De câțiva ani m-am îndrăgostit de hummus. Este tare gustos și sățios, și bun să-l mănânci cu lipie caldă, sau în cazul celor care sunt mai mult la dietă ca mine, cu batoane de țelină apio, de ardei sau de morcovi.
De curând am învățat să-l prepar în casă, ca să nu-l mai caut tot timpul prin magazine, și vreau să spun că sunt foarte încântată cum iese. Așa că astăzi vă spun și vouă și sper să vă placă.
Ingrediente:
– năut dintr-o conservă de 800 gr brut
– 4 linguri de pastă tahini
– 3-4 linguri de iaurt grecesc
– zeamă de lămâie de la jumătate de lămâie
– 50 ml ulei de măsline
– sare, piper
– usturoi opțional
– curry
– chimen , susan negru
– muguri pin și semințe de dovleac și floarea soarelui
După ce spălați într-un jet de apă năutul , și mai scăpați de coji, îl scurgeti și îl puneți în blender / robot. Adăugați sare, piper , ulei de măsline (nu chiar tot dintr-o dată) și pastă de tahini și apăsați pe “pulse” până devine o pastă.
Apoi ca să-l faceți mai cremos, adăugați iaurtul, ulei dacă mai este nevoie, zeamă de lămâie și usturoiul. Eu prima dată am pus 2 căței de usturoi și nu mi s-a părut mult la prima vedere, însă când a fost gata a avut un gust pregnant de usturoi și m-am hotărât să nu mai pun deloc sau doar 1 cățel. Voi puneți după gustul vostru. Apoi mai pulsati puțin până când e totul omogen și gata!
Puneți hummusul într-un vas/castron și stropiți pe deasupra cu puțin ulei de măsline și apoi presărați curry și/sau chimen , și semințele delicioase. Mai bun dacă il lăsați câteva ore la frigider să se îmbine aromele.
Și asta este tot! Apoi va răsfățați cu lipie caldă și un hummus ultra gustos!
Poftă bună!
super delicioso!!!arata minunat castronelul tau…parca simt aroma:)
Delicios! Si mai ales foarte sanatos! :)
I loveee humus!
Vreau si eu! Unde ai găsit pasta tahini si seminte de pin?
tahini este pasta de susan(la noi se gasesc in magazinele de produse naturiste) subscriu la ce a scris Evutza;multumiri casahanu!
Noi am preparat in casa pasta de tahini. Este mult mai convenabil asa si este foarte sanatoasa.