Iepurașul vine și în acest an în Piața Mare

Cea de-a patra ediție a Târgului de Paşti din Sibiu se va desfășura și anul acesta în Piața Mare, în perioada 26 aprilie – 7 mai. 45 de producători locali și din țară, reprezentanți ai diverselor categorii de cadouri și obiecte de artizanat, vor veni la Sibiu cu o ofertă adaptată specificului acestei perioade.

Lumânări decorative sculptate manual, ouă încondeiate după tehnici tradiționale, decorațiuni de ciocolată și alte delicatese derivate, jucării de colecție din porțelan, flori decorative și decorațiuni din plante uscate, obiecte artizanale din lemn și din sticlă gravată și multe alte produse artizanale vor fi expuse timp de 12 zile în centrul Sibiului.

Programul cultural-artistic al evenimentului va cuprinde expoziții de icoane, ateliere de creație susținute de meșteri populari și multe acțiuni dedicate în special copiilor: “Vânătoarea Ouălor de Paști”, ateliere de creativitate în “Căsuța Iepurașului”, acțiuni educative pe tema Sărbătorilor Pascale și “Olimpiada de Paști”.

Minivacanță la Sibiu

Întrucât perioada de desfășurare a evenimentului coincide cu minivacanța de 1 mai, la Sibiu sunt așteptați un număr foarte mare de turiști. Operatorii locali și-au conturat deja oferta de Paști în jurul evenimentului, oferind celor interesați un pachet complet care include participarea la activitățile din cadrul Târgului, oferte de cazare pentru 2 sau 3 nopți, un tur al centrului istoric al orașului, gustări tradiționale și alte servicii specifice.

Târgul de Paști din Sibiu confirmă astfel așteptările organizatorilor, contribuind activ la promovarea turistică a zonei. Totodată, evenimentul își asumă rolul de păstrător al tradițiilor și obiceiurilor pascale și dificila misiune de le prezenta tinerelor generații într-o forma adusă
în prezent. Târgul de Paști din Sibiu este organizat de Fundația AU-RO Austria Pro România în parteneriat cu A1 Events. Evenimentul este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu. Mai multe informații pe site-ul www.targuldepasti.ro sau pe pagina de Facebook: targuldepasti.

 

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *