne. Si nici ca exista emotie mai mare, dupa cum ne spune ea, ca cea simtita in momentul in care vede cu propriii ochi modurile frumoase in care hainele ii sunt purtate.
Va invitam sa cititi mai jos interviul ei si nu va sfiiti sa ii adresati intrebari >>
B: Mihaela, care este povestea ta?
Povestea mea a inceput odata cu nasterea fetitei mele. Atunci a inceput si viata mea. Chiar daca sunt mama singura, sunt fericita ca Ioana m-a facut sa am viata pe care o am acum. Am inceput sa cos salvari pentru copii din necesitate: fiica mea purta scutece textile si niciun pantalon clasic nu o incapea, plus, doream o iesire din clisee, doream, pentru ea ceva deosebit, valoros, unic, cu personalitate. Apoi au vazut prietenele si, surpriza, au vrut si ele pentru copiii lor. Apoi mamele au vrut si ele, si asa am cusut salvarii comozi pentru mame. In felul acesta am evoluat, nici nu stiu cand…
B: Crezi ca ti s-a schimbat viata in vreun fel de cand faci exact ceea ce iti place?
Viata mi s a schimbat radical! Feedback-urile bune de la cliente mi-au dat incredere si m-au convins ca, intr-adevar, fac un lucru bun. Dorinta continua de a gasi materiale noi a fost alimentata de cererile mari venite din partea clientelor. Recomandarile lor au fost cea mai buna promovare de care am avut parte. Am emotii, inca, pentru fiecare salvar pe care il livrez. Pana nu-mi raspunde clienta ca-i place si ca e bun, nu ma linistesc. Apoi zambesc si merg mai departe.
Am invatat multe in perioada asta; am invatat ca poti avea o viata linistita facand ceea ce ti place si ceva la care te pricepi, ca mediocritatea nu e pentru mine si ca nu merita sa stai incatusat (atat fizic, cat si psihic) intr-un loc in care asta simti, ca esti limitat si stai pe loc, dar viata trece. Am fost jurist 13 ani, in campul muncii de 21 de ani (omg!), dar anul trecut, in iunie, am avut curajul si m-am rupt de sistem (vorbeam cu o clienta pe Facebook si i-am zis sa ma scuze putin, ca trebuie sa merg la secretariat sa imi depun demisia; va puteti imagina ce reactie a avut). Am infiintat firma Atelier Pam Pam (inainte nu puteam din motive de incompatibilitate) si am continuat sa cos pentru clientii mei dragi.
B: Ne povestesti ceva amuzant, emotionant sau pur si simplu interesant legat de experienta ta cu handmade-ul?
Ceva amuzant ar fi, din ce-mi amintesc acum, ca i-am vandut pantalonii Ioanei, fara sa vreau, si i-am cautat o saptamana. Emotionant este cand vad un copil in salvarii mei sau cand o prietena mi-a jurat ca a vazut in aeroport, la Dubai, o doamna in salvari facuti de mine. Amuzant mai este si cand, iarna fiind, primesc comenzi de salvari subtiri sau fuste cu biciclete.
B: Cum te-a ajutat Breslo in demersul vostru?
Pe Breslo, practic, am fost impinsa de la spate sa imi deschid magazinul si, imediat ce l-am deschis, au si venit comenzi. Ii multumesc Ancai pentru ca, in permanenta, m-a ajutat cu sfaturi bune si ca a avut maaare rabdare cu mine. :)
B: Spune-ne 3 creatori de pe Breslo pe care ii admiri
O admir foarte tare pe Lilutesa. Are stilul ei propriu, face combinatii de materiale dementiale (eu n-as fi in stare de asa ceva ever) si creeaza lucruri minunate. Pe PinkStudio, creatoarea de papusele, o admir la fel de mult, pe Adrianartizanat cu tricourile ei demential pictate, adevarate opere de arta, pe Miau Boutique cu papusi tezaurizabile, pe Katafolt iar il admir tare mult. Sunt multi creatori pe Breslo care imi plac.
B: Spune-ne 3 motive pentru care cumperi produse handmade
Sunt facute cu drag, sunt facute pentru mine, sunt lucruri valoroase, deosebite, care dureaza. Lucruri de care te atasezi. Un lucru handmade are valoare, vine la pachet cu gandurile bune ale persoanei care l-a creat si iti transmite o stare de bine.
B: Cum recunosti un “dependent de handmade”? Da-ne 3 indicii
Poarta haine pe care nu le-ai vazut in tot metroul, bijuterii care i se potrivesc, si nu comenteaza la preturi :D
B: Pe ce muzica lucrezi? Da-ne linkul unei piese de pe youtube
Acum, ca lucrez fuste cu biciclete, fredonez meeeereu asta
Va multumesc si va asteptam cu drag in Atelierul Pam Pam ♥♥♥
Be First to Comment