Fir de bumbac, de matase sau de lana si o croseta…iata elementele care au dat nastere unei adevarate arte pe care o apreciaza atat creatorii impatimiti cat si amatorii care isi doresc obiecte deosebite, originale.
Aparut in secolul XVIII ca imitatie a dantelei, crosetul a cunoscut varful sau de glorie in epoca victoriana. Folosit la inceput pentru a infrumuseta hainele, asternuturile de pat si lenjeria, astazi este din ce in ce mai popular si mai cautat de cei care incearca sa de-a acestui procedeu clasic o tonalitate actuala.
Anii 70 si cultura hippie au adoptat crosetul pentru stilul sau boem si etnic.
Texturi, culori, modele, toate se conjuga astazi la infinit. Rochii, esarfe, accesorii crosetate, pleduri, perinute, jucarii, imaginatia si creativitatea sunt explorate de fiecare in functie de sensibiliatea personala. Nuantele monocrome au lasat locul culorilor intense readuse in tendinte de cele mai mari case de moda.
Apar noi materiale, firul din plastic reciclat, rafia, care sunt imediat adoptate pentru a fi folosite in realizarea de obiecte neconventionale. Se lucreaza chiar si in relief, se cauta o anumita frumusetea sculpturala care sa impodobeasca genti sau brauri.
Sursele de inspiratie sunt inepuizabile, incepand de la elementele vegetale pana la peisaje sau detalii macro din lumea ascunsa a naturii.
Evolutia crosetului pare sa fie permanenta.
Minunate obiecte si accesorii crosetate ne sunt prezentate in magazinele de pe Breslo de creatori indemanatici si sensibili.
Va invit sa le admirati si sa le adoptati in garderoba voastra sau ca decoratiuni de interior
colier lida.accessories
portfard crosetat marihandmade
Greys love mustard HandmadeTherapy
Guler crosetat fazinee
bratara xyedy
Panselute IGFashionDesign
Colier simohandmade
Guler dantelat crosetat Geo
Colier crosetat mariac
Familia Soricescu Zebru
Cercei “In natural shape” DouaMainiDibace
colier cu medalion crosetat crisanda
Small and blue lizzzzziye
Vai, ce surpriza frumoasa! Multumesc!
Multumesc frumos!
Multumesc!!!
Am observat tarziu acest articol si nu am avut ocazia sa-ti multumesc. Dar o vorba batraneasca spune ca “Mai bine mai tarziu decat niciodata”. Multumesc mult.
Eu sunt cu mult mai intarziata….Scuze si multumesc mult, mult!