Energiea sărbătorește 2 ani de HUB creativ!

 

Lispcani colț cu Brezoianu e locul unde rezidă unul dintre cele mai interesante pub-uri bucureștene. Energiea împlineşte pe 6 martie 2 ani de când s-a deschis. Acum e un HUB al creativilor, un loc cu oameni calzi, mâncare şi bere gustoasa care te trag la discuţii lungi si productive.Aniversare Energiea

Din 1915, aici au funcţionat pe rând Stabilimentul de Arte Grafice Energiea, o croitorie, o şoşonerie, o ceasornicărie şi chiar o băcănie şi o cafenea. Apoi, Imprimeriile Române au funcţionat aici în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. La scurt timp dupa terminarea razboiului, Energiea s-a transformat în restaurant Trocadero devenit în perioada regimului comunist, restaurantul Ciocârlia. În anii 80, Energiea era o simplă cantină a Ministerului de Interne.

Pe 1 martie 2012, Energiea şi-a reintrat în drepturi, ca Stabiliment de informare şi experiment urban, loc de întâlnire a experimentaliştilor. Oamenii şi ideile bune s-au strâns cu spor în cei doi ani, transformând locul într-un HUB al creativilor. Unii dintre ei au aflat mergând la Energiea că de fapt ideile bune ocolesc şedinţele, dar apar la bere. Aşa s-au trezit oamenii locului că primesc zilnic la mesele lor idei fugite de la birou.

Ideile bune sunt de-ale casei de-acum şi sunt motiv de petrecere pe 6 martie, la 2 ani de Energiea. La faţa locului e planificată o expoziţie de idei unde, răsfirate pe mese, vor sta mai multe gânduri născute la o bere care au devenit, între timp, realitate. De la proiecte de evenimente și de școli de vară, campanii de publicitate și începuturi de articole până la videoclipuri sau idei de film, multe gânduri faine s-au născut aici și au crescut mari între timp.

Timişorenii Brum împreună cu cei trei DJ binecunoscuti publicului bucurestean: UFe, Zicu și Bully, livrează inspiraţia muzicală şi un playlist funky și alert, dupa 9 seara. Proiecții: Schultz. Marcăm şi noi în calendar ziua de 6 martie (joi) cu un Evrika! pentru că n-avem cum să lipsim.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *